کد خبر: ۷۲۴۳۱۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱

ریزش ۴۹ هزار واحدی شاخص بورس

شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه، هشتم شهریورماه) ۴۹ هزار و ۴۰۹ واحد کاهش داشت که در نهایت شاخص در کانال یک میلیون و ۵۲۳ هزار واحدی به افت خود ادامه داد.
ریزش ۴۹ هزار واحدی شاخص بورس
آفتاب‌‌نیوز :

در معاملات امروز بیش از ۱۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱۱ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با ۱۳ هزار و ۱۴۱ واحد کاهش به ۴۵۴ هزار و ۳۶۸ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با هشت‌هزار و ۲۹۲ واحد افت به ۲۸۶ هزار و ۷۰۹ واحد رسید.

شاخص بازار اول ۳۸ هزار و ۹۱۷ واحد و شاخص بازار دوم ۹۱ هزار و ۲۲ واحد کاهش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۶ هزار و ۵۸۷ واحد، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با ۶۷۳ واحد، نفت سپاهان (شسپا) با ۱۹۸ واحد، گروه دارویی برکت (برکت) با ۹۴ واحد و آسان پرداخت پرشین (آپ) با ۸۸ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با چهار هزار و ۵۱۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با سه‌هزار و ۸۷۵ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با سه‌هزار و ۴۴۳ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۲‌هزار و ۸۹۴ واحد، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۲هزار و ۲۳۲ واحد، معدنی وصنعتی چادرملو (کچاد) با یک‌هزار و ۶۲۰ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با یک‌هزار و ۴۵۵ واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با یک‌هزار و ۴۴۵ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

به گزارش ایرنا، امروز نماد پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، سپید ماکیان (سپید)، گروه دارویی برکت (برکت)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه فرآورده نفتی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه سه‌میلیارد و ۳۲ هزار برگه سهم به ارزش ۱۹ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۶۹۲ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۲۲ هزار و ۱۱۱ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار چهار میلیارد و ۱۸ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۰۰ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، ‌صنعتی مینو (غصینو)، توزیع داروپخش (دتوزیع)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکام)، داروسازی سبحان انکولوژی (دسانکو) و شرکت سرمایه هامون صبا (وهامون) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی مارون (مارون)، سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) و فرابورس ایران (فرابورس) با تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

ریزش ۴۹  هزار واحدی شاخص بورس

چرا بازار منفی شد؟

امروز بازار سرمایه در یک ساعت ابتدایی آغاز به کارش ۳۹ هزار واحد افت در شاخص کل را تجربه کرد و شاخص از محدوده مقاومتی قبلی خود هم پایین‌تر آمد.

شاخص هم‌وزن هم امروز با افت ۱۱ هزار واحدی به محدوده به محدوده ۴۵۷ هزار واحد نزدیک شده است. همچنین ارزش معاملات بورس هم در نیمه اول بازار امروز به هفت هزار میلیارد تومان رسیده است. اما دلیل تحرکات منفی و ریزش گسترده بازار امروز چیست؟

شاهین احمدی، کارشناس بازار سرمایه درباره برخی از دلایل ریزش بازار امروز به تجارت‌نیوز گفت: فضای حاکم بر دولت و ساخت مسکن ارزان و ملی باعث شده است تا برای تامین مصالح ساختمانی فشار بیشتری به شرکت‌‎های سیمانی و میلگردی وارد کنند تا بتوانند مصالح ارزان‌تری را برای ساخت مسکن بخرند.

احمدی همچنین درباره خطری که صنایع سیمانی و فولادی را در ماه‌های آینده احتمالا تهدید می‌کند،گفت: با خرید مصالح برای ساخت مسکن از سمت دولت، برق و گاز مصرفی این کارخانه‌ها بالا می‌رود. همچنین در مقطع فعلی اگر قطعی‌های برق صنایع فولادی و سیمانی ادامه‌دار باشد و در زمستان هم شاهد همچنین مساله‌ای باشیم، تاثیر این موضوع بر گزارش‌های سه ماهه پاییز و زمستان شرکت انعکاس منفی می‌گذارد و تولید این شرکت‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این کارشناس بازار درباره عامل مهم دیگر ریزش بازار امروز گفت: یکی از عواملی که شوک زیادی رابه بازار امروز تحمیل کرد بحث الزام بانک‌ها از سمت دولت برای پرداخت تسهیلات ۲۰ درصدی برای ساخت مسکن است که فشار زیادی را به بانک‌ها وارد کرده است. همچنین روز گذشته نرخ بهره بین بانکی از محدوده ۱۸ درصد دوباره به ۲۲ درصد رسید و این موضوع باعث شده تا به خروج پول از بازار کمک کند و تمایل افراد را برای خرید اوراق با درآمد ثابت بیشتر کند.

وی به تاثیر نرخ دلار در بازار اشاره کرد و گفت: با مشخص شدن قیمت دلار امروز ۸ شهریور، روند بازار هم برای نیمه دوم مشخص می‌شود. همچنین در وضعیت فعلی سهم‌های کوچکی که وضعیت بنیادی مناسبی ندارند بیشتر احتمال ریزش را خواهند داشت و نمادهای بزرگ شاخص‌ساز که از بنیاد مناسب، p/e معقول و شناوری مناسبی برخوردارند در وضعیت فعلی بازار روندهای بهتری را خواهند داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
0
6
بورس هنوز هم دستوري است بايددهقان دهنوي و پرسنلش رابركنار كنندتا اين ...ها باشند همان آش است وهمان كاسه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
1
8
مديرعامل بورس و همكارانش بايد اخراج شوند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین