آفتابنیوز : آفتاب:
دكتر بهزاد قرهياضي را بيشتر به عنوان چهره اي شاخص در عرصه توليد علم، استادي توانمند و پژوهشگري شجاع و منتقد بخش كشاورزي مي شناسند. تدريس دروس مختلف در دوره هاي كارشناسي تا دكتري در دانشگاه هاي تهران، الزهرا، دانشگاه تربيت مدرس، گيلان، همدان، فردوسي مشهد، دانشگاه صنعتي اصفهان و دانشگاه رازي كرمانشاه حاكي از تسلط علمي وي بر مباحث مختلف و سرشناس بودن او در حوزه تخصصي خود مي باشد. دكتر قره ياضي طي كمتر از يك دهه گذشته اجراي تعداد قابل توجهي از طرح هاي تحقيقاتي ملي، راهنمايي و مشاوره پايان نامه تحصيلي بيش از 50 دانشجوي دوره هاي دكتري و كارشناسي ارشد را عهده دار بوده است. وي جايگاه مناسبي را نيز نزد مجامع بين المللي مانند سازمان بهداشت جهاني، سازمان خواربار جهاني و سيستم مشاوره بين المللي تحقيقات كشاورزي دارد، به نحوي كه به طور مكرر از وي به عنوان متخصص براي مشاوره در امور پيچيده علمي مانند سلامتي غذاهاي ناشي از مهندسي ژنتيك دعوت به عمل مي آيد. وي سوابق درخشاني را در حوزه هاي مختلف علمي و مديريت علمي كشور دارد كه از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره كرد
فوق دكتري بيوتكنولوژي و مهندسي ژنتيك
• معاون آموزش و تحقيقات وزير جهاد كشاورزي (در دوره رياست جمهوري خاتمي)
• بنيانگذار و رئيس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي
• انتشار بيش از 150 مقاله علمي در نشريات معتبر داخلي و بينالمللي و همايشها و سمينارهاي داخلي و خارجي.
• عضو شوراي عالي آموزش و پرورش كشور
• رئيس دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي صومعه سرا
• عضو شوراي راهبردي دوره بيوتكنولوژي دانشگاه تهران
• عضو هيئت امناي دانشگاه جامع علمي – كاربردي (با حكم رئيس جمهور وقت، آقاي خاتمي)
• عضو كميته راهبردي پروژه توانمندسازي محيط زيست
• عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي (با بالاترين رتبه كشور: مشاور ممتاز)
• رئيس انجمن ايمني زيستي و نايب رئيس انجمن ژنتيك كشور
• رئيس انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ايران
• عضو متخصص شوراي عالي بيوتكنولوژي كشور
حضور فردي با اين درجه از تخصص در رقابت هاي انتخاباتي مجلس شوراي اسلامي اميدوار كننده و در عين حال تعجب برانگيز است. انگيزه هاي حضور وي را جويا شديم:
ما كشوري هستيم با منابع ملي و انساني بسيار ارزشمند. من تاكيدي كه بر روي فكر ايراني و درخشش نيروي انساني ايراني در عرصه هاي علمي جهاني دارم به حدي است كه گاهي مرا به نژاد پرستي ايراني متهم مي كنند! دستيابي ما به اهداف مندرج در سند چشم انداز نظام در افق 1404 واقعا شدني است و كسب رتبه هاي علمي بر تر در منطقه درو از ذهن نيست. ما با نيت توسعه علمي و شكوفايي دانش و جوانان دانش پرورمان به مبدان آمده ايم، جواناني كه تحصيل علم جزو اولين آرزوهاي آنها و محروميت از ادامه تحصيل جزو بزرگترين كابوس هاي زندگي آنها محسوب مي شود. ما آمده ايم تا كشور عزيزمان را بسازيم. ما آمده ايم تا كاري كنيم كه هر ايراني به ايراني بودن بيش از پيش فخر كند. ما آمده ايم تا نشاط و شور زندگي را در عرصه هاي مختلف بازسازي كنيم.
متاسفانه در سه سال اخير دستاوردهاي علمي كشور در حوزه هاي مختلف علمي با وضعيت نگران كنده اي مواجه شدند و در برخي زمينه ها مسير معكوس توسعه علمي را طي كرديم. دانشگاه كه بايد مظهر شايسته سالاري باشد، به مركز تاخت و تاز جريان هايي تبديل شده است كه اصولا حق مداخله در امور سياسي را ندارند. روساي بسياري از دانشگاه ها هم از بين كم بنيه ترين افراد از جنبه علمي انتخاب شده اند. در مجموعه هاي پژوهشي ساير وزارتخانه ها به ويژه جهاد كشاورزي (به جز وزارت بهداشت كه برنامه ها به خوبي پيش مي روند)، نيز وضعيت بدتري حاكم است.
آيا اين وضعيت عقب گرد علمي مورد نظر شما تاثير ملموسي هم بر زندگي مردم داشته است؟
بله يقينا همين طور است. توضيح ارتباط فوري دانايي گريزي و فناوري ستيزي و رفاه مردم از حوصله اين مصاحبه خارج است اما براي مثال مي توانم به اختصار اين وضعيت را در حوزه كشاورزي تبيين كنم و بگويم كه نتيجه اين دانايي ستيزي، نابودي ساختارهاي توليدي در برخي از زمينه ها و ايجاد اختلال جدي در ساير زمينه ها بود كه در مورد محصولات كشاورزي نظير حبوبات، سيب زميني و به ويژه پنبه و شكر به خوبي مشهود است. انگيزه حضور متخصصين در رقابت هاي انتخاباتي جز اصلاح روند تصميم سازي، بازگشت به قانون، دانايي محوري و اتخاذ تصميم بر اساس مطالعه كارشناسانه نمي تواند باشد. به اين ترتيب تقويت بعد نظارتي مجلس شوراي اسلامي و وادار نمودن دولت به تمكين در مقابل قانون و توسعه علمي از برنامه هاي اينجانب در مجلس شوراي اسلامي خواهد بود.
توسعه عدالت و قانونگرايي كه در شعارهاي دولت نهم هم وجود دارد آيا شما كاري متمايز انجام خواهيد داد؟
بله، من معتقدم كه بازتعريف "عدالت" و "مهرورزي" و شعارهايي از اين قبيل كه توسط برخي از مدعيان اصولگرايي مفهوم اوليه خود را از دست دادهاند از اساسي ترين اقدامات اصلاح طلبان خواهد بود. شما ملاحظه مي كنید كه كساني كه خود مسئول گراني، تورم و بيكاري بوده اند در شعارهاي انتخاباتي وعده حل مشكل تورم را مي دهند! خوب كسي نيست كه از آقايان بپرسد كه در چهار سال گذشته كه مجلس دست شما بود و دولت هم در سه سال آن كاملا با شما هماهنگ بود و نفت به بالاترين قيمت تاريخي خود رسيده بود و گروه هاي فشار هم در خدمت شما بودند و معضل خاصي در پيش رو نداشتيد چرا قيمت كالا و ارزاق به بالاترين حد خود در طول تالريخ كشورمان رسيده است. آيا اين با "عدالت" سازگاري دارد كه كسي كه خانه اي به قيمت 100 ميليون تومان داشته حالا شده يك ميليارد تومان و ديگري كه خانهاي نداشته و اجاره 200 هزار توماني مي پرداخته بايد يك ميليون تومان بپردازد؟ آيا اين تعميق بي عدالتي نيست؟ عدالت با توزيع اعانههاي چند ده هزار توماني تا وام هاي چند صد هزارتوماني محقق نميشود. دوره عوامفريبي و گفتاردرماني هم به پايان رسيده است اكنون زمان آن فرا رسيده است كه آقايان از عملكرد خود دفاع كنند. در حوزه هاي ديگر هم اينگونه است. آقاي وزير جهاد كشاورزي با وعده خودكفايي در محصولات كشاورزي در عرض يك سال تا 3 سال بر سر كار آمد. اما آماررسمي نشان مي دهد كه در اكثر قريب به اتفاق محصولات كشاورزي و مواد غذايي مانند برنج، شكر، حبوبات، روغن، دانه هاي روغني، ميوه و حتي گندم واردات در دوسال گذشته تا چند برابر بيش از دو سال آخر دولت جناب آقاي خاتمي بوده است و اين در حالي است كه با توجه به تخريب زير ساخت هاي توليد، قيمت هاي همين محصولات وارداتي برخلاف انتظاركاهش كه نيافته اند، افزايش هم داشته اند. پس روشن است كه ما اين تعريف از خودكفايي يا عدالت را قبول نداريم. "مهرورزي" نيز از آن واژگان مغبوني است كه در دولت نهم با جفاي زيادي مواجه بوده. مهرورزي خوانده ايم ولي "كين توزي" عمل كردهايم! به هر حال اصلاح طلبان در صورت انتخاب كارهاي زيادي را براي انجام دادن بر عهده خواهند داشت!
برنامه هاي ديگر جنابعالي در مجلس شوراي اسلامي چيست؟
بازگرداندن نشاط و آرامش به زندگي مردم و كاستن از تنش چه در داخل و چه در خارج از كشور.
توسعه تفاهم و گفتمان با ملل جهان (بجز رژيم اشغالگر) بر اسا عزت اسلامي و احترام متقابل، صلح و دوستي.
احقاق حقوق نان در عرصه هاي مديريتي و اجتماعي و الزام دولت به پرهيز از "مردانه" كردن دولت و ادارات!
توسعه علمي و استفاده نهادينه از انجمن هاي علمي كشور با فرض عدم مداخله دولت در امور اين انجمنها، تامين امنيت سرمايه گذاري، ايجاد احترام براي سرمايه گذاران و توليدكنندگاني كه با روش هاي قانوني توليد ثروت مي كنند و رفع بيكاري از همين منظر، مقابله بي امان با گراني كه ريشه در تصميمات و اقدامات دولت و سكوت مجلس هفتم داشته است از جمله ديگر برنامه هاي اينجانب است كه با محوريت توسعه بخش كشاورزي و صنعتي (توليد) صورت خواهد گرفت، حفاظت از محيط زيست و آرامش و نشاط در سايه محيطي زيبا وايراني سبز از ديگر برنامه هاي اينجانب و ساير اصلاح طلبان خواهد بود.
با تشكر از شما، آيا مطلب ديگري با خوانندگان ما در ميان نمي گذاريد؟
من از مردم عزيز و فهيم مي خواهم كه وضع زندگي خود را در سه سال گذشته با سالهاي پيش از آن مقايسه كنند. اگر چنانچه نتيجه گرفتند كه كشور ما در ادوار گذشته و با وجود معضلاتي چون نفت 10 دلاري و خشكسالي هاي طولاني و سازندگي خرابي هاي ناشي از جنگ از اين سه سال اخير كه نفت در حدود 100 دلار شده است و جنگ و سازندگي جنگي هم نداشته ايم و از نزولات بي سابقه اي هم برخوردار بودهايم بهتر اداره شده است به اصلاح طلبان راي دهند و اگر چنانچه از گراني ها و ادامه آن، وضعيت فعلي توليد و واردات بي سابقه كالا و حراج منابع ملي و نرخ تورم و بيكاري فعلي راضي هستند به كساني راي دهند كه حمايت بي چند و چون از دولت را در دستور كار خود قرار داده و مورد حمايت رسانه هاي دولتي هستند. این بار باید با رای دادن اعتراض کنیم.