مقامهای آمریکایی می گویند، آمریکا احتمالا مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق را مجبور به این درخواست کند و به این ترتیب یک ضرب الاجل طی روز دوشنبه برای خروج نیروهای رزمی آمریکا تا پایان سال جاری میلادی اعلام می شود.
به گزارش نیویورک تایمز، مقامهای پنتاگون و دیگر مقامهای دولتی می گویند برای رسیدن به این منظور تعدادی کم اما بدون توضیح بیشتر معادل 2500 نیروی آمریکایی مستقر در عراق را خارج ساخته و نقش نیروهای دیگر روی کاغذ تغییر می کند.
یک مقام آمریکایی آگاه به بحثهای جاری گفت: تا پایان سال جاری میلادی نیروی نظامی دارای نقش رزمی وجود نخواهد داشت. ما پیش بینی اعمال تنظیمات در قوا همراستا با این تعهد را داریم.
اقدام آمریکا در ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد ایرانی، به همراه یک مقام امنیتی عراق و همچنین هشت تن دیگر در یک حمله پهپادی آمریکا در سال 2020 حضور فعلی آمریکا در عراق را به لحاظ سیاسی غیرممکن و در داخل آمریکا نیز به لحاظ سیاسی نامطلوب ساخته است. بعد از این حمله پهپادی تروریستی آمریکا، پارلمان عراق خواستار آن شد که دولت این کشور نیروهای آمریکایی را اخراج کند؛ طرحی که غیرالزام آور بود اما پیامی قدرتمند را به هر سیاستمدار خواستار باقی ماندن در قدرت از جمله نخست وزیر فرستاد.
در واشنگتن روز جمعه مقامهای پنتاگون گفتند، انتظار دارند سطح سربازان در عراق در سطح فعلی حدود 2500 تن باقی بماند و نقش برخی نیروهای آمریکایی باز تعریف شود. اما مقامهای عراقی می گویند تغییر دسته بندی نیروهای آمریکایی به جای خارج ساختن آنها از عراق، احزاب سیاسی خواستار خروج همه سربازان را راضی نخواهد کرد.
محمود الربیعی، سخنگوی سیاسی جنبش عصائب اهل حق عراق، اظهار کرد: ما تغییر اسم آنها از نیروهای رزمی به مربی و مشاور را به عنوان تلاشی برای فریب در نظر می گیریم.
اعلام روز دوشنبه در حالی است که پنتاگون به مراحل نهایی خروج از افغانستان و پایان حضور 20 ساله اش در این کشور نزدیک می شود.