به نقل از تارنمای خبری این روزنامه آمریکایی، «کامالا هریس» معاون رئیس جمهوری آمریکا نخستین سفر رسمی خارجی خود را دیروز سه شنبه به پایان رساند؛ سفری که با هدف از سرگیری روابط ایالات متحده و آمریکای لاتین در صحنه جهانی بود. اما وی پس از بازگشت با جنجال و انتقادات بسیاری بر سر سخنانش در این سفر روبرو شد.
سخنان هریس در گواتمالا با خطاب قرار دادن مهاجران مستاصل این کشور آمریکای مرکزی ابتدا سبب خشم چپگرایان و جناح ترقی خواه آمریکا شد. او در سخنرانی در گواتمالا خطاب به مهاجران گفت: «به آمریکا نیایید» و سپس هشدار داد که در غیر این صورت به کشورهایشان بازگردانده می شوند. وی سپس با پاسخ های تدافعی در برابر سوالاتی در خصوص عدم موفقیتش برای سفر به مرز آمریکا و مکزیک گرد و خاکی سیاسی به پا کرد که مورد توجه راستگرایان قرار گرفت. سخنان معاون رئیس جمهوری آمریکا درحالی است که دولت «جو بایدن» تمهیدات فیزیکی از جمله دیوار مرزی که در دوران رئیس جمهوری پیشین آمریکا اعمال شده بود را بطور کامل کنار گذاشته است.
یکی از مسائل مهم آمریکا در سال های اخیر و بویژه در زمان دولت ترامپ، افزایش سیل مهاجران از مرزهای جنوبی به داخل این کشور بوده است. از سوی دیگر، دولت بایدن اگرچه برخی موانع فیزیکی در مسیر مهاجرت به آمریکا در مرزهای جنوبی را برچیده اما به نظر نمی رسد این اقدام، به معنای نرمش دولت جدید واشنگتن در برابر مهاجران باشد.
هریس در یک نشست خبری پیش از بازگشت به آمریکا سفر خود را موفقیت آمیز اعلام کرد و در پاسخ به این سوال که آیا متعهد می شود از مرزی که مهاجران برای ورود به آنجا تجمع کرده اند دیدن کند یا خیر پاسخ داد: «بله سفر می کنم و پیشتر هم اینکار را انجام داده ام».
هدف او از سفر دو روزه به گواتمالا و مکزیک به منظور جلوگیری از هجوم مهاجران آمریکای مرکزی از طریق مکزیک به مرز ایالات متحده با پرداختن به دلایل اصلی این مهاجرت یعنی فقر و خشونت بود.
هریس در نشست خبری خود تاکید کرد ریشه این مهاجرت در یک سفر دو روزه حل نمی شود.
اما خبرنگاران پس از بازگشت هریس به آمریکا برای وی سوالاتی مطرح کردند که سبب خشم معاون رئیس جمهوری آمریکا شد. از جمله اینکه چرا وی به عنوان بخشی از ماموریت خود برای مقابله با "دلایل اصلی" مهاجران آمریکای مرکزی از مرز بازدید نکرده است. ضمن آنکه سخنان وی خطاب به مهاجران در خصوص عدم ورود به خاک آمریکا مورد انتقادات شدید قرار گرفت.
«الکساندیا اوکاسیو-کورتز» نماینده ترقی خواه مجلس نمایندگان در توئیتر خود نوشت: «ایالات متحده دهه ها صرف کمک به تغییر رژیم و بی ثبات سازی در آمریکای لاتین کرد. ما نمی توانیم در به آتش کشیدن خانه شخصی نقش داشته باشیم و سپس آنها را به دلیل فرار از این شرایط مقصر بدانیم».
ائتلاف مهاجرت بین ادیان، گروهی از رهبران مذهبی مستقر در ایالات متحده هم در پی سخنان هریس، به وی هشدار دادند که درخواست پناهندگی غیرقانونی نیست.