آفتابنیوز :
آفتاب: هاشمی رفسنجانی گفت: «كار روشنی كه در برخی از كشورها انجام شده تامین اجتماعی كامل مردم است كه این از نان شب هم واجب تر است».
به گزارش ایرنا، رييس مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر تحقق عدالت سلامت در جامعه اظهار داشت: بهداشت، تغذيه و دسترسی به پزشك متخصص از جمله محورهای عدالت در سلامت جامعه است.
آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني كه روز شنبه در همايش سالانه انجمن پزشكان كودكان ايران و بيست و نهمين بزرگداشت دكتر محمد قريب سخن ميگفت، اظهار داشت: كمبود مواد غذايی، نامناسب بودن تغذيه و قيمت بالای مواد غذايی به صورت فوری بر كسانی كه روی خط فقر قرار دارند، اثر میگذارد.
هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «تامین اجتماعی در بهداشت، درمان، تحصیل و شغل باید در سطح قابل قبول و در حد خط فقر را باید برای همه تأمین كنیم».
وی افزود: «این گونه كه اگر كسی به دنیا میآید و كسی كه تابعیت ایران را دارد، از زمان تولد تا مرگ خیالش راحت باشد كه در بهداشت، درمان، تحصیل و شغل مشكل ندارد».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر اینكه اگر این اتفاق بیفتد ما دیگر مشكل تبعیض نخواهیم داشت یادآور شد: «هم اكنون در بخش كودكان و مادران عدالت قضایی در دنیا مخدوش شده است و ما نیز در این زمینه مشكلاتی داریم».
وی در ادامه با اشاره به مشكلات اقتصادی و گرانی مواد غذایی گفت: «كمبود تولید غذا یكی دو سال است كه در دنیا و همین طور در كشور ما خود را نشان میدهد. گرانی مواد غذایی فوری ترین اثرش روی بچههاست و این یك بلیهای است كه در دنیا اتفاق میافتد».
هاشمی رفسنجانی با اشاره به تأثیرات اجتماعی افزایش فقر گفت: «در جامعه ما ممكن است دهكهای بالا مشكل نداشته باشند، اما مشكلات طبقات پایین تأثیر خود را در زندگی آنها نیز نشان میدهد؛ اما اگر نابسامانیهای اقتصادی و بیعدالتی توسعه یابد زندگی متمكنین را هم شامل میشود و مشكلات گریبان آنها را نیز خواهد گرفت».
وی با اشاره به احتمال وجود حركتهای اجتماعی یادآور شد: «مردم دنیا آگاهند و دست به قیام و شورش میزنند، اگر مردم شورش و قیام كنند ، برای رسیدن به حقشان راهی به جز این ندارند».
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مشكلات موجود در بخش بهداشت و درمان در كشور یادآور شد: «مشكلات مربوط به كمبود اعتبار در بیمارستانها مردم را رنج میدهد و كسانی هم كه نیازی ندارند، برایشان رنج آور است».
وی در ادامه افزود: «مردم داراییهای خودشان را میفروشند تا به پزشك متخصص دسترسی داشته باشند».
هاشمی رفسنجانی با تأكید بر لزوم استفاده از تجربیات دیگر كشورها در تأمین اجتماعی مردم گفت: «در بسیاری از كشورها تأمین اجتماعی كامل وجود دارد و من در این خصوص مطالعه بسیاری كردهام. كشورهایی مانند سوئد در این زمینه یكی از الگوها است، در كشور ما در مسئله تأمین اجتماعی كوتاهی میشود».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تأمین اعتبار مورد نیاز برای تأمین اجتماعی كامل همه مردم كشور خاطرنشان كرد: «ما اگر بخش ناچیزی از یارانههایی كه در كشور دارد تلف میشود، بابت تأمین اجتماعی فقرا بدهیم همه مشكلات حل میشود».
وی در ادامه افزود:« 90 هزار میلیارد تومان در كشور بابت بیمه و یارانه انرژی میدهیم و شما میبینید كه انرژی در كشور ما چگونه مصرف میشود».
هاشمی رفسنجانی افزود: «یك بشكه نفت با هزینه استخراج به 100 دلار فروخته میشود و همین بشكه نفت در كشور تركیه با هزینه استخراج حمل و مالیات برابر صد دلار به فروش میرسد. به این ترتیب درآمد تركیه از فروش نفت از كشور ما بیشتر است».
رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه تاكید كرد: «یك گوشه از این یارانهها را بردارید مردم را بیمه كنید تا این همه شكایت وجود نداشته باشد و این مشكلات باید بر طرف شود».
هاشمی رفسنجانی گفت: «تامین اجتماعی كامل، عملی است و این راهی است كه همه كشورها رفتهاند».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «كار روشنی كه در برخی از كشورها انجام شده تامین اجتماعی كامل مردم است كه این از نان شب هم واجب تر است».