یوسف کاووسی کارشناس بانکی و اقتصادی درباره تاثیرات این اتفاق در اقتصاد کشور گفت: تحریمهایی که گفته می شود برداشته شده، رسما اعلام نشده که در رابطه با توافقات وین هست یا نه. آن چیز که مشخص است رفع بلوکه شدن پولهای ما در ژاپن و کره جنوبی است. این پولها که حدود ۷ تا ۹ میلیارد دلار است، باید ببینیم در کجا قرار است خرج شود. پولهای بلوکه شده قبلا ریالش توسط بانک مرکزی به دولت داده شده است یعنی دیگر این پولهای بلوکه شده، برای دولت نیست. این پولها ذخایر بانک مرکزی است.
او ادامه داد: ذخایر بانک مرکزی هم برای مواردی است که بازار دچار التهاب است در آن زمان این ذخایر توسط بانک مرکزی وارد بازار میشود و تا مبلغ نرخ ارز را به آن مبلغی که باید باشد برساند. اینگونه نیست که بانک مرکزی بتواند این پول را برای رشد، واردات یا برای جلوگیری از افزایش تورم استفاده کند. ولی برای ذخایر می تواند استفاده شود و پشتوانه ذخایر ما را افزایش دهد یا مثلا بدهی دولت به صندوق توسعه ملی که طی این سالها برداشته شده است را جبران کند. اینگونه نیست که به سرعت این پول واریز شود بتوانند آن را خرج کنند.
کاووسی درباره نرخ دلار پس از برگشت پولهای بلوکه شده به کشور گفت: اگر این پولها را وارد بازار کنند و نیازها را از این طریق بخواهند تامین کنند، اینجا عرضه دلار بیشتر از تقاضا میشود پس قیمت دلار کاهش پیدا میکند. ولی به نظر میرسد در دولت فعلی اینکار قابلیت اجرایی ندارد. اگر هم تمام این مشکلات رفع شود توافقات انجام شود و پول وارد کشور شود نهایت کاهش قیمت دلار تا ۱۸ هزار تومان است و قیمت آن زیر ۱۸ تومان نمیآید.