کد خبر: ۷۱۶۵۶۲
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲

تزریق آب نمک به هزاران نفر در هند / پیگیری مقامات و بازداشت متهمان

برخی از شاکیان می‌گویند پس از آنکه واکسیناسیون آنها در پورتال آنلاین واکسن هند ردیابی نشد، به واکسیناسیون خود مشکوک شدند.
تزریق آب نمک به هزاران نفر در هند / پیگیری مقامات و بازداشت متهمان
آفتاب‌‌نیوز :

مقامات هندی همزمان با اوج گیری موج دیگری از شیوع ویروس کرونا و افزایش تلاش برای واکسیناسیون در باره ادعای تزریق واکسن‌های تقلبی در "بمبئی" پایتخت تجاری این کشور تحقیق می‌کنند.

به گزارش نیویورک تایمز، پلیس هند 14 نفر در شهر بمبئی را به اتهام تزریق آب نمک در ده‌ها موسسه خصوصی واکسیناسیون در دو ماه گذشته دستگیر کرد.

به گفته مقامات، مظنونان که در میان آنها متخصصان پزشکی نیز وجود دارند به ازای هر دوز تزریق بین 10 تا 17 دلار جریمه می شوند. آنها می‌گویند 20 هزار دلار از اموال هر کدام از متهمان توقیف شده است.

"ویشال تاکور" یک افسر پلیس در بمبئی گفت: افراد دستگیر شده به خاطر جرائمی مانند توطئه، تقلب و جعل متهم و مجازات خواهند شد.

بیش از 2600 نفر برای تزریق واکسن "اکسفورد- استرازنکا" سوئدی- بریتانیایی و "کووی شیلد" محصول هند به کمپ‌های واکسیناسیون تقلبی مراجعه کرده‌اند.

برخی از شاکیان می‌گویند پس از آنکه واکسیناسیون آنها در پورتال آنلاین واکسن هند ردیابی نشد، به واکسیناسیون خود مشکوک شدند.

از طرفی مراکز تقلبی واکسیناسیون ادعا کرده بودند که این تزریق‌ها با نظارت برخی از بیمارستان‌‌های ویژه واکسیناسیون کرونا در هند صورت می‌گیرد اما فریب خوردگان متوجه شدند که گواهی واکسیناسیون آنها مورد تائید هیچ بیمارستان یا مراکز پزشکی در هند نیستند.

"نهال الشی" که می‌گوید قربانی کلاهبرداری واکسن است در توئیتر نوشت: شک‌های زیادی در باره تزریق "گلوکز"، واکسن تاریخ گذشته یا محصولی غیر واکسن به جای کووی شیلد به ما وجود دارد.

"سیدهارت چندراشکار" وکیلی که در دادگاه عالی بمبئی این شکایت را به عنوان دادخواست "قانون منافع عمومی" مطرح کرد این کلاهبرداری را "دلخراش" خواند.

دادگاه نیز اعلام کرد که "افزایش واکسیناسیون‌های جعلی تکان دهنده است".

کلاه برداری پزشکی در هند چیز جدیدی نیست و در بهار سال جاری و طی شیوع گسترده و شدید کرونا، متقلبان با فروش دارو و اکسیژن تقلبی از شرایط وخیم بیماران کرونا سوء استفاده کردند.

پلیس ایالت بنگال غربی نیز در باره تزریق واکسن تقلبی کرونا به صدها نفر از جمله قانون گذاران محلی در این منطقه تحقیق می‌کند.

براساس اطلاعات موسسه "جهان ما در داده" به عنوان یکی از پروژه‌های دانشگاه اکسفورد، هند بیش از 340 میلیون دوز واکسن تزریق کرده و کمتر از 5 درصد مردم این کشور کاملا واکسینه شده اند.

این کشور اخیرا از شناسایی 50 هزار مبتلای جدید روزانه و مرگ نزدیک به 1000 بیمار کرونایی خبر داده است. این آمار در مقایسه با مبتلایان و جان باختگان دو ماه گذشته بسیار کم است. با این حال کارشناسان بر این باورند که آمار رسمی بسیار کمتر از میزان واقعی مبتلایان و جان‌باختگان اعلام شده در هند است.

در روز شنبه شرکت دارویی "بهارات بیوتک" گزارش داد که واکسن "کوواکسن" 77.8 درصد در جلوگیری از نوع نشانه دار بیماری موثر بوده است. این واکسن به صورت گسترده در هند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نتایج به صورت آنلاین منتشر شده اما هنوز تحت "پیر ریویو (peer-reviewe)" قرار نگرفته است.

پیر ریویو به ارزیابی و سنجش مقاله توسط کارشناسان و متخصصان مربوط به یک حوزه خاص علمی اشاره دارد.

در این گزارش آمده است که واکسن از 93.4 درصد انواع شدید بیماری کرونا پیشگیری می‌کند. این واکسن همچنین در برابر انواع دلتا موثر است و 65.2 درصد از موارد ابتلای شدید جلوگیری می‌کند.

با این وجود تردیدهای در باره این واکسن وجود دارد. این واکسن در ژانویه سال جاری از سوی هند تائید شد و قبل از آن به میلیون‌ها هندی تزریق شده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین