مسعود پزشکیان نماینده مجلس یازدهم درباره طرح مجلس درباره فضای مجازی و مجازات خاطیان گفت: چنین طرحی نمیتواند در جامعه برد داشته باشد، خیلی وقتها خیلی از چیزهایی را که از اول انکار و رد میکردیم یا تایید نمیکردیم، خودبه خود آمده و ما را زیر پای خودش له کرده و برده است. با رادیو، حمام، ویدیو و هر چیز تازهای مخالفت کردیم و این به هیچ جایی نمیرسد.
طرح اولیه صیانت از فضای مجازی منجر به محدودسازی نمیشود
نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و ارائه دهنده طرح اولیه صیانت از فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان ها گفت: پس از آنکه طرح را به کمیسیون فرهنگی ارائه کردم خیلی در جریان آن نیستم و فقط دو جلسه بیشتر نتوانستم در کمیسیون حضور پیدا کنم، اما این طرح منجر به محدودسازی فضای مجازی نخواهد شد. در طرحی که من ارائه کردم محدودیت فضای مجازی جایی نداشت و طبق آن همه پیام رسان های داخلی و خارجی میتوانند فعالیت داشته باشند و مردم هم آزادانه حق انتخاب دارند اما فعالیتها باید در چارچوب جمهوری اسلامی باشد.
بنابر گزارش برنا، او ادامه داد: هر شخصی چارچوب جمهوری اسلامی را بپذیرد حتماً مورد حمایت است، در طرحی که من ارائه کردم بحث فیلتر مطرح نیست و طرح بیشتر در راستای تقویت پیام رسان های داخلی است و منجر به اشتغال زایی خواهد شد، حداقل ۱۰ میلیون اشتغال زایی می شود.
او در خصوص اعلام جرم در صورت استفاده از وی پی ان ها گفت: باید ببینیم که چرا مردم از vpn استفاده میکنند زیرا نیازهایی دارند که باید آنها را تامین کنیم وقتی نتوانیم نیازهای مردم را رفع کنیم آیا می توانیم به آنها بگویم که حق ندارند از وی پی ان ها استفاده کنند؟ باید خدمات را به مردم بدهیم و اگر کسی از طریق وی پی ان سو استفاده کرد مانند کشورهای دیگر می شود برایش اعلام جرم کرد. بایستی خدمات مورد نیاز را به مردم ارائه دهیم.
او در پایان افزود: محدودیت ایجاد کردن برای مردم کار نادرستی است.