کد خبر: ۷۲۶۹۶
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۹:۳۴

آیا میزان رای دولت است؟!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جبهه مشارکت ایران اسلامی در اطلاعیه‌ای به ارزیابی انتخابات 24 اسفند هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی پرداخت. 

به گزارش آفتاب، متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است: 

با پایان یافتن برگزاری انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی نتایج اعلام شده را می توان نشانه روشنی از آن دانست كه علیرغم تمام تمهیدات و زمینه‌سازی‌های غیرقانونی و ناعادلانه كه از سوی مجریان و ناظران انتخابات فراهم شده بود و در عین طراحی نقشه برای تشكیل مجلسی یكدست و تك‌صدایی، بازی جریان حاكم در انتخابات با همت و حضور شهروندان آگاه و نیروهای اصلاح‌طلب بر هم خورد و به گواهی آمار و نتایج نه فقط در 102 كرسی رقابتی در شهرستان‌ها نامزدهای جناح حامی دولت نهم در اقلیت قرار گرفته‌اند، بلكه در یكصد و شصت كرسی از پیش‌تعیین شده مجلس نیز توفیق طراحان نقشه انتخابات كامل نبوده و با رأی آوردن نامزدهای منفرد و منتقد دولت در این حوزه‌ها آن بازی از پیش طراحی شده نیز بر هم خورده است. 

نتایج اعلام شده حاكی از آن است كه در 102 كرسی رقابتی 35 نفر از نامزدهای ائتلاف اصلاح‌طلبان در مرحله اول توسط مردم انتخاب شده‌اندو 15 نفر از آنان نیز به مرحله دوم راه یافته‌اند كه عموماً با دیگر نامزدهای اصلاح‌طلب یا منفرد رقابت خواهند كرد. 

ده نفر دیگر از منتخبان این 102 كرسی نمایندگی از نیروهای اصلاح‌طلبی هستند كه بنا بر پاره‌ای ملاحظات در فهرست اعلام شده از سوی ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان جای نگرفتند. در 7 كرسی از 102 كرسی رقابتی نامزدهای منفرد و منتقد دولت نهم حائز اكثریت شده‌اند و سهم طرفداران دولت نهم از این 102 كرسی 35 نماینده است. 

این نتایج نشان‌دهنده آن است كه چنانچه انتخابات آزاد و عادلانه برگزار می‌شد و با ردصلاحیت فله‌ای نامزدهای با نفوذ جریان اصلاحات را در حوزه‌های مختلف انتخاباتی قلع و قمع نمی نمودند تا در همه 290 كرسی انتخابات امكان رقابتی آزاد و عادلانه فراهم می‌شد با توجه به تعمیم این 102 كرسی به كل كشور می توان مدعی بود كه فضای مجلس هشتم را اكثریت قاطع اصلاح‌طلبان با حداقل 60 درصد كرسی‌های نمایندگی در اختیار خود می داشتند. 

به هر روی تا همین جای كار و علیرغم همه طراحی‌ها برای حذف اصلاح‌طلبان در مجلس هشتم، فراكسیونی قدرتمندتر و پرشمارتر از فراكسیون اصلاح‌طلبان در مجلس هفتم تشكیل شده است. 

اما در مورد انتخابات در حوزه انتخابیه تهران، فضای تبلیغات پیش از ازنتخابات و اقبال مردمی به فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان و همچنین فضای عمومی حاكم بر شعب اخذ رأی در روز انتخابات نشان از اقبال قابل توجه و چشمگیر به فهرست اصلاح‌طلبان داشت. 

علیرغم تخلف آشكار هیأت‌های اجرایی و نظارت در حذف دو سوم ناظران انتخاباتی نامزدهای اصلاح‌طلب و ممانعت از حضور انان در فرایند اخذ و شمارش آراء، گزارش‌های 1200 ناظر باقی مانده از شعب اخذ رأِ و صندوق‌های شمارش شده حاكی از آن است كه نتایج اعلام‌شده از سوی ستاد انتخابات تفاوت آشكاری با واقیعیت‌های صندوق های رأِ دارد و تركیب و ترتیب منتخبان تهران غیر از نتایج اعلام شده می‌باشد. 

یكدستی مجریان و ناظران انتخاباتی در این دوره، حذف ناظران نامزدهای اصلاح‌طلب، تخلفات گسترده جناح دولتی در ایام تبلیغات و حتی روز رأی‌گیری نگرانی‌های گسترده‌ای را در مورد سلامت انتخابات به وجود آورده بود كه نوع و نحوه اعلام نتایج مؤید و مقوم این نگرانی‌هاست. 

جبهه مشاركت ایران اسلامی با تأكید بر این نگرانی‌ و دغدغه‌ها اعلام می‌دارد، ستاد انتخابات كشور باید هر چه سریعتر نتایج تك تك صندوق‌های اخذ رأی در تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر را به طور روشن و به تفكیك در اختیار افكار عمومی بویژه نامزدهای انتخابات قرار دهد تا امكان مقایسه نتایج اعلام شده با آراء ریخته شده در صندوق ها فراهم آید. 

این خواست قانونی همه كسانی است كه دغدغه سلامت انتخابات را دارند، خواسته‌ای كه در انتخابات سومین دوره شورای اسلامی تهران مؤكدا از وزارت كشور مطالبه شد و متأسفانه به آن وقعی ننهادند و تا هم آكنون تردیدها را در مورد نتایج آن انتخابات با خود به یدك می‌كشندبر این جمله امام راحل (ره)‌تأكید می‌كنیم كه «میزان رأِی ملت است» و همگان باید بدان تمكین كنند و آنان كه می خواهند «میزان رأی دولت» باشد و این خواست را با اعمال سلیقه و نفوذ به صورت‌های مختلف دنبال می‌كنند در تقابل آشكار با آرمان‌های امام و بنیان‌های جمهوری اسلامی هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین