کد خبر: ۷۱۰۵۳
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۹:۰۰

ایران پیشنهاد ما را قبول کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در مصاحبه‌ با یک خبرگزاری روسی، سرگئی کیسلیاک معاون وزارت امور خارجه روسیه از موضع کشورش درقبال برنامه هسته‌ای ایران دفاع نموده‌ و ابراز عقیده کرده‌است که ایران باید فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده و اقداماتی را که باعث حل مشکلات گذشته می‌شود در دستور کار قرار دهد.
 
به عقیده وی پذیرش پیشنهاد مسکو برای استفاده ایران از یک مرکز تولید سوخت هسته‌ای در خاک روسیه مطمئن‌ترین راه برای تامین سوخت تاسیسات هسته‌ای ایران است.

سرگئی کیسلیاک در مصاحبه‌ای که متن کامل آن روز یکشنبه از سوی وب سایت انگلیسی خبرگزاری اینترفاکس منتشر شده با اشاره ادعای کاخ سفید برای استقرار سامانه دفاع موشکی در شرق اروپا برای «مقابله با تهدید ناشی از برنامه موشکی ایران» اظهار داشت: «ما دلیلی برای اینکه ایران یک تهدید جدی برای آمریکا تلقی شود نمی‌بینیم، زیرا این کشور توانایی فنی لازم برای انجام این کار (تولید موشک‌های بالستیک قاره‌پیما) را ندارد. چنین مواردی باعث می شود تا تردید ما درباره اهداف واقعی استقرار این سیستم بیشتر شود». 

گفتنی است این مصاحبه پیش از شلیک آزمایشی موشک سفیر از سوی کشورمان در هفته گذشته انجام شده است که مقامات روسیه آن را «نگران‌کننده» توصیف کردند.
 
کیسلیاک در پاسخ به سئوالی درباره واکنش منفی تهران به پیشنهاد روسیه برای استفاده مشترک از یک مرکز تولید سوخت هسته‌ای در خاک روسیه گفت: «ما بارها به شرکای ایرانی‌مان این پیشنهاد را داده‌ایم و این گزینه همچنان روی میز قرار دارد. به اعتقاد ما استفاده از این مرکز یک راهکار مطمئن و بی‌دردسر است که تامین سوخت مورد نیاز تاسیسات هسته‌ای ایران را تسهیل می‌کند، با این‌حال ایرانی‌ها ترجیح می‌دهند که توانایی‌های غنی‌سازی خودشان را توسعه دهند، فرآیندی که سالها بصورت پنهانی انجام می‌شده‌است».

کیسلیاک با اشاره به پافشاری ایران بر تولید اورانیوم غنی‌شده گفت: «این موضوع یکی از دلایل اصلی نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران است. در شرایطی که روسیه سوخت لازم برای راه‌اندازی نخستین نیروگاه هسته‌ای این کشور در بوشهر را تامین کرده‌ و به نظر نمی‌رسد تا کمتراز ده سال دیگرنیروگاه هسته‌ای دیگری در ایران آغاز به کار کند، بهترین راه این است که تهران پیشنهاد مسکو را بپذیرد».

کیسلیاک ابراز عقیده کرد :«تامین کامل سوخت نیروگاه بوشهر این تضمین را به ایران می‌دهد که در آینده بتواند تمام سوخت هسته‌ای مورد نیاز خود را از روسیه دریافت کند، امری که هم از لحاظ فنی و هم از نقطه‌نظر اقتصادی به نفع تهران است».

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت: «تعلیق غنی‌سازی اورانیوم در شرایط فعلی این امکان را به ایران می‌دهد تا مذاکرات جدی با کشورهای عضو گروه 1+5 را آغاز کرده و نگرانی‌های موجود درباره برنامه هسته‌ای‌اش را برطرف سازد».

کیسلیاک دلیل حمایت مسکو از تصویب قطعنامه سوم شورای امنیت علیه برنامه هسته‌ای کشورمان را «ارسال یک پیام سیاسی جدی برای ایران» دانست تا این کشور را «متقاعد به پذیرش قطعنامه های شورای امنیت و خواسته های شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نماید».

وی افزود: «وقتی پیش‌نویس نهایی این قطعنامه منتشر شود خواهید دید که دربرگیرنده نشانه‌هایی جدی برای ایران بوده و ابعاد تحریم‌های وضع شده قبلی شورای امنیت علیه ایران را به شکلی مطمئن توسعه می دهد».

معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که این قطعنامه مطابق با اصل 41 فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بوده و علاوه بر اینکه استفاده از نیروی نظامی را کاملا منتفی می‌کند ماهیت «تنبیهی» نیز ندارد.

وی از ارائه پاسخ به این پرسش که «خط قرمز روسیه در وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران کجاست؟» خودداری کرده و اظهار داشت: «ایران هم اینک مسیر درستی را برای رفع ابهام از گذشته برنامه هسته‌ای‌اش طی می‌کند... از نقطه نظر جلب اطمینان درباره ماهیت برنامه اتمی این موضوع بسیار مهم است، با این حال همکاران ایرانی ما می‌توانستند این فرآیند را از مدت‌ها پیش و بدون رویارویی چندسال گذشته با شورای حکام آژانس و شورای امنیت آغاز کنند. به هرحال ما این همکاری را تحسین می کنیم».

وی درباره راه‌های رفع بن‌بست موجود از پرونده هسته‌ای ایران ابراز عقیده کرد: «ایران باید به همکاری کامل و نامشروط خود با IAEA ادامه دهد، فعالیت‌های غنی‌سازی(اورانیوم) را کاملا متوقف ساخته و اجرای پروتکل الحاقی را از سر گیرد... من فکر می کنم اتخاذ چنین تصمیماتی کاملا شدنی است، به شرطی که اراده سیاسی لازم برای آن وجود داشته باشد».
وی افزود: «در چنین شرایطی نگرانی‌های جامعه جهانی نیز برطرف شده و شرایط ایده‌آل برای آغاز همکاری‌های گسترده اقتصادی و فنی دیگر کشورها با ایران فراهم می‌شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین