صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم، اقتصاددان و استاد دانشگاه تربیت مدرس با صدور بیانیهای ضمن تشریح برنامهها و سوابق در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد.
بخش هایی از این بیانیه را بخوانید؛
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَفُرَادَی
"کشور به نگاه نو و طرح تازه نیاز دارد" "همه با هم جهاد سازندگی ایران پیشرفته"
ملت بزرگوار و انقلابی ایران
با سلام و آرزوی سالی خوب و پر برکت برای همگان و قبولی طاعات و عبادات
به استحضار میرساند؛ نظام جمهوری اسلامی بر پایه اصول و آرمانهای انقلاب اسلامی بعنوان انعکاس رای و خواست قلبی ملت بزرگ ایران تشکیل گردیده است. ویژگی اساسی این انقلاب، که با رهبری هوشمندانه امام خمینی(ره) و تقدیم دهها هزار شهید شکل گرفت، اسلامی و مردمی بودن آن است که رمز تداوم و موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
بر اساس گزارش سازمانهای بینالمللی، کشور ایران از نظر شاخصهای توسعهای از یک کشور کم توسعه و وابسته در قبل از انقلاب؛ به یک کشور با شاخص توسعه بالا و مستقل، در دهه چهارم انقلاب اسلامی ارتقاء یافته است. با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در کشور، در زمینههایی از جمله "عدالت" عقبماندگی وجود دارد و از اهداف انقلاب فاصله گرفته شده است.
در قانون اساسی؛ ریاست جمهوری دارای جایگاه رفیع و پرقدرتی نسبت به سایر قوا است. ریاست بر قوه مجریه نیازمند مدیری است از درون این قوه که دارای تخصص، تدبیر و حداقل چهار سال سابقه کار در بالاترین رده در دولت بوده و با عمق وظایف، تنوع و پیچیدگیهای کار در قوه مجریه آشنا باشد. وی باید دارای برنامه نوآورانه مبتنی بر تجربه و کارنامه مشخص باشد؛ نه برنامه ذهنی، ادعاهای واهی و فاقد کارنامه.
ایران کشور ثروتمندی است و با این همه ثروت عظیم؛ وجود مردم فقر و مناطق محروم در کشور قابل توجیه نیست. باید در آستانه ورود به قرن جدید و گام دوم انقلاب اسلامی؛ با نگاهی نو و طرحی تازه، دست به یک تحول اساسی و خانه تکانی زد و کشور را از وضعیت نامطلوب فعلی به سمت وضع مطلوب و در تراز انقلاب و شایسته مردم ایران متحول کرد.
ملت شریف ایران؛
برای تحقق آیندهای درخشان، کشور نیازمند رئیس جمهوری انقلابی، نوگرا، دارای بینش علمی، اقتصاددان و آشنا به بخش تولید است که با تشکیل یک دولت قدرتمند، پرتلاش، هوشمند و جوانگرا؛ کشور را از وضعیت بغرنج اقتصادی، تبعیض و فساد که سبب افزایش نارضایتی عمومی شده، نجات دهد. به این منظور، استفاده از تجربه موفق دولتهای نهم و دهم و ارتقاء آن به یک سطح خدمتگزاری بالاتر، دوری از حاشیههای مخرب و بکارگیری دو دهه تجربه موفق و انقلابی جهاد سازندگی، میتواند کشور را در مسیر صحیح انقلاب اسلامی و پیشرفت همراه با عدالت قرار دهد.
با توجه به مطالب مطروحه و تحلیل شرایط کشور؛ اینجانب صادق خلیلیان، استاد دانشگاه، اقتصاددان، برادر دو شهید، دارای تجربه مدیریت در سطح ریاست دانشکده، معاون دانشگاه، معاون وزیر در دولت نهم، عضویت در شورای پول و اعتبار کشور در دولت دهم و وزیر جهاد کشاورزی در سالهای ۱۳۸۸ الی ۱۳۹۲، با بررسی همه جوانب امر، با توکل بر خداوند متعال، به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شوم.
سردار افشار داوطلب انتخابات ریاستجمهوری شد
فرمانده پیشین نیروی مقاومت بسیج با برگزاری نشست خبری برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام داوطلبی کرد.
به گزارش ایرنا، سرتیپ علیرضا افشار روز یکشنبه با برگزاری نشست خبری با اعلام داوطلبی خود برای انتخابات ۲۸ خرداد ریاستجمهوری، گفت: مهمترین پشتوانه انقلاب سرمایههای مردمی است و دشمن برای بیاعتمادی آنها نسبت به نظام تلاش زیادی میکند دشمن با جنگ نتوانست به این نظام ضربه بزند و از طریق جنگ نرم وارد میدان شده که به ساختار نظام آسیب وارد کند.
افشار تصریح کرد: این سرمایه اجتماعی باید حفظ شود و صرف منافع حزبی و گروهی نباید به منافع ملی آسیب بزند و این برای جامعه مهم است و راهکار این است که مسوولان کشور به این موضوع توجه کنند.
وی با تبیین منشور اخلاقی انتخابات گفت: تضمین رعایت این منشور نیاز به فرهنگسازی و گفتمان دارد و کسانی که در انتخابات تخلف میکنند به عنوان چهرههای بداخلاق معرفی شوند تا مانع حرکتهای ناپسند در فرهنگ انتخابات شوند.
رییس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه دفاع ملی خاطرنشان کرد: اخلاق انتخاباتی در کلانشهرها و شهرهای کوچک متفاوت است در برخی نقاط کشور مساله قومیت نتایج انتخابات رو به گونه دیگر رقم میزند.
افشار با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد اخلاق انتخاباتی تصریح کرد: رهبر انقلاب تاکید فراوانی بر اخلاق انتخاباتی و حفظ ارزشهای اسلامی در روند برگزاری انتخابات دارند.
وی گفت: حفظ کرامت اسلامی در انتخابات مهم است رای رهبر انقلاب با یک فرد عادی مساوی است و این در جامعه اسلامی ارزشمند است.
رییس کمیته تدوین و ترویج منشور اخلاقی انتخابات خاطرنشان کرد: امانتداری و صیانت از آرای مردم مهم است و این یکی از محورهای مورد تاکید در اخلاق انتخاباتی است.
افشار تاکید کرد: وفاق جمعی و توجه به رای اکثریت مبنای انتخابات است و هر شخصی پیروز انتخابات شد نباید تخریب شود ولو اینکه با سلیقه ما متفاوت باشد و شرح صدر را همه افراد در انتخابات رعایت کنند.
وی تصریح کرد: وفاق اجتماعی برای جلب مردم است و اعتماد مردم به نظام مهم است و نباید مخدوش شود و این حق ملت است نباید پایمال شود.
افشار افزود: مشارکت حداکثری با فضای مثبت در جامعه اتفاق میافتد و مشکلات معیشتی باید مورد توجه مسوولان کشور قرار گیرد و فضای امیدآفرینی تقویت شود.
وی با اشاره به تنوع فرهنگی و قومیتی در ایران اظهار کرد: این یک فرصت است که باید به نحو احسن از آن استفاده کرد و آموزههای دینی میگویند که زندگی مسالمتآمیز داشته باشیم و اقلیتها در مجلس نماینده دارند و این نشان میدهد که جمهوری اسلامی به مساله تنوع قومیتها توجه دارد.
رییس کمیته تدوین و ترویج منشور اخلاقی انتخابات با بیان اینکه اولویت منافع ملی بر منافع حزبی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: توجه به منافع ملی باید اولویت اول داوطلبان برای ورود به عرصه انتخابات باشد و افراد نباید منافع ملی را فدای اهداف انتخاباتی کنند.
وی افزود: سلامت انتخابات در کشور مهم است و بیان تقلب در انتخابات نوعی فتنه دشمن از طریق جنگ نرم است و ارامش در انتخابات مهم است.
افشار تصریح کرد: حفظ حیثیت اجتماعی نامزدها از دیگر مبانی منشور اخلاقی انتخابات است و کسانی که ار سوی شورای نگهبان عدم احراز صلاحیت می شوند دلیل رد صلاحیت محرمانه به خود فرد گفته میشود و این افراد خود موضوع را رسانهای میکنند.
سرتیپ علیرضا افشار ۷۰ ساله از دانشجویان پیرو خط امام (ره) و فرمانده پیشین نیروی مقاومت بسیج و معاون سیاسی وزارت کشور دولت نهم داوطلب انتخابات ۲۸ خرداد ریاستجمهوری شد.