غلامرضا دباغیان درباره تصمیم کمیته فنی فدراسیون کاراته مبنی بر قطع همکاری با سمانه خوش قدم سرمربی تیم ملی کاراته بانوان پس از نمایش ضعیف سارا بهمنیار و حمیده عباسعلی در المپیک توکیو، اظهار کرد: متاسفانه بنده به علت ابتلا به کرونا و پس از آن بیماری سیاتیک ۳ ماه است روز خوش ندیده ام و در حال حاضر چند وقتی است مشغول فیزیوتراپی هستم، به همین دلیل در جلسه کمیته فنی نیز حضور نداشتم. اما بر اساس اطلاعاتی که به دستم رسید، سرمربیان تیم های ملی در این جلسه گزارش عملکرد خود در المپیک را ارائه کردند. قرارداد آقای هروی تا پایان بازی های آسیایی تمدید و پایان همکاری خانم خوش قدم نیز اعلام شد. در رابطه با سرمربی جدید بانوان بنا شد اعضای کمیته فنی نظرات خود را تا چند روز آینده به رییس فدراسیون ارائه کنند، سپس جلسه دیگری برگزار شود تا پس از جمع بندی های نهایی، سرمربی تیم ملی بانوان انتخاب و معرفی شود. به هر حال فدراسیون مسائل را بهتر می داند و حتما صلاح این بوده که چنین تصمیمی گرفته شود.
عضو کمیته فنی فدراسیون کاراته، درباره ارزیابی خود از عملکرد کاراته مردان و زنان ایران در المپیک توکیو، گفت: تیمی مثل ژاپن با ۸ سهمیه ببینید چند مدال در المپیک گرفته است؟ ما فقط یک سهمیه در بخش مردان داشتیم و به بهترین نتیجه که مدال طلا بود رسیدیم و از حیث نتیجه بر اساس تعداد سهمیه بالاتر از ژاپن ایستادیم. عده ای شیطنت کردند و نگذاشتند ما در وزن ۶۷- کیلوگرم مردان به سهمیه المپیک برسیم. بهمن عسگری نیز بخاطر یک اتفاق حضور در المپیک را از دست داد. حق کاراته ما این بود که با ۳ سهمیه کامل مردان راهی توکیو شود. با این وجود سجاد گنج زاده به عنوان تنها نماینده مردان ایران بهترین نمایش را داشت و موفق به کسب مدال طلای المپیک شد. طلای گنج زاده ارزشمند بود و باید به کاراته ایران بابت این مدال تبریک گفت. باید فدراسیون کاراته بیشتر حمایت شود. برخی ها فقط عیب ها را می بینند اما باید کارهای خوب هم دیده شوند. باید به جوانانمان انگیزه بدهیم و حمایتشان کنیم تا موفقیت ها هر چه بیشتر شود.
وی افزود: حضور بانوان در المپیک برای ما راهگشا بود و زحمتشان را کشیدند اما نتیجه حاصل نشد. بانوان در کشورهای دیگر با آقایان نیز تمرین دارند که این موضوع نقش مهمی در میزان آمادگی و تجربه شان دارد اما در ایران این امکان فراهم نیست. ما در بخش بانوان واقعا استعدادهای بسیار خوبی داریم که باید به درستی مدیریت شوند. به اعتقاد من اگر بیشتر روی بانوان سرمایه گذاری کنیم و در مباحث فنی نیز آنالیز بهتری داشته باشیم، می توانیم شاهد درخشش کاراته بانوان ایران باشیم. با مدیریت فنی درست، افزایش حضور در میادین بین المللی و افزایش حمایت ها، بانوان ما حتی می توانند در آینده نه چندان دور از آقایان ما هم بهتر نتیجه بگیرند چرا که ظرفیت بسیار خوبی داریم و بانوان ما نیز انگیزه زیادی برای کسب موفقیت در کاراته دارند.
دباغیان در ادامه با اشاره به اتفاقات بازی های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا برای امیر مهدی زاده، گفت: مهدی زاده در فینال روبروی نماینده ای از کشور میزبان رفت که تا قبل از آن اصلا در هیچ رویدادی حضور نداشت و بعد از آن نیز در هیچ مسابقه ای دیده نشد اما حضور مسئولان ارشد اندونزی در سالن مسابقات و ناداوری باعث شد، مهدی زاده را با همه شایستگی اش بازنده اعلام کنند تا به مدال نقره برسد. همان موقع هم آقای آشوری که در فدراسیون سمت داشت اعلام کرد حق او را خوردند. مهدی زاده هم بر روی سکو بخاطر ناراحتی مدال نقره را از گردنش درآورد اما پس از لحظاتی باز مدال را دور گردنش انداخت اما پس از این اتفاق اعلام کردند مهدی زاده بخاطر این حرکت یک سال از حضور در میادین محروم شده است. این در حالی بود که آقایان فرجی و آشوری که آن زمان مسئول فدراسیون بودند اعلام کردند مشکل محرومیت مهدی زاده را همان جا حل کرده اند.
سرمربی سابق تیم ملی کاراته، ادامه داد: امیر مهدی زاده نیز پس از آن در رقابت های قهرمانی جهان حاضر شد و طلا گرفت و در چند مرحله رقابت های بین المللی کاراته وان نیز شرکت کرد اما پس از چند ماه که در رقابت های قهرمانی آسیا به میزبانی ازبکستانیتان حاضر شده بود و حتی وزن کشی هم کرده بود، به یکباره کنفدراسیون کاراته آسیا اعلام کرد مهدی زاده محروم است. حتی با آقای طباطبایی که تازه مسئولیت فدراسیون را بر عهده گرفته بود تماس گرفتم و گفتم اصلا این موضوع صحت ندارد و عادلانه نیست. من از طباطبایی گلایه ندارم چرا که او تازه به فدراسیون آمده بود و خیلی بر روی موضوعات کاراته اشراف نداشت اما افراد دیگری بودند که شیطنت کردند تا زمینه محرومیت مهدی زاده را فراهم کنند تا او نتواند با سهمیه قاره ای به المپیک برسد. اگر مهدی زاده آنجا مسابقه می داد و با مدالی که قطعا می گرفت، می توانست در نهایت با سهمیه قاره ای راهی المپیک توکیو شود اما برخی افراد که به کشورشان و کاراته ایران خیانت کردند با علم به این موضوع زمینه محرومیت ناعادلانه او را فراهم کردند تا مهدی زاده المپیکی نشود و سهمیه به کشور دیگری برسد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تمامی کشورها موظف هستند ۴۵ روز مانده به رقابت های آسیایی و جهانی، لیست نفرات خود را اعلام کنند تا پس از بررسی های انجام شده، چنانچه بازیکنی با مسائلی همچون محرومیت یا ... مواجه است، فرصت برای جایگزینی وجود داشته باشد. مهدی زاده چگونه محروم بود که پس از بازی های آسیایی در رقابت های قهرمانی جهان و چند مرحله کاراته وان شرکت کرد اما در حالیکه در ازبکستان وزن کشی هم کرده بود، به یکباره محروم شد؟ متاسفانه برخی ها یا از روی بی اطلاعی یا مسائل دیگر می گویند محرومیت مهدی زاده مربوط به رقابت های قاره آسیا بوده است! مگر می شود یک ورزشکار فقط از حضور در رقابت های یک قاره محروم باشد؟ اصلا چنین موضوعی در هیچ رشته ای سابقه ندارد.
دباغیان با تاکید بر اینکه به دنبال روشن شدن دلایل این اتفاق تلخ برای کاراته ایران است، گفت: افرادی در این موضوع به کاراته ایران و کشورمان خیانت کردند و باید پاسخگو باشند. باید مشخص شود چه افرادی رفتند لابی کردند و باعث محرومیت مهدی زاده شدند. سجاد گنج زاده را هم ۴ سال محروم کرده بودند و نامه هم به فدراسیون زده بودند اما مسئولان فدراسیون ۲ ماه بعد در امارات مشکل را حل کردند چرا که گنج زاده مرتکب هیچ تخلفی نشده بود اما این اتفاق در حالی برای مهدی زاده افتاد که هیچ نامه ای بابت محرومیت او به فدراسیون کاراته ایران ارسال نشده بود. بابت این اتفاق چیزهای تلخی شنیدم اما سند قطعی آن فعلا در دستم نیست اما شدیدا پیگیر آن هستم و مطمئن باشید، هر هزینه ای که برایم داشته باشد دست بردار نیستم و سند آن را پیدا می کنم. این خائنان به وطن می دانستند اگر مهدی زاده در رقابت های آسیایی ازبکستان به میدان نرود از المپیک محروم می شود، به همین خاطر دست به این اقدام زدند.
سرمربی سابق تیم ملی کاراته، خاطرنشان کرد: از طریق مراجع مختلف اقدامات لازم را انجام داده ام و شکایت هم صورت گرفته تا مورد بررسی دقیق قانونی قرار گیرد. بدون شک این کار را تا آخر پیگیری می کنم. آقای طباطبایی هم حرف من را قبول کرده و حتی وقتی از او پرسیدم آیا نامه ای بابت محرومیت مهدی زاده به فدراسیون ارسال شده یا نه، اعلام کرد هیچ نامه ای به فدراسیون کاراته ارسال نشده است. به عنوان مربی مهدی زاده و کسی که سال ها در تیم ملی مربیگری کردم وظیفه خودم می دانم دست خائنین به کاراته ایران را رو کنم.
دباغیان در پایان گفت: ممکن است عده ای از اهالی کاراته که واقعیت ها را می دانند، الان بگویند فلانی سال گذشته در صحبت هایش یک نفر را تایید کرده اما الان حرف دیگری درباره او می زند اما الان می گویم درباره این افراد اشتباه کردم و الان اشتباهم را تصحیح می کنم. اینکه بگوییم حرف مرد یکی است حرف غلطی است. مرد وقتی اشتباه می کند باید اشتباه خود را قبول و آن را تصحیح کند. بنده اگر کسی را تایید کردم مربوط به گذشته بوده و در حال حاضر می گویم درباره این افراد اشتباه کردم.