همزمان با جاریشدن صیغه ازدواج زن برای انجام برخی کارها نیاز به اجازه شوهر دارد.
یکی از مواردی که بعد از جاری شدن صیغه عقد مطرح می شود این است که آیا اجازه شوهر برای خروج زن از منزل لازم است؟
قانون در خصوص ترک خانه توسط زن استثنائاتی در نظر گرفته که موجب محرومیت زن از دریافت نفقه نخواهد شد. این موارد شامل خروج از منزل برای درمان بیماری به تشخیص پزشک، خروج از منزل برای انجام امور شرعی و واجب و سکونت در مکان دیگر به دلیل ترس از ضرر و زیان مالی، جسمی یا آبرویی که ممکن از طرف هر کسی برای وی رخ دهد.
همچنین تا زمانی که زن به دلیل ترس جانی و مالی، امکان بازگشت به منزل را نداشته باشد، مرد مکلف است نفقه را به او پرداخت کند.
قانون درباره مجازات ترک منزل توسط زن به جز موارد فوق، مواردی را در نظر گرفته است که این موارد عبارتاند از، در صورت خروج زن از منزل بدون اذن شوهر، او نمیتواند نفقه دریافت کند، شوهر میتواند اجازه مجدد ازدواج را از دادگاه دریافت کند و مرد میتواند امکان دادخواست طلاق دهد.
برای دریافت نفقه چه شرایطی باید داشت؟
مطابق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن بایستی در منزلی که شوهر تعیین میکند سکونت داشته باشد مگر آنکه اختیار تعیین مسکن به زن داده شده باشد؛ بنابراین ترک منزل بدون عذر موجه از سوی زن موجب ناشزه شدن او خواهد شد.
زن ناشزه زنی است که وظایف شرعی و قانونی خود را بدون دلیل موجه نسبت به همسر ایفا نمی کند و مصداق بارز آن نداشتن تمکین عام یا خاص نسبت به شوهر است.
به زن ناشزه نفقه تعلق نمیگیرد، ولی اینگونه نیست که مهریه را نتواند دریافت کند.
لطفاً این قوانین منسوخ را بروزرسانی کنید
همانطور که امام علی «ع» فرمودن کودکان خود را به زمانه تربیت کنید
قوانین کلا یکطرفه به سمت خانمها شده هنوز طلبکار هم هستن