سفر خارجی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس دوباره خبرساز شد. قالیباف برای شرکت در اتحادیه بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی به ترکیه رفته است که در جریان این سفر با رئیسجمهور این کشور رجب طیب اردوغان دیدار و گفتگو کرد. تصاویر منتشرشده از دیدار او با اردوغان واکنشهای منفی زیادی را در پی داشت.
پیشازاین وقتی قالیباف تازه ریاست مجلس را برعهدهگرفته بود سفری به روسیه داشت که برخلاف قرار قبلی ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه حاضر نشد با او دیدار کند. تصاویر منتشرشده نشان میدهد که قالیباف در این دیدار روی یک صندلی بدون دسته در موقعیتی پایینتر از اردوغان نشسته است. برخی با اشاره به اینکه قالیباف رئیس مجلس و رئیس یکی از قوای سهگانه ایران است تأکید کردند که اردوغان شأن دیپلماتیک را در این دیدار رعایت نکرده و میزبانی بدی از قالیباف داشته است. بهخصوص آنکه صندلی تدارک دیدهشده برای قالیباف در این جلسه یک صندلی بدون دسته و در موقعیت نامناسبی از سالن محل نشست بوده است. اما ماجرا تنها به نوع و جای نشستن قالیباف محدود نمیشود. هدایای ردوبدل شده بین قالیباف و اردوغان نیز موردانتقاد بسیاری قرار گرفت. قالیباف در این دیدار یک تابلو فرش بسیار نفیس و گرانقیمت به اردوغان هدیه کرد، اما در مقابل رئیسجمهور ترکیه تنها کتاب نوشته خود را به قالیباف هدیه داد. بسیاری در شبکههای اجتماعی این رفتار اردوغان را بعلاوه نوع پذیرایی از قالیباف توهینآمیز ارزیابی کردند. موضوعی که البته تنها متوجه شخصیت حقیقی محمدباقر قالیباف نیست بلکه ریاست مجلس شورای اسلامی را نشانه رفته است.
حسین جابری انصاری، معاون پیشین وزارت خارجه در واکنش به این اتفاق، خاطرهای از تاجالملوک همسر رضاشاه را روایت کرده است که نوشته «به ملاقات هیتلر رفتیم و ۲ قالی نفیس ایرانی و پسته بردیم. هیتلر عکس خود را امضا کرد و گفت: متأسفانه پیشوای آلمان مثل شاه ایران ثروتمند نیست و نمیتواند هدیه گرانقیمت به ما بدهد!» جابری انصاری نوشته: «اینکه دههها بعد، هنوز درب بر همان پاشنه میچرخد و ما ثروتمندیم و دیگران مقتصد، نیازمند بازبینی نیست؟»
از طرف دیگر در این دیدار پرچم ایران برخلاف عرف دیپلماتیک حاضر نبود و فقط پرچم ترکیه برافراشته شده بود. کاربران شبکههای اجتماعی تصاویر دیدار علی لاریجانی رئیس سابق مجلس با اردوغان را در کنار تصویر اخیر قالیباف بازنشر کردند که نشان دهند اردوغان با احترام بیشتری با لاریجانی برخورد کرده است.
اما درعینحال برخی دیپلماتها تلاش کردند به جزییات دیگری توجه کنند. محمد فرازمند سفیر ایران در آنکارا در توییتی با اشاره به دیدار اردوغان و قالیباف در استانبول نوشت: «در این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیسجمهور ترکیه در کاخ تاریخی دلمه باغچه تابلوی خطاطی روی دیوار در مدح خمسه آل عبا جلبتوجه میکرد.» به گزارش ایسنا، در این تابلو این شعر مشهور عربی نوشتهشده است: لی خَمسَةٌ اُطفی بِها حرَّ الجَحیمِ الحاطِمَة/اَلمُصطَفی وَ المُرتَضی وَ ابناهُما وَ الفاطِمَة، پنج نفر دارم که با آنها آتش سوزان جهنم را خاموش میکنم. {حضرت محمد} مصطفی (ص) و حضرت{علی} المرتضی و دو پسرانشان و {حضرت} فاطمه زهرا (س). این شعر در بسیاری از اماکن تاریخی ازجمله مدرسه چهارباغ اصفهان نقش بسته است.
تصویری از ملاقات قالیباف با رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه است
در این تصویر، حالت نشستن قالیباف و اخم او به همراه اجزای اتاق از سوی کاربران مورد توجه قرار گرفته و یکی از کاربران شبکههای اجتماعی در این باره نوشته: به همه اجزای این عکس با دقت نگاه کنید؛ به انقباض بدن و سمت نگاه قالیباف، به اینکه قالیباف را وسط اتاق نشاندهاند، به عکاسهای توی آینه که پایینترین قسمت اتاق را مشخص میکنند، به تبختر اردوغان و دو پرچم ترکیه در طرفینش؛ و به آن پرچم که لبه سمت راست عکس، پشت قالیباف روی زمین افتاده (نگاه کنید).