در حال حاضر گنبدکاووس پنج جایگاه سوخت گاز طبیعی شامل سه جایگاه در مناطق شهری گنبد، یکی در شهر مرزی اینچه برون و یکی در روستای آق آباد دارد که به گفته مردم و مسوولان متولی نه تنها جوابگوی نیاز مردم این شهرستان نیست بلکه در مواقعی که یک یا ۲ جایگاه به دلایل مختلف از جمله تعمیر از چرخه خدمات دهی خارج شوند، مشکلات مردم مضاعف می گردد.
مشکلی که از ۱۰ روز پیش در شهر گنبدکاووس به سبب خارج شدن یکی از جایگاههای سوخت گاز طبیعی متعلق به شهرداری ایجاد شده و نتیجه آن شلوغی ۲ جایگاه گاز طبیعی دیگر و ایجاد صفهای طولانی و چند کیلومتری شد.
اگرچه از امروز چهارشنبه جایگاه سوخت گاز طبیعی شهرداری گنبدکاووس پس از انجام تعمیرات به چرخه خدمات دهی بازگشت و اندکی از صفهای طولانی مقابل جایگاههای سوخت کاهش یافت اما مردم این شهرستان از متولیان امر می خواهند نسبت به افزایش تعداد جایگاههای گاز طبیعی در مناطق شهری و جادهای آن اقدام نمایند.
یکی از شهروندان گنبدی دراین خصوص گفت که از ۱۰ روز پیش که جایگاه سوخت گاز طبیعی شهرداری به خاطر نقص فنی در جاده کمربندی تعطیل شد، صفهای طولانی خودروهای دوگانه سوز در ۲ جایگاه دیگر این شهر ایجاد شد.
ابوالفضل محمدزاده که در آژانس تلفنی مشغول فعالیت است، افزود: به علت شلوغی و صفهای طولانی مقابل جایگاههای سوخت هر روز مجبور به توقف چند ساعته برای سوخت گیری هستم و باید خوش شانس باشم در این فاصله، برق جایگاه قطع نشود.
وی اضافه کرد: اگر برق جایگاه سوخت گاز طبیعی قطع شود، مدت زمان توقف حداقل ۲ برابر خواهد شد و این موضوع خسارت مالی به افرادی چون من که از طریق مسافرکشی امرار معاش می کنیم، وارد میکند.
شهروند دیگری نیز گفت که پراکندگی سه جایگاه گاز طبیعی فعلی در شهر گنبدکاووس نامناسب و فاصله زیادی از یکدیگر دارند و در هفته گذشته که جایگاه شهرداری از دور خارج شد، مجبور بودیم به یکی از ۲ جایگاه دیگر در خارج شهر برویم.
سعید امانزاده با گلایه از کمبود جایگاه سوخت گاز طبیعی در مناطق شهری و جادهای گنبدکاووس اضافه کرد: وقتی دولت مردم را تشویق به خرید خودروهای دوگانه سوز میکند و با توجه به ارزان بودن این نوع سوخت و آلودگی کمتر آن، باید زیرساختهای لازم را نیز فراهم نماید تا مشکلات مردم به خصوص در شرایط بحرانی و تعطیلی یک یا ۲ جایگاه به خاطر تعمیرات، کمتر شود.
در همین پیوند رییس پلیس راهنمایی و رانندگی گنبدکاووس نیز به گفت: این شهرستان در حال حاضر حدود ۹۰ هزار خودرو پلاک شده (پلاک انتظامی متعلق به گنبد) دارد که برآورد میشود حدود نیمی از آنها دوگانه سوز باشند.
سرهنگ مجید نوری افزود: با تعطیلی جایگاه سوخت گاز طبیعی شهرداری گنبدکاووس در جاده کمربندی، ۲ جایگاه دیگر که در حوزه استحفاظی راهنمایی و رانندگی نیست، سبب شلوغی و ایجاد ترافیک با صفهای طولانی در مقابل آنها شد.
شهردار گنبدکاووس نیز ضمن عذرخواهی از شهروندان به خاطر تعطیلی جایگاه سوخت گاز طبیعی متعلق به شهرداری در جاده کمربندی (شهید صیاد شیرازی)، گفت: نقص فنی و طولانی شدن تعمیرات آن، علت اصلی تعطیلی جایگاه بود.
منصور طعنه گنبدی افزود: وارداتی بودن بسیاری از قطعات جایگاههای سی ان جی عامل اصلی در طولانی شدن تعمیرات جایگاه سی ان جی شهرداری شد.
همچنین رییس شرکت پخش فرآوردههای نفتی ناحیه گنبدکاووس نیز با اذعان به کمبود جایگاههای سوخت گاز طبیعی در مناطق شهری و جادهای این شهرستان، گفت: این شرکت از هرگونه سرمایه گذاری برای احداث جایگاه سوخت گاز طبیعی در شهر و جادهها استقبال میکند.
هادی قزل سفلی افزود: کمبود جایگاههای سوخت گاز طبیعی در شهر و جاده های گنبدکاووس سبب شده با خارج شدن یک جایگاه از چرخه فعالیت، دیگر جایگاهها با ازدحام خودرو و تشکیل صفهای طولانی مواجه شوند.
وی اضافه کرد: درحال حاضر گنبدکاووس پنج باب جایگاه سوخت گاز طبیعی شامل سه جایگاه در مناطق شهری گنبد، یکی در شهر مرزی اینچه برون و یکی نیز در روستای آق آباد دارد اما به اعتقاد کارشناسان شرکت پخش فراوردههای نفتی، این شهرستان حداقل به ۲ جایگاه سوخت گاز طبیعی در شهر و چند جایگاه جادهای نیاز دارد.
قزل سفلی ادامه داد: طی چند سال اخیر به سبب افزایش قیمتها و بالا رفتن هزینه خرید دستگاههای جایگاه سی ان جی که غالبا وارداتی هستند، استقبال برای سرمایهگذاری و احداث چنین جایگاههایی از سوی علاقمندان کاهش یافته است.
رییس شرکت پخش فرآوردههای نفتی ناحیه گنبدکاووس تصریح کرد که درحال حاضر هزینه راهاندازی یک جایگاه سی ان جی ۱۵۰ میلیارد ریال است و این مبالغ بالا، انگیزه افراد برای سرمایهگذاری را کاهش داده است.
وی همچنین با یادآوری صدور مجوز چند سال پیش برای احداث یک جایگاه سوخت گاز طبیعی در شهر گنبدکاووس، گفت: فرد سرمایهگذار تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرده و فقط زمین محل احداث آن اشکالاتی داشت که در حال رفع آن است.
قزل سفلی افزود: احداث جایگاه سوخت گاز طبیعی در جادههای اصلی و شریانی گنبدکاووس با رعایت فاصله بین ۲ جایگاه نیز هیچ منع و محدودیت قانونی ندارد و شرکت پخش فراوردههای نفتی از سرمایهگذاری در این بخش نیز استقبال میکند.
گنبدکاووس با حدود ۳۷۵ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.