محمود احمدینژاد دیروز با حضور در وزارت کشور، برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شد. احمدی نژاد بعد از ثبت نام، در اظهاراتی گفته که اگر رد صلاحیت شود، در انتخابات شرکت نخواهد کرد؛ نه از کسی حمایت میکنم و نه رای خواهم داد. اعلام نامزدی احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری بازتاب گستردهای در فضای رسانهای داخل و خارج از کشور داشته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ خبرگزاری "رویترز" در گزارشی با "تندرو" خواندن "محمود احمدی نژاد" درباره نامزدی او برای شرکت در رقابت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مینویسد:"رئیس جمهوری تندروی سابق ایران در انتخابات نامزد شده است؛ انتخاباتی که آزمونی برای مشروعیت حاکمان آن کشور قلمداد میشود.
رویترز افزوه است: احمدینژاد که پیشتر هولوکاست را نفی کرده بود، قصد دارد خود را به عنوان سیاستمداری میانهرو و حامی فقرا و کارگران متدین ایران معرفی کند که از افزایش فشار اقتصادی ناراضی هستند".
شبکه خبری "الجزیره" نیز با "محافظهکار افراطی" خواندن احمدینژاد و اشاره به حضور او در رقابت انتخاباتی مینویسد: "ناظران معتقدند این شخصیت تفرقهانداز که هنوز هم در میان بخشهایی از جامعه ایران طرفدار دارد احتمالا دوباره رد صلاحیت خواهد شد. گفته میشود "ابراهیم رئیسی" رئیس قوه قضائیه بزودی ثبت نام خواهد کرد و به عنوان نامزد برتر معرفی خواهد شد؛ چرا که حمایت گسترده محافظهکاران را خواهد داشت. "محمد باقر قالیباف" رئیس فعلی مجلس احتمالا نامزد نمیشود و از رئیسی حمایت خواهد کرد. هر دوی آنان در انتخابات سال ۲۰۱۷ مقابل روحانی شکست خوردند. همچنین مشخص نیست آیا اصلاح طلبان میتوانند نامزدی مناسب داشته باشند یا خیر. ظریف نیز اعلام کرده که نامزد نخواهد شد. تندروها از دو هفته پیش با افشای مصاحبه ظریف، علیه او حملاتی را سازماندهی کردهاند. گفته میشود "لاریجانی" که واسطه توافق همکاری ۲۵ ساله چین و ایران بود، نامزد خواهد شد. "تاجزاده" نیز گفته که روز جمعه ثبتنام خواهد کرد اما ابلاغیه تازه شورای نگهبان شاید او را از نامزدی منصرف کند چرا که الزام نداشتن سوء پیشینه کیفری را مطرح کرده است".
این شبکه خبری در ادامه مینویسد: "براساس آنچه ستاد انتخابات اعلام کرده، بیش از ۵۹ میلیون ایرانی واجد شرایط رایدهی خواهند بود. با این وجود، مانند انتخابات پارلمانی در فوریه ۲۰۲۰ میلادی که کمترین نرخ مشارکت در دستکم چهار دهه اخیر رقم خورد، انتظار میرود در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز میزان مشارکت پایین باشد".
خبرگزاری "آسوشیتدپرس" نیز با عنوان "احمدینژاد تندرو بار دیگر قصد دارد رئیسجمهوری ایران شود" مینویسد: "احمدینژاد منکرِ هولوکاست پیشتر در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز نامزد شرکت در رقابت انتخاباتی شد که در آن زمان نیز با رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجه شده بود. در آن دوره رهبری به او توصیه کرده بودند که نامزد نشود تا مانع از ایجاد دو قطبی شود اما او بدون توجه به این تذکر نامزدی خود را اعلام کرد. این بار او دوباره نامزد شرکت در انتخابات ریاستجمهوری شده است.
آسوشیتدپرس افزوده: این رئیسجمهوری پوپولیست باعث سرعت گرفتن برنامه هستهای ایران در دوران ریاست جمهوریاش برای به چالش کشیدن غرب شده بود. این بار ظاهرا به صورت علنی احمدینژاد به چالش کشیده نشده است. این شورای نگهبان است که اعضای منصوب شده آن توسط رهبری در نهایت صلاحیت نامزدهای انتخاباتی را رد یا تایید خواهند کرد. شاید ورود احمدینژاد به رقابتها بتواند تا حدی فضای انتخاباتی در ایران را زنده کند؛ فضایی که به نظر میرسد خاموش است و ایرانیانی که تاکنون درگیر کرونا و تحریمهای فلج کننده بودهاند نسبت به مشارکت در آن اشتیاقی از خود نشان نمیدهند".
آسوشیتدپرس در ادامه مینویسد که احمدی نژاد چهرهای مناسب از ایران در جهان ارائه نداد. با این وجود، در داخل ایران او به دلیل اقدامات پوپولیستیاش و برنامه ساخت مسکن ارزان قیمت در بین اقشار فقیر و کمدرآمد جامعه محبوب است. او از زمان پایان دوران ریاستجمهوریاش در رسانههای اجتماعی فعالتر شده و نامههایی را به رهبران جهان نوشته است. او همچنین از فساد دولتی انتقاد کرده، این در حالی است که دو معاون او به دلیل اتهامات مرتبط با پروندههای فساد بازداشت شدهاند و اتهامات زیادی نیز علیه شخص او در زمینه فساد مطرح شده است".
این خبرگزاری در ادامه میافزاید: "در داخل ایران نامزدها در طیفهای سیاسی مختلفی قرار دارند. کسانی که خواستار تغییرات بنیادین نظام سیاسی هستند از سوی شورای نگهبان قطعا رد صلاحیت خواهند شد.
راستي روحاني معطل چي هست؟! چرا برجامو احياء نميكنه؟! دلارو زير 5000 مياره يا بازهم معطل رقباء و كاسبان تحريم كه ميلياردها ميليارد كالا احتكار كردن ميشه؟! دوبار به روحاني راي دادم! اما چون مخالف يارانه بودند ديگه راي نميدم به گروهش!
واخرش مشخص نشد دکل نفتی کجا گم شد ویا پولهای فروش نفت که برابر فروش تمام سالهای قبل از زمان کشف نفت در ایران بود چه شد البته این بار واکسن امریکائی ارسالی از دوبی را زده وآماده وپای کار است ولی تزریق ژل بوتاکسش را شارژ نکرده
برای جهانگیری فعال شود.
آذری ها عاشق عدل علوی هستند