شیوع کووید-۱۹ را به دسامبر ۲۰۱۹ نسبت میدهند؛ زمانی که شهر ووهان چین نخستین موارد ابتلای به بیماری را که خیلی سریع تبدیل به یک همه گیری جهانی شد، ثبت کرد.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در حالی که سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسید که این ویروس از خفاشها شیوع یافته برخی همچنان درگیر بحث داغ درباره منشا کووید-۱۹ بوده و ادعا میکنند که ممکن است این ویروس از یک آزمایشگاه به بیرون درز کرده باشد.
بر اساس یک سری جزئیاتی که جدیدا فاش شده، محققان پزشکی مستقر در ووهان در پاییز ۲۰۱۹ در حالی بیمار شدند که "دارای علایمی مطابق با علایم کووید-۱۹ و بیماریهای رایج فصلی" بودند.
وال استریت ژورنال به چند منبع آگاه به اطلاعات استناد کرد که ظاهرا در قبال این اطلاعات جدید دچار اختلاف نظر بودهاند. برخی از آنها نسبت به اسناد و مدارک پشتیبان این اطلاعات اظهار تردید کرده و متذکر شدند که همچنان انجام یک سری تحقیقات بیشتر لازم است. برخی دیگر نیز این ارزیابی جدید را "قابل اعتماد" خواندند.
یک منبع که نامش فاش نشد، به وال استریت ژورنال گفت: اطلاعاتی که ما از منابع مختلف کسب کردیم دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و بسیار دقیق بودند. چیزی که به شما گفته نشده، این است که این محققان دقیقا چطور بیمار شدند.
مساله منشا همه گیری کروناویروس که در سال ۲۰۲۰ جهان را گرفتار کرد همچنان به رغم گزارش ماه مارس سازمان بهداشت جهانی که بیشترین احتمال را به شیوع این ویروس از حیوانات به انسانها داده، محل بحث داغ است.
این نظریه که کروناویروس از یک لابراتوار چینی به بیرون درز کرده، در حالی که از سوی بسیاری از جمله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا برجسته شد، توسط یک تیم علمی ۱۲ کشوری "َشدیدا بعید" خوانده شده، هر چند که این تیم متذکر شد "دادههای به موقعتر و جامعتر" برای نتیجه گیری قاطع لازم هستند.
پکن گمانه زنیها درباره منشا آزمایشگاهی کووید-۱۹ را مکررا رد کرده و دولت چین این ادعاها را دارای انگیزه سیاسی خوانده و خواستار تحقیقات درباره یک سری نظریههای دیگر از جمله این نظریه که این ویروس منشا خارج از چین همچون پایگاه نظامی فورت دتریک در مریلند آمریکا را دارد، شده است.