کد خبر: ۷۲۹۸۸
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۸۷ - ۱۵:۲۰
موسی پور:

به شکایت همه کاندیداها پاسخ دادیم

افشار: بازشماری آراء نیازمند اجازه شورای نگهبان
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون حقوقی و پارلمانی وزارت کشور برکناری پورمحمدی وزیر کشور را تکذیب کرد و همچنین مدعی شد که به تمامی شکایات وارده نسبت به روند برگزاری انتخابات مجلس هشتم رسیدگی شده است. 

محمدحسین موسی‌پور، رئیس شوراهای اطلاع‌رسانی وزارت کشور در گفتگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب در خصوص پاسخگویی وزارت کشور به شکایات کاندیداها گفت: «شکایت‌های زیادی به وزارت کشور از سوی کاندیداها رسیده است و ما هم سعی کردیم به همه شکایات پاسخ بدهیم».

وسی پور در حالی خبر از پاسخگویی به شکایات کاندیداها می‌دهد که امروز تعدادی از کاندیداهایی که نسبت به روند انتخابات شکایت داشتند می‌گفتند که وزارت کشور هیچ پاسخی به ما نمی دهد و ما نمی دانیم به کجا شکایت کنیم. 

معاون حقوقی پارلمانی وزیر کشور همچنین درباره شایعات اخیر در رابطه با استعفای وزیر کشور نیز اظهار داشت: «ما هم فقط این شایعات را در سایتها دیده‌ایم و وزیر کشور هم‌اکنون در دفتر کارش مشغول است و قصد استعفاء دادن هم ندارد».

از سوی دیگر افشار رییس ستاد انتخابات كشور در یك نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پرسید با توجه به اینكه آقای خاتمی و كروبی خواستار بازشماری بخش از آرا شده‌اند، چرا اقدامی در این رابطه صورت نگرفت، آیا فكر نمی‌كنید این مسئله باعث كاهش مقبولیت وزارت كشور شود؟ گفت: ما در این رابطه اعلام كردیم آمادگی بازشماری را داریم اما طبق قانون باید شورای نگهبان اجازه‌ی بازشماری را بدهد.

وی گفت: در تمام مواردی كه افرادی شكایت داشته‌اند كه به بازشماری صندوق‌ها منجر شد، خوشبختانه نتایج بازشماری نشان داد بعضا زیر یك درصد اختلاف وجود داشته است؛ از این رو بازشماری‌ها نتیجه انتخابات را تغییر نداد.

وی افزود: وجود اشكالات مختصری هم طبیعی است؛ چون این بار هم انتخابات به صورت دستی برگزار شد و قرار نبود رایانه‌ای بودن مبنای شمارش قرار گیرد.

به گزارش ایسنا ، علی‌رضا افشار افزود: با توجه به محدودیت‌های تبلیغاتی كه ایجاد شده بود و افزایش حداقل سن رای‌دهندگان، هم‌چنین تبلیغات سنگین رسانه‌های غربی برای شركت نكردن مردم در انتخابات و حتی صدور قطعنامه با هدف فشار آوردن در زمان انتخابات و ناامید كردن مردم، ‌این شرایط می‌توانست به كاهش مشاركت مردم منجر شود، اما ما در این انتخابات با افزایش 9 درصدی مشاركت مردم مواجه بودیم كه جای تقدیر و تشكر دارد.

وی درباره نتایج انتخابات نیز گفت: ‌از سه هزار و 800 و 63 نفری كه در نهایت به رقابت پرداختند، 209 نفر نماینده‌ی قطعی وارد مجلس شده‌اند كه پنج نفر آن‌ها از بانوان هستند.

افشار ادامه داد: در81 كرسی باقی‌مانده نیز 162 داوطلب در مرحله دوم رقابت خواهند كرد كه 12 نفر آن‌ها از بانوان هستند و در 53 حوزه انتخابیه، این رقابت انجام خواهد شد.

رییس ستاد انتخابات هم‌چنین گفت: افزایش تعداد حوزه‌هایی كه به دور دوم كشیده شده است نشانه‌ی رقابتی‌تر شدن انتخابات در این دوره است؛ در حالی كه در این دوره از انتخابات، كسب یك چهارم آرای صحیح ماخوذه به مفهوم پیروزی در انتخابات بوده است و در انتخابات دور قبل تنها 40 حوزه به دوم دوم كشیده شده بود.

افشار هم‌چنین با بیان این كه همه‌ی جناح‌های سیاسی در انتخابات شركت كردند و مدیریت خوبی انجام شد، گفت: شورای نگهبان با جهت‌گیری و شرح صدر و مردم نیز با مشاركت خوب همه دست به دست هم فضای رقابتی خوبی ایجاد كردند.

وی در ادامه با اشاره به سه نظرسنجی كه از مردم در ارتباط با نحوه‌ی تبلیغات انجام شده گفت: متوجه شدیم مردم با ممنوعیت چاپ و نصب پوستر موافقند و در نظرسنجی‌ها بالای 80 درصد موافق بودند و از آن استقبال كردند كه این امر نشان می‌دهد تبلیغات در جامعه‌ی ما از سطح به عمق هدایت شده است، البته تخلفاتی هم در حوزه تبلیغات داشتیم كه محدود بود و اكثرا با تذكر حل شد.

رییس ستاد انتخابات كشور هم‌چنین با بیان این كه با بازشماری آرا به تفكیك حوزه و فرد مشكلی نداریم؛ افزود كه این امر باید با توافق شورای نگهبان باشد، افزود: مواردی كه برای بازشماری اعلام شده بود انجام شده است.

افشار هم‌چنین با بیان این كه تا كنون 157 حوزه‌ی انتخابیه مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است، اظهار كرد: 50 حوزه‌ی دیگر مانده است كه امیدواریم هر چه زودتر تایید نهایی آن از طرف شورای نگهبان انجام شود.

افشار افزود: كار ارزنده‌ی دیگر تاكید بر اخلاق انتخاباتی بود. این بحث از فرمایشات مقام معظم رهبری در یزد شروع و با همكاری نهادهای مختلف فرهنگی، گروه‌های سیاسی، دانشگاه‌ها و … منشور اخلاق انتخاباتی تهیه شد و در تبلیغ آن رسانه‌ها شامل خبرگزاری‌ها و صدا و سیما كمك كردند. اقدامات خوبی غیر از تهیه منشور نیز صورت گرفت، بیش از یك میلیون پوستر و بنر توزیع و چاپ كردیم، همایش‌هایی نیز در این رابطه برگزار كردیم. دست‌اندركاران و مدیران فرهنگی هم تلاش‌های زیادی كردند، كتاب احكام انتخابات هم توزیع شد.

رییس ستاد انتخابات كشور ادامه داد: از 209 نفر منتخب دور اول 50 نفر دكترا دارند و 65 نفر فوق لیسانس؛ از این رو سطوح تحصیلی در مقایسه با دوره‌های قبل افزایش یافته است. هم‌چنین 83 نفر از این 209 نفر نماینده‌ی مجلس هفتم هم هستند، اما اكثریت نماینده‌ی جدید هستند كه این امر نشان می‌دهد مردم رویكردهای جدیدی نسبت به افراد جدید دارند.


افشار همچنین در پاسخ به این پرسش كه آیا امكان حضور نمایندگان احزاب در پای صندوق‌های رای وجود دارد، گفت: در قانون تاكید شده است كه در پای صندوق‌های اخذ رای به غیر از افرادی كه خود قانون تعیین كرده كس دیگری حق حضور ندارد؛ بنابراین نمایندگان احزاب را نمی‌توانستیم پای صندوق‌ها بفرستیم؛ البته نمایندگان كاندیداها حضور داشتند و این كار با هماهنگی شورای نگهبان انجام شد.

معاون سیاسی وزیر كشور، در پاسخ به خبرنگاری كه پرسید برای برگزاری انتخابات با توجه به میزان سلامت آن به خود چه نمره‌ای می‌دهید؟ گفت: با توجه به مشكلات انتخابات به خود نمره‌ی خوبی می‌دهیم؛ شاید 17؛ اما نسبت به وضع مطلوب هنوز فاصله داریم و نمره ما شاید 10 است.

افشار همچنین در پاسخ به این پرسش كه سه هزار نماینده‌ی كاندیداها برای شعب در نظر گرفته شده بودند اما حدود دو هزار نفر از حضور در شعب محروم شده‌اند، گفت: باید از آقای كدخدایی این سوال را پرسید. آنچه قانون تعیین كرده به نسبت تعداد صندوق‌ها و نماینده‌هاست. هر نامزد انتخاباتی می‌تواند یك نماینده برای شعب معرفی كند. فكر نمی‌كنم مشكلی وجود داشته باشد اما بعضا ما نیز گزارشاتی دریافت كردیم. در نهایت این موارد را باید از آقای كدخدایی بپرسیم. البته نماینده‌ها می‌توانستند نامزدهایشان را چرخشی در شعب بفرستند.

این خبرنگار ادامه داد: برخی شبهات در مورد وزارت كشور در حال افزایش یافتن است. فكر نمی‌كنید باید بین شورای نگهبان و وزارت كشور تعاملی صورت بگیرد؟ افشار گفت: چرا تعامل وجود دارد؛ اما شورای نگهبان باید در این مورد اظهارنظر كند. در مورد یك نماینده خواستار بازشماری شدند. بازشماری انجام گرفت كه زیر یك درصد با آنچه قبلا اعلام شده بود تفاوت داشت. این نشان می‌دهد انتخابات تهران و شمارش آن به خوبی انجام شده است.

وی هم‌چنین اعلام كرد كه با توجه به اختلاف بسیار پایین شمارش آرا توسط رایانه با شمارش دستی، آقای جنتی دبیر شورای نگهبان موافقت اجمالی خود را برای برگزاری انتخابات‌های بعدی به صورت رایانه‌ای اعلام كرده و قرار است موافقت رسمی شورای نگهبان در آینده اعلام شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین