آفتابنیوز : آفتاب: مناظره ابراهیم اصغرزاده و الیاس نادران از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه علم وصنعت برگزارشد.
به گزارش ایسنا، الیاس نادران در این مناظره با اشاره به تفاوت رویكردی بین مجلس هفتم با مجالس گذشته و دولت احمدینژاد و دولتهای دیگر، اظهارداشت: البته بنده نقدهایی هم به مجلس هفتم و دولت نهم دارم ولی از رویكردهای مجلس هفتم و دولت نهم دفاع میكنم و معتقدم مجلس هشتم نباید ضعفهای رویكردی مجلس ششم و ضعفهای كاركردی مجلس هفتم را داشته باشد.
در ادامه این مناظره اصغرزاده در پاسخ به سوالی در خصوص سیاست فعالانه یا منفعلانه گفت: سیاستی كه دنبال میشود بر این امر بوده كه بهترین دفاع برای مواضع كشور، حمله است؛ اما باید گفت كه ما قرار نیست دنیا را به هم بریزیم و نباید حرفی بزنیم كه جامعه ما فكر كند نمیتوانیم با جامعه جهانی گفتوگو كنیم، بلكه باید با تمام وجود از منافع ملی خود دفاع كنیم.
وی در ادامه تاكید كرد: ما نمیتوانیم راجع به مطالبی كه درباره مرزهای كشورمان اتفاق میافتد، سكوت كنیم و بیتفاوت باشیم و باید پاسخ بخواهیم؛ زیرا سیاست خارجی ما نمیتواند مخفی باشد و در واقع تاكتیكها و استراتژیهای سیاست خارجی را به گونهای باید به كار گرفت تا آن چیزی نشود كه دیگران میخواهند.
نادران نیز درباره پاسخ به همین سوال گفت: بنده هم مانند شما مسئولیت رفتار هیچ كس را نمیپذیرم، اما باید متذكر شوم كه در كشور برای سیاست خارجی دو طرح مطرح شد كه یكی ازآن مربوط به دوره اصلاحات بود كه آقای خاتمی گفتوگوی تمدنها را مطرح كردهاند و دیگر هم مربوط به آنچه میشود كه اصولگرایان قبول دارند و براساس آن عمل میكنند.
نادران با اشاره به برنامهی چهارم توسعه كه در آن مهمترین مشكل ما پیوستن به WTO مطرح شده بود، گفت: در این برنامه بیان شده بود كه مهمترین مانع ما، رفع مسائلمان با اسرائیل و آمریكاست و برای اینكه ما در تركیبات امنیتی منطقه حضور پیدا كرده و مسائل اجتماعی خود را حل كنیم باید از این مانع بگذریم كه این یعنی انفعال و این انفعال پذیرفتنی نیست و در واقع ما باید با زبان و ادبیات خود آنها با آنها صحبت كنیم؛ زیرا ذلتپذیری در مقابل آمریكاییها آنها را جریحتر میكند.
نادران بیان كرد: اینكه ما از موضع عزت با آنها صحبت كردیم به معنای دعوا با دنیا نیست كه البته این امر هم هزینه دارد، اما اینكه تاكتیكهای دولت چگونه است و اینكه دولت در رویكرد كلی و استراتژیها چه تصمیمی میگیرد در اختیار خود دولت است و در واقع ما باید یك جریان فكری را با هم نقد كنیم نه اینكه درباره مصداقهای رفتاری افراد بحث نماییم.
در ادامه مناظره اصغرزاده با بیان اینكه پرونده هستهیی ایران، پرونده جدیدی نیست و به قبل از دوران آقای خاتمی نیز برمیگردد كه در دوران او بارور شد و توانست باب گفتوگو را با اتحادیه اروپا پیش ببرد و پرونده ایران وارد شورای امنیت نشود، گفت: خارج كردن پرونده ایران از شورای امنیت كار آسانی نیست و دیپلماسی ترفندهای مختلف دارد. همان طور كه زمانی كه آقای خاتمی به قدرت رسید سفرای كشورهای غربی به ایران برگشتند و ایران به عنوان یك كشور مهم مطرح شد. اینكه آمریكا به دست داشتن در كودتای 28 مرداد سال 1332، اعتراف كرد نیز برگ برندهای بود و ما مشاهده نمودیم كه در زمان خاتمی دیپلماسی ما بهبود پیدا كرد و از فشار اقتصادی به ایران كاسته شد.
اصغرزاده با بیان اینكه برنامه چهارم از برنامههایی بود كه توسط سازوكارهای قانونی تصویب شد، اظهار كرد: ما باید در جامعه جهانی حضور داشته و با جامعه جهانی تعامل و داد و ستد داشته باشیم. نباید این گونه باشد كه دولتها به مردم پول دهند یا دلار را به لایههای پایین جامعه پمپاژ كنند؛ بلكه دولتها باید جامعه را آنقدر قوی كرده كه مردم به دولت مالیات دهند.
در ادامه نادران با بیان اینكه تحولات پرونده هستهیی ایران از زمان آغاز به كار مجلس هفتم آغاز شد، گفت: ما در مجلس هفتم برای كمك به تیم هستهیی ایران، تصویب كردیم كه اگر شورای حكام پرونده ایران به شورای امنیت ببرد جمهوری اسلامی ایران اجازه دارد كه تعلیق را ارجاع نكند و من رفتن پرونده ایران به شورای امنیت را نقطه ضعف جامعه بینالملل میدانم نه دولت ایران و باید پرسید چه رفتار خلاف عرف بینالملل كردهایم كه پرونده ما باید به شورای امنیت برود.
نادران افزود: اینكه 16 نهاد امنیتی آمریكا اعلام كردهاند كه پرونده هستهیی ایران صلحآمیز بوده و هیچ نقطهی سیاهی در آن نیست آیا این به معنی تعامل نیست و آیا اینكه قطعنامه شورای امنیت كه به توصیه افرادی در داخل تصویب شد این تعامل است.
وی افزود: آیا كسانی كه به آمریكا چراغ سبز نشان میدهند اینها خیانت میكنند یا كسانی كه در راستای منافع ملی ایران حركت میكند. درواقع در نزاع بین نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران ما باید به نقطهی مطلوب تعامل برسیم كه البته آن پذیرش شروط نظام سلطه نیست بلكه با رفتار ایران اسلامی حقوق خود را میگیریم و تعامل میكنیم.
نادران با بیان اینكه از رویكرد و كاركرد مجلس هفتم در جریان پرونده هستهیی ایران دفاع میكنم، اظهار كرد: سوال من این است كه چرا افراد غیرمسئول سیاسی مذاكره میكنند و مسیر مذاكره را هم منتشر نمیكنند.
اصغرزاده با بیان اینكه از تماس افراد سیاسی با سفرای خارجی باید دستگاه وزارت خارجه مطلع باشد، گفت: توجه به اینكه باید با هر ترفندی آمریكا را از منطقه دور كرد، استراتژیای بود كه در دولتهای آقای خاتمی و هاشمی دنبال میشد و اختلافی هم وجود نداشت ولی اتفاقی كه اخیرا افتاده، این است كه استراتژی قبلی غیرقابل رویت شده است.
نادران در ادامه اظهار كرد: تنها وجه ممیزی ما با مجلس ششم این بود كه آنها جزئیترین مسائل را كه مسائل مهم جامعه نبود فریاد میزنند ولی ما این كار را نمیكردیم و در واقع مجلس ششم رفتار حزبی و فراكسیونی نداشت.
نادران گفت: اگر عضو تیم مذاكرهكننده به سفیر فرانسه بگوید كه برای فشار به دولت ایران قطعنامه را صادر كنید ما این را خیانت میدانیم. ممكن است دولت در سیاستگذاریها خطا داشته باشد ولی حرف من روی رویكردهاست كه خود باید تصمیم بگیریم كه در اینجا دانشجویی سوال كرد آیا تصمیم غلط گرفتن خیانت كردن نیست كه در اینجا نادران پاسخ داد: برخی تصمیماتی كه اتخاذ شد غلط است كه باید روی آن بحث علمی كرد. ولی هیچكدام از چیزهایی كه سیاستهای راهبردی نظام است را افراطی نمیدانم.