کد خبر: ۷۲۵۷۷۷
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷

تاثیر فعالیت فیزیکی مادر بر عملکرد ریه نوزاد

پژوهشگران نروژی در بررسی جدید خود به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد فعالیت فیزیکی مادر در دوره بارداری می‌تواند عملکرد ریه نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد.
تاثیر فعالیت فیزیکی مادر بر عملکرد ریه نوزاد
آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشگران به شواهد بیشتری در مورد تاثیر ورزش در دوره بارداری دست یافته‌اند که نشان می‌دهد ورزش کردن طی دوره بارداری، نه تنها برای مادران بلکه برای فرزندان آنها نیز سودمند است.

به گزارش فلوریدا نیوز تایمز، دکتر "هرفنا کارتین گودموندسدوتیر" (Hrefna Katrin Gudmundsdottir)، پژوهشگر "دانشگاه اسلو" (University of Oslo) نروژ و از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما که روی۸۱۴ نوزاد انجام شده است، برای نخستین بار نشان داد که عملکرد ریه در نوزادانی که مادران آنها فعالیت فیزیکی نداشتند، نسبت به نوزادانی که مادران آنها از نظر فیزیکی فعال بودند، ضعیف است.

گودموندسدوتیر ادامه داد: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند افرادی که عملکرد ریه آنها در دوران نوزادی ضعیف است، بیشتر در معرض ابتلا به آسم و سایر بیماری‌های ریوی قرار می‌گیرند. به همین دلیل، بررسی عوامل مرتبط با عملکرد ریه نوزادان مهم است. اگر فعالیت بدنی در دوره بارداری بتواند خطر اختلال عملکرد ریه نوزاد را کاهش دهد، این یک روش ساده و کم‌هزینه برای بهبود سلامت تنفسی فرزندان است.

وی افزود: ما در پژوهش خود دریافتیم که نوزادان متولد شده از مادران غیرفعال در مقایسه با نوزادان متولدشده از مادران فعال، پایین‌ترین میزان عملکرد ریه را دارند.

از میان نوزادانی که مادران غیرفعال داشتند، ۸/۶ درصد در گروه پایین‌ترین میزان عملکرد ریه قرار گرفتند و از میان نوزادانی که مادران فعال داشتند، ۴/۲ درصد در این گروه قرار گرفتند. میانگین عملکرد ریه در میان نوزادان مادران فعال، کمی بالاتر از نوزادانی بود که مادران غیرفعال داشتند.

گودموندسدوتیر گفت: ما روندی را مشاهده کردیم که اهمیت فعالیت بدنی را در زنان باردار و زنانی که در سن باروری قرار دارند، نشان می‌دهد. با وجود این ممکن است عواملی وجود داشته باشند که هم بر فعالیت فیزیکی مادر و هم بر عملکرد ریه نوزاد اثر می‌گذارند و ما آنها را در نظر نگرفته‌ایم. چنین عواملی می‌توانند نتایج را تحت تاثیر قرار دهند؛ بنابراین بررسی بیشتری مورد نیاز است.

بررسی عملکرد ریه نوزادان این پژوهش، در حدود سه ماهگی آنها انجام شد و با اندازه‌گیری تنفس طبیعی مورد ارزیابی قرار گرفت.

پژوهشگران در بررسی‌های خود، سن مادر، تحصیلات، شاخص توده بدنی پیش از بارداری، مصرف نیکوتین در دوره بارداری و همچنین ابتلا به آسم و سایر بیماری‌های مرتبط با آلرژی را در هر یک از والدین در نظر گرفتند.

پژوهشگران افزایش قابل‌توجهی در عملکرد ریه نوزادان مادران فعال پیدا نکردند اما دریافتند که نوزادان مادران غیرفعال، بیشتر از نوزادان مادران فعال در معرض عملکرد ضعیف ریه قرار دارند.

پژوهشگران قصد دارند نوزادان را در مراحل رشد مورد بررسی قرار دهند تا ببینند که عملکرد ریه چگونه پیشرفت می‌کند و با پیشروی بیماری‌های تنفسی مانند آسم چه ارتباطی دارد.

گودموندسدوتیر ادامه داد: ما امیدواریم که در آینده بتوانیم ارتباط میان فعالیت بدنی مادر و ابتلا به آسم، آلرژی و سایر بیماری‌های از این دست را بررسی کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین