کد خبر: ۷۲۱۵۰
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۴۶

مناظره کرباسچی و زیدآبادی در نشست دفتر تحکیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و احمد زیدآبادی دبیرکل سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی در نشست دو روزه دبیران سیاسی انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) با عنوان «اصلاحات جامعه محور» با یکدیگر مناظره کردند.

به گزارش آفتاب، در این نشست غلامحسین کرباسچی با اشاره به این که فضای انتخابات یک فضای سیاسی است، فعالیت سیاسی را دارای چند اصل دانست و گفت: «یکی از این اصول نسبی بودن سیاست است. سیاست به طور عام و انتخابات به طور خاص، نه یک امر آرمانی و نه یک امر ایدئولوژیک، بلکه یک امر سیاسی است. دومین اصل در کار سیاسی این است که فرد باید عمل سیاسی را با توجه به عواقب آن انجام دهد و عمل سیاسی را به صورت استراتژیک انجام دهد. سومین اصل، درس گرفتن از تجربه های سیاسی مشابه در دوره های گذشته است.»

این فعال سیاسی چهارمین اصل در فعالیت سیاسی را ارزیابی هزینه-فایده دانست و گفت: «در حال حاضر، انتخابات پیش رو به هیچ وجه در یک شرایط آرمانی قرار ندارد و ردصلاحیت گسترده ای که در این انتخابات صورت گرفت در طول ۲۹ سال اخیر بی سابقه بود. در این شرایط دست اندرکاران امر انتخابات در پی ورود همفکران خود به مجلس هستند. حداقل خواسته اصلاح طلبان از این انتخابات جلوگیری از ورود هر چه بیشتر افراد از پیش تعیین شده به مجلس است. من معتقدم می شود با یک بسیج همگانی در سراسر کشور جلوی تشکیل مجلس یکدست را بگیریم.»

در این مناظره دکتر احمد زیدآبادی با اشاره به سخنان دبیرکل حزب کارگزاران گفت: « نه شرکت پرشور و حرارت و نه تحریم انتخابات گزینه مناسبی به نظر نمی رسد. در دوره ای که همه ارکان انتخابی کشور در دست اصلاح طلبان بود کاری نتوانستند از پیش ببرند و نتیجه ای نگرفتند. ما در نیروهای خودی، شاهد نقد به خود نبوده ایم و همیشه دنبال مقصر می گشتیم. تجربه نشان داده که اصلاح طلب ها نیروهای تاثیرگذار و موثری در مواقع بحرانی نیستند. تجربه نشان داده است که بسیاری از نیروها وارد انتخابات می شوند، آن ها این نیروها حذف می کنند، سپس این ها لابی می کنند، انتخابات برگزار می شود و با کسب اندک توفیقی تا انتخابات بعد منتظر می مانند و این امر که نوعی بازی دادن نیروهای اصلاح طلب است، ادامه می یابد.»

زیدآبادی به ضرورت تبدیل شدن اصلاح طلبان به نیروهایی متشکل اشاره کرد و گفت: «اگر تشکیلاتی داریم باید آن را گسترش دهیم. نباید به فکر فضای عمومی ناشناخته توده وار بود، بلکه باید تاثیرگذاری بر روی گروه های کوچک و نظام مند صورت گیرد. احزابی که حاشیه امنیتی دارند، باید بهتر از این کار کنند. احزاب تکنوکرات و بروکراتی مثل کارگزاران باید بهتر بتوانند نیرو جذب کنند. به نظر من باید ۱۰ سال گذشته را جمع بندی کرد و از آن عبور کرد و برای دوره ای عطای مشارکت در قدرت را به لقایش بخشید و سعی کرد در سطح پایین تر و در گروه های کوچک تر تبدیل به نیروی تاثیرگذاری شد.»

کرباسچی در ادامه این مناظره در پاسخ به سخنان دبیرکل ادوار تحکیم گفت: «جای طرح بحث در خصوص داشتن حوزه عمومی قدرتمند و گسترش تشکیلات، مقطع انتخابات نیست. من این پیشنهاد که اصلاح طلبان جمع شوند و نیروی متشکلی را سامان دهند، قبول دارم. این که آقای زیدآبادی می گویند کارگزاران از امکاناتش استفاده نمی کند، باید گفت بر خلاف تصور، این حزب امکانات محدودی دارد و باید قضاوت را در این خصوص معتدل کرد. مردم زمانی عضو احزاب ما می شوند که فکر کنند ما می توانیم جای پایی در قدرت داشته باشیم. حضور در قدرت ولو به صورت ضعیف موثرتر از تحریم است. تحریم جدا کردن حساب خود از نظام است. ما نمی خواهیم تبدیل به حزب زیرزمینی شویم.»

شهردار اسبق تهران در ادامه افزود: «من نمی توانم قبول کنم که از اساس به انتخابات بی توجه باشیم و کاری نکنیم. اگر در مجلس هشتم فضایی باشد که صدایی بلند شود و اقلیت بتواند با بحث هایی که در مجلس می کند اکثریت را به سمت انشعاب ببرد، این کار کمی نیست. مردم نباید از پای صندوق های رای کنار بروند، این حرف مهمی است. اگر مردم حضور پیدا کنند مجلسی مانند مجلس ششم شکل می گیرد، اگر مردم نباشند، مجلسی مثل مجلس هفتم درست می شود. حضور مردم می تواند ترکیب مجلس را بر هم بزند و در شرایط نابسامان فعلی، این حضور حداقلی تاثیرگذار است.»

زیدآبادی در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: «در سیاست می توان مشی پراگماتیستی را در پیش گرفت و آن قدر با این مشی و انتخاب بین بد و بدتر پیش برویم که در نهایت بین قاتل که یک باره ما را بکشد و قاتلی که با شکنجه ما را به قتل برساند، مخیر باشم. اما به نظر من باید بین اصولی که داریم و واقعیت موجود پلی بزنیم که با عقل سلیم توجیه پذیر باشد. نه باید موضعی ایدئولوژیک نسبت به مسائل داشته باشیم و نه موضعی فضایی اتخاذ کنیم. این که شما می فرمایید پایی در قدرت داشته باشیم تا تشکیلاتمان قدرتمند باشد، صحیح است. ولی این مسئله صورت نپذیرفت، مگر تجربه ۸ سال اصلاحات پیش روی ما نیست؟! مسئله این است که اصلاح طلبان علاقه مند به حضور در ساختار قدرت هستند، حال با چه معیاری، مشخص نیست. عدم حضور مردم به خاطر نداشتن تشکیلات است. به نظر من خیلی نباید نگران تشکیل مجلس یکدست بود چرا که شکاف بین اقتدارگرایان قطعی است و این شکاف یک دستی را در مجلس از بین می برد. اصلاح طلب ها نباید مشی پراگماتیستی را تا آن جا ادامه دهند که حاکمیت تصور کند هر چیزی که به آن ها تحمیل کند، آن ها می پذیرند.»

کرباسچی در این مورد گفت: «در ترکیه و پاکستان نظامیان قدرت اصلی را در دست دارند، البته با ایده ای عکس و لائیک. در ترکیه حزب آقای اربکان منحل شد و ایشان را به زندان انداختند، ولی آن ها با پافشاری بیش از پیش دوباره آمدند، مقاومت کردند و قدرت را در دست گرفتند. در پاکستان علیرغم تبعید شدن مداوم نیروهای سیاسی، از سوی آن ها دائما مقاومت صورت می گیرد. از اول برگزاری انتخابات در ایران، با وجود جا به جایی اقلیت و اکثریت در جا زده ایم. اصلاح طلبان که می آیند با بحران مواجه می شوند، دوباره اصولگرایان می آیند و این سیکل ادامه می یابد. به نظر من نیروهای تعدیل شده اصولگرایان با نیروهای تعدیل شده اصلاح طلبان باید با هم بسازند. من بحث شما را در حفظ حیثیت سیاسی از سوی افراد و جریانات سیاسی اصلا قبول ندارم، حیثیت ما، مملکت ماست.»

در پایان این مناظره زیدآبادی خاطرنشان کرد: «نیروهای سیاسی وقتی می خواهند وارد انتخابات و میدان شوند، متناسب با سرمایه شان وارد می شوند. نباید حیثیت خود را فدای کاری کنیم که ارزش ندارد و یک نیروی سیاسی باید گاه از حکومت کناره گیری کند و زمانی که اقبال به سوی او بود و می دانست حضورش موثر است، به میدان بیاید. من نمی گویم مشی انقلابی موثر است، اما واقعیت این است که نباید سرمایه حیثیت خود را که، محدود است، پای هر چیز بی ارزش یا کم ارزشی بگذاریم. باید با داشتن جدول زمانی، رفتارهای متفاوتی از خود بروز دهیم. اگر می خواهیم نقش بزرگتری در آینده داشته باشیم، باید از برخی صحنه ها پرهیز کنیم.»

کرباسچی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که در مورد کارنامه اقلیت مجلس هفتم پرسید، گفت: «نمی توان به کلی تجربه اقلیت را زیر سوال برد. همین تعداد نماینده در دوره آقای احمدی نژاد کارهایی انجام دادند. حالا اگر مجلس چندان در مسایل امنیتی و هسته ای نقش ندارد، به دلایل دیگری ارتباط پیدا می کند. اما مثلا در رابطه با بودجه، برنامه توسعه، چشم انداز ۲۰ ساله و… نقش مجلس پررنگ است و همین طور بسیاری از سمت ها از طریق مجلس تعیین می شود. اگر تجربه اقلیت مجلس ضعف دارد باید به رفع این ضعف بپردازیم نه این که اساسا تمام این تجربه را زیر سوال ببریم. این مجلس مثلا نمی توانست در رابطه با زندانی شدن دانشجویان کاری انجام دهد، اما یقینا در عرصه های دیگر تاثیراتی گذاشته است.»

کرباسچی در پاسخ به این سوال که چرا فکر می کنید حتما باید کاندیدای اصلاح طلب معرفی کنید، در حالی که برخی از نمایندگان مستقل در مجلس هفتم، مانند آقای مشیری، تجربه موفق تری داشتند، گفت: «ما باید از افراد انتظار درست و معقولی داشته باشیم. وقتی ما جبهه ای فکر کنیم نباید همه را با طول و عرض مساوی و برابر اندازه گیری کنیم.»

گفتنی است، نشست دبیران سیاسی دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) در حالی ۱۶ و ۱۷ اسفند، در تالار گفت و گو برگزار شد که این اتحادیه دانشجویی از اواسط دوره دوم ریاست جمهوری محمد خاتمی امکان برگزاری هیچ نشستی در دانشگاه‌ها و اماکن عمومی نداشته است.

به گزارش آفتاب در این نشست علاوه بر مناظره کرباسچی و زیدآبادی، عباس عبدی، حبیب الله پیمان، علیرضا صرافی، عبدالرضا تاجیک، تقی رحمانی،‌ پروین اردلان و تعدادی از دانشجویان نیز سخن گفتند. دفتر تحکیم وحدت در این نشست که در آستانه انتخابات مجلس هشتم برگزار شد هیچگونه موضعگیری انتخاباتی ارائه نداد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین