کد خبر: ۷۲۸۳۱۴
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۳

هشدار درباره خشک شدن آب سد زاینده‌رود

مدیر روابط عمومی آبفای استان اصفهان با بیان اینکه آب پشت سد زاینده رود به سرعت در حال ته نشین شدن است، گفت: از میزان حجم یک میلیارد و 450 میلیون مترمکعبی سد زاینده است اکنون 240 میلیون مترمکعب آب دارد.
هشدار درباره خشک شدن آب سد زاینده‌رود
آفتاب‌‌نیوز :

مهرداد خرسندی در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان گلپایگان پیرامون کمبود منابع آب در استان اصفهان، اظهار کرد: امسال تصمیم گرفتیم در شهرهای بزرگ استان به اتفاق مدیران آبفا با هدف پاسخ به سوالات رسانه‌ها نشست مطبوعاتی برگزار کنیم تا از این طریق مطالبات مردم را جویا شوند.

مدیر روابط عمومی آبفای استان اصفهان با بیان اینکه سال ۱۳۴۵ شرکت آب و فاضلاب استان تأسیس شده است، افزود: سال ۶۹ در مجلس با تصویب قانون تبدیل آب و فاضلاب استان‌ها به شرکت، شهرهای استان نیز تحت پوشش شرکت آبفای استان اصفهان شدند و اکنون ۳۸ منطقه خودگردان داریم.

وی گفت: امروز در استان اصفهان ۹۸ شهر و ۹۴۸ روستا در از خدمات شرکت آبفا بهره‌مند می‌شوند که از این تعداد ۳۸۰ روستا و ۵۷ شهر تحت پوشش سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ هستند، اما گلپایگان و خوانسار در این ردیف قرار ندارند چون از منبع تصفیه خانه بابا شیخعلی و سامانه اول استفاده می‌کنند.

خرسندی با بیان اینکه امسال در استان اصفهان کاهش بارندگی‌ها نسبت به سال زراعی گذشته ۳۸ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۵ درصد بوده است، افزود: در کشور این میزان کاهش بارندگی‌ها در ۵۰ سال گذشته و در استان اصفهان در ۱۹ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

مدیر روابط عمومی آبفای استان اصفهان گفت: از ۱۰ خرداد ماه امسال در استان اصفهان در ساعات پیک مصرف بین ۳۲۰۰ تا ۴۳۰۰ لیتر کمبود آب داشتیم که با استفاده از ۵ هزار و ۸۰۰ تانکر سیار ۶۲ میلیون لیتر آب تأمین شده است که این کار آبرسانی بی‌سابقه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سال ۹۸ استان اصفهان در سطح کشور با سرانه مصرف هر شهروند ۱۵۷ لیتر در ۲۴ ساعت کمترین سرانه مصرف آب را داشت که با شیوع بیماری کرونا ۱۵ درصد افزایش پیدا کرد.

وی افزود: مصرف آب در بخش سامانه اصفهان بزرگ که شامل ۳۸۰ روستا و ۵۷ شهر استان ۱۸ هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب است اما امسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ لیتر تولید آب داشتیم به مفهوم اینکه ۴ هزار لیتر در ثانیه کمبود آب داشتیم و به همین دلیل کمبود آب، مجبور شدیم بسیاری از چاه‌ها را وارد مدار کنیم که به دنبال آن شاهد تماس‌های مردمی مبنی بر تغییر طعم و مزه آب بودیم البته مردم حق داشتند چرا که هر خانه‌ای که به چاه نزدیک‌تر بود طعم دار شدن آب را بیشتر احساس می‌کرد.

خرسندی ادامه داد: زیر نظر مرکز بهداشت استان هستیم و از آب‌ها نمونه گیری انجام می‌شود چون خط قرمز ما سلامت آب شرب و مردم است؛ خوشبختانه از نظر میکروبی و شیمیایی مشکلی نداشتیم و تغییر طعمی که مردم در آب شرب احساس می‌کردند به دلیل تغییر ذائقه مردم است، مردمی که سال‌ها به آب تصفیه خانه عادت کردند وقتی که از آب چاه استفاده می‌کنند سنگینی آن را متوجه می‌شوند.

مدیر روابط عمومی آبفای استان اصفهان گفت: برخی از مردم سال‌ها از مخازن خود استفاده نکردند بودند و امسال هنگام استفاده اقدام به شست و شو نکرده بودند زمانی که آب از مخزن وارد شبکه می‌شد طعم و مزه می گرفت، امسال وضعیت سختی داریم، و براساس پیش بینی هواشناسی بارندگی‌های موثر از آذر ماه شروع می‌شود و زمستان نیز بارش‌هایی که کمبود آب را جبران کند، نخواهیم داشت.

وی افزود: آب پشت سد زاینده رود به سرعت در حال ته نشین شدن است اما ما به هیچ عنوان سلامت مردم را فدای اهداف دیگری نخواهیم کرد. کل حجم سد زاینده رود یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است اما تاکنون تنها ۲۴۰ میلیون مترمکعب آب دارد که این میزان در اواخر آذر ماه به ۱۲۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین