مصطفی معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اوجگیری پیک پنجم کرونا اظهار داشت: از نظر من موج اولی که اواخر سال ۹۸ شروع شد، هنوز ادامه دارد. یعنی به لحاظ ملاکهای اپیدمیولوژیک کنترل نکرده ایم و مرتب نوسان داشته است. الآن نوسان پنجم است و نشان می دهد که متأسفانه مدیریت کرونا در کشور ما نادرست و غیرعلمی بوده است.
وقتی وعدهها و امیدها واهی داده شود مردم بیاعتماد میشوند
رئیس شورای عالی نظام پزشکی تأکید کرد: در هر نوع مدیریت بحران، به خصوص در پاندمی های زیستی و ویروسی، مهمترین نقش را غیر از سیاست های دولت ها، مشارکت عمومی مردم دارد. مردم وقتی مشارکت می کنند که به عملکردها، سیاست ها و برنامه هایی که از سوی دولت اتخاذ می شود، اعتماد داشته باشند. وقتی که این سیاست ها و برنامه ها مرتب تغییر کند، مرتب عادیسازی های قبل از موعد انجام بگیرد و وعده ها و امیدهای واهی داده شود مردم بی اعتماد می شوند.
وی ادامه داد: وقتی که مردم و عموم جامعه مشارکت نکنند، یعنی پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، در منزل نمانند، سفرها و رفت و آمدها را محدود نکنند، همین وضع خواهد بود. بنابر این در این مرحله که در دوره گذر به دولت جدید هستیم و دولت هنوز مستقر نشده که بخواهد با رویکرد جدید و مبتنی بر تحول در ساختارهای قبلی کار را ادامه بدهد، خود مردم باید نقش ایفا کنند.
حق مردم نیست که روزانه چندصد نفر تلفات انسانی داشته باشیم
معین تصریح کرد: نقش مردم این است که حقیقتا به سلامت خودشان و هموطنانشان بیشتر از پیش اهمیت بدهند و حساس باشند. حق این مردم نیست که هزاران نفر فوت کنند و روزانه ما چند صد نفر تلفات انسانی داشته باشیم. بنابراین خودشان باید رعایت کنند، در منزل بمانند، دورهمی ها را تعطیل کنند، به عنوان عزاداری امام حسین(ع) خودشان موجب قتل دیگران نشوند و به این صورت خودکشی نکنند.
احتمالا در پاییز پیک ششم را خواهیم داشت
وی افزود: مردم سعی کنند پروتکل ها را دقیقا رعایت کنند تا دولت مستقر شود و با یک ساختار جدید در ستاد ملی مبارزه با کرونا و با عزم و اراده و برنامه جدید بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم و به بحران بعدی که پیک ششم هست نرسیم. هرچند با وضعیتی که من در عزاداری ها و مقداری هم بی توجهی در جامعه می بینم، احتمالا در پاییز پیک ششم را هم خواهیم داشت. چون در پاییز آلودگی هوا و عفونت آنفلوآنزا بیشتر خواهد بود و همچنین پیامدهای تجمعات ماه محرم یا سفرهایی که در تعطیلات انجام می گیرد خودش را نشان خواهد داد.
رئیس شورای عالی نظام پزشکی در واکنش به اینکه وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا به تعطیلی دو هفته ای رأی نداده است، گفت: احتیاج نبود درخواست تعطیلی کشور را به رهبری بدهند و بار را بر دوش رهبری قرار دهند. دولت و ستاد ملی کرونا مسئولیت دارد و محوریت کار با خود وزیر و وزارت بهداشت است. بنابراین، خودشان میتوانستند موضوع را در این ستاد مطرح کنند و به طور جدی آن را به تصویب برسانند. اما نامه نوشته شد و وقتی در ستاد ملی کرونا مطرح می شود، خود وزیر هم به تعطیلی رأی نمیدهد. این از طنزهای روزگار است و باید از خود ایشان پرسید که چه فلسفه ای داشته است.