کد خبر: ۷۲۲۱۵
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۶:۰۳
پیشگاهی فرد در گفتگو با خبرنگار آفتاب تشریح کرد:

در انتخابات قبل مردم اصفهان چگونه رای دادند؟

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: دکتر زهرا پیشگاهی‌فرد دانشیار دانشگاه تهران گفت :«رفتارهای متفاوت مردم در هنگام رأی دهی در قلمروهای کوچک و بزرگ انتخاباتی، اعم از حوزه یک صندوق تا قلمرو یک کشور، تحت تأثیر عوامل متعدد است. مقایسه این قلمروها و حوزه ها همراه با رفتار رأی دهندگان و بررسی تفاوت هاو تشابهات آنها در حیطه علم جغرافیای انتخابات است».

پیشگاهی فرد در گفت وگو با خبرنگار آفتاب در خصوص رفتار انتخاباتی مردم اصفهان در دوره نهم انتخابات ریاست جمهوری گفت:« رفتار انتخاباتی مردم اصفهان در دوره نهم انتخابات ریاست جمهوری در دو سطح ماکرو و میکرو،میتوان مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و ضمن بررسی رفتار انتخاباتی مردم اصفهان، عوامل تأثیرگذار در این رفتارها، نظیر محل زندگی، منابع اقتصادی و ثروت و میزان سواد باید مورد توجه قرارگیرد». 

وی اظهار داشت: «در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هفت نامزد از میان سایر کاندیداها شرایط لازم را برای احراز پست ریاست جمهوری داشته اند، آقایان احمدی نژاد، لاریجانی و قالیباف نامزدهای پیشنهادی جناح راست، و آقایان کروبی، مهرعلیزاده و معین، نامزدهای پیشنهادی جناح چپ و آقای هاشمی رفسنجانی تنها نماینده احزاب میانه رو تکنوکرات بودند». 

پیشگاهی فرد افزود: «در بررسی نتایج آراء مأخوذ در مرحلة اول نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شهر اصفهان چنین نتایجی قابل بیان است.میزان آراء در کل شهر اصفهان، جناح راست بطور میانگین 3/61 درصد آراء، جناح چپ 2/19 درصد آراء، اعتدالیون نیز 9/13 درصد آراء را کسب کردند و 6/5 درصد آرای سفید در صندوقهای شهر اصفهان وجود داشته است». 

وی اظهار داشت: «این نتایج نشان می دهد که مجموعة آراء چپ و اعتدال با میزان 33% از کل آراء در مرحله اول از رأی 3/61 درصدی راست کمتر است و ائتلاف نتیجه ای نمی دهد». 

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال وتوسعه افزود: «نامزدهای جناح راست، بیشترین رأی را با میانگین 3/79 درصد در منطقه ده بدست آورده اند، که این منطقه در شمال شرق و از جمله مناطق حاشیه ای شهر اصفهان بوده و وضعیت معیشتی عموم مردم در آن منطقه ضعیف می باشد. و کمترین میزان رأی را با میانگین 3/47 درصد در منطقة 6 بدست آورده اند که منطقه 6 در جنوب شهر و رودخانه زاینده رود بوده و از جمله مناطق ثروتمندنشین شهر محسوب میشود». 

پیشگاهی فرد گفت: «نامزدهای جناح چپ نیز بیشترین رأی را با میانگین 8/28 درصد در منطقة 6 کسب نموده اند.که منطقة 6 در جنوب رودخانه زاینده رود و شهر بوده، و کمترین میزان آراء را با میانگین 6/1 درصد در منطقة 10 کسب نموده اند که این منطقه در شمال شرق شهر و از جمله مناطق حاشیه ای و فقیر نشین شهر محسوب می شود». 

وی اظهار داشت: «تنها نماینده اعتدالیون نیز بیشترین رأی را با میانگین 8/16 درصد در منطقة 6بدست آورده است و کمترین میزان آراء را با میانگین 8/9 درصد در منطقة 9 بدست آورده است. که منطقة 9 نیز در قسمت شرقی شهر اصفهان واقع شده و از جمله مناطق حاشیه ای و فقیرنشین شهر محسوب می شود.این نتایج نشان می دهد که حوزه نفوذ جناح چپ در مناطق جنوبی شهر، بویژه منطقة 6 اصفهان است و حوزة نفوذ جناح راست بخش های شمالی و مرکزی شهر است». 

این استاد یار دانشگاه افزود:«این درصد آراء نشان می دهد که اولاً حوزه نفوذ اعتدالیون در شهر سیاسی اصفهان در مقایسه با دو جناح دیگر در حال حاضر کمتر است، ثانیاً گرچه پایگاه اعتدالیون در مقایسه میان مناطق، در منطقه 5 و 6 بیشتر از مناطق دیگر است، اما یک نسبت متعادلی میان حداقل و حداکثر رأی در مناطق دیده می شود. یعنی تفاوت درصد آراء آن 4/3درصد است». 

پیشگاهی فرد گفت: «پس از بررسی و شمارش نهایی آراء مآخوذة مرحلة اول نهمین دورة انتخابات ریاست جمهوری در سراسر کشور، آقای محمود احمدی نژاد از میان نامزدهای جناح راست و آقای هاشمی رفسنجانی بعنوان تنها نماینده اعتدالیون از میان سایر نامزدها به مرحله دوم انتخابات راه پیدا کرده اند». 

وی اظهار داشت: «میزان آراء در کل شهر اصفهان، جناح راست میانگین 3/68 درصد آراء ، اعتدالیون نیز 2/29 درصد آراء را کسب کرده اند، 5/2 درصد آراء سفید در صندوقهای شهر اصفهان وجود داشته است». 

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال وتوسعه افزود:«جناح راست، بیشترین میزان آراء را با میانگین 80 درصد در منطقه 9 شهر اصفهان و کمترین میزان آراء را با میانگین 5/35 درصد در منطقه 6 شهر اصفهان بدست آورده است.اعتدالیون نیز بیشترین آراء را با میانگین 2/43 درصد در مناطق 5 و 6 شهر اصفهان و کمترین آراء را با میانگین 18 درصد در منطقه 9 شهر اصفهان بدست آورده است. یعنی مجموعه آراء نامزد چپ و اعتدال در هر یک از دو منطقة حوزه نفوذ چپ، که با اعتدال ائتلاف کرده بود، حتی کمتر از کل آراء نامزد جناح راست بود. همچنین نشان می داد که شهروندان این دو منطقه از شهر که طبقات مرفه شهر در آن سکونت دارند، قوی ترین پایگاه برای چپ و اعتدال است ».


این استاد یار دانشگاه گفت: «با توجه به نتایجی که در مرحلة اول و دوم انتخابات در مناطق یازده گانه شهر اصفهان بدست آمده است، چنین بنظر می رسد که گرایشهای سیاسی مردم مناطق مختلف شهر اصفهان به جناحها، ارتباطی نزدیکی با محل زندگی، میزان سواد، میزان ثروت و ... دارد». 

پیشگاهی فرد تصریح کرد: «گرایشهای سیاسی اکثر مردمی که در منطقة فقیرنشین و متوسط نشین شهر هستند بیشتر به جناح راست بوده است و جناح چپ نتوانسته اند که موفقیت زیادی در این مناطق بدست آورند. و بر عکس در مناطق ثروتمندنشین شهر که عموماٌ در قسمت جنوب رودخانه زاینده رود سکونت دارند، گرایشهای سیاسی آنها بیشتر به جناح چپ بوده است و در مرحله دوم انتخابات، آراء جناح چپ بیشتر به سمت آراء اعتدالیون میل کرده است.به عبارتی با توجه به نحوه توزیع آراء جناح چپ بین جناح راست و اعتدالیون وهمچنین افزایش میزان مشارکت در مرحلة دوم، اکثر مردمی که گرایش سیاسی آنها جناح چپ بوده انتخاب دوم آنها، اعتدالیون بوده و به جز منطقة 10 شهر اصفهان که بیشتر آراء جناح چپ به جناح راست رسیده، در سایر مناطق بیشترین آرائ جناح چپ به اعتدالیون رسیده است». 

وی اظهار داشت:« مقایسه مجموعه آراء جناحهای راست، چپ و اعتدالیون در شهر اصفهان نشان می دهد که در شرایط قطبی شدن فضای سیاسی میان دو جناح چپ و راست، اعتدالیون حداقل رأی را در اصفهان دارند، و شهر میان دو اکثریت راست و چپ تقسیم می شود.از طرفی مناطق مسکونی 5 و 6 که در جنوب زاینده رود واقع شده و اکثریت آراء خود را در مرحله اول به نفع جناح چپ داده اند و در مرحله دوم به نامزد اعتدال داده اند در مقابل مناطق مسکونی که در شمال زاینده رود واقع شده، اکثریت آراء خود را در دو مرحله به نامزدهای جناح راست داده اند. این نشان می دهد که رودخانه زاینده رود به مثابه مرز میان دو جناح سیاسی عمل کرده است». 

این دانشیار دانشگاه گفت:«وضعیت خوب معیشتی ساکنین مناطق 5و 6 همراه با گرایش آنان به نامزدهای چپ و اعتدال در مقایسه با وضعیت معیشتی ساکنین مناطق شمالی رودخانه زاینده رود همراه با گرایش اکثریت آنها به نامزدهای راست در هر دو مرحله انتخابات نشان می دهد که اکثر ثروتمندها در این شهر به جناح چپ و اعتدال و طبقات متوسط و فقیر در این شهر به جناح راست متمایلند. پس می توان گفت هر چه از جنوب شهر به سمت شمال این شهر پیش می رویم به آراء جناح راست افزوده و از جناح چپ و اعتدال کاسته می شود». 

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال وتوسعه افزود: «در شرایطی که جناح چپ نامزدی نداشته باشد و رقابت میان اعتدالیون و جناح راست باشد. نتیجه مانند مرحله دوم دوره نهم پیش بینی می شود، یعنی جناح راست برنده خواهد بود، چرا که جناح چپ نسبت به جناح راست از یک اقلیت برخوردار است.در شرایطی که انتخابات دو قطبی شود و جناح اعتدال نامزدی نداشته باشد اکثریت راست به نامزد خود و اقلیت چپ به نامزد خود رای می دهند، ضمن آنکه بخشی از اقلیت چپ آراء سفید به صندوق خواهد ریخت و یا مشارکت نخواهد کرد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۸۸/۰۳/۱۱
0
0
اين دفعه ديگر اشتباهات گذشته در اصفهان تكرار نمي شود.من جمله اينجانب.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین