کد خبر: ۷۴۶۲۱۳
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۶

سال ۲۰۲۱ و خبر‌های خوبی که مردم را شاد کرد از نگاه یورو نیوز

کشورهای جهان از شرقی‌ترین نقطه کره زمین، یک به یک، خبر از آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی می‌دهند و به سنت هر ساله البته در وسعتی کمتر به دلیل شیوع کرونا، جشن و نورافشانی را آغاز کرده‌اند.
سال ۲۰۲۱ و خبر‌های خوبی که مردم را شاد کرد از نگاه یورو نیوز
آفتاب‌‌نیوز :

سال جدید میلادی در حالی آغاز می‌شود که موفقیت چشمگیر دانشمندان در تولید انواع واکسن‌های ضدکرونا و تلاش دولت‌ها برای واکسیناسیون عمومی نیز نتوانست بر این ویروس مرگبار فائق آید و برخلاف بسیاری که امیدوارانه در انتظار پایان دو سال جولان کرونا در جهان بودند، سویه جدید این ویروس موسوم به «اومیکرون» بر جشن‌های امسال نیز سایه افکنده است.

با این وجود فرای خبرهای خسارات جانی و اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا، در دوازده ماه گذشته رویدادهای ارزشمندی نیز به وقوع پیوسته تا زندگی برای ساکنان این کره خاکی آسانتر گردد.

یورو نیوز در ادامه به شش رویداد امیدبخش در سال ۲۰۲۱ میلادی از نگاه خود پرداخته است:

۱- اروپا واردات مواد معدنی را از سرزمین‌های درگیر جنگ یا از قلمروهای استثمار کودکان ممنوع کرد

اتحادیه اروپا قوانین جدیدی را وضع کرد تا از اول ژانویه واردات مواد معدنی و انواع کانی‌ها از مناطق دچار درگیری ممنوع شود. این قانون در حالی وضع شده که برخی از کشورهای آفریقاییِ دارای معادن غنی از قلع و تانتالم و طلا، به شدت گرفتار درگیری‌های مسلحانه هستند.

از این فلزات ارزشمند معمولا برای ساخت اشیایی مانند تلفن همراه یا جواهرات استفاده می‌شود اما این معادن عمدتا در کنترل شبه‌نظامیانی است که برای استخراج این مواد و رسیدن به سود بیشتر، به کار اجباری کودکان و بزرگسالان و استثمار آنها روی می‌آورند. به همین دلیل بنا بر قانون جدید، کشورهای اروپایی واردکننده این مواد معدنی باید قبل از هر چیز مطمئن شوند که در جریان استخراج این مواد، حقوق بشر رعایت شده است.

۲- واکسیناسیون علیه کووید19

در سال ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۹ میلیارد دوز انواع واکسن‌های ضدکرونا در سراسر جهان تزریق شدند. چین، هند و ایالات متحده سه کشور با بالاترین آمار واکسیناسیون در جهان هستند.

در اروپا نیز کشور پرتغال بالاترین آمار واکسیناسیون کامل افراد را داشت و پس از آن کشورهای فرانسه و آلمان قرار دارند. واکسیناسیون عمومی علیه ویروس کرونا آمار مرگ و میر همچنین آمار ابتلای حاد به کووید۱۹ را در سراسر جهان کاهش داد.

۳- خرس پاندا دیگر در خطر انقراض نیست

از دیگر اتفاقات خوبی که در سال ۲۰۲۱ میلادی روی داد، خبری بود که در ۹ ژوئیه از سوی وزارت اکولوژی و محیط زیست چین اعلام شد؛ مبنی بر اینکه پانداهای غول پیکر دیگر «در خطر انقراض» نیستند.

به گفته مقامات چین در حال حاضر ۱۸۰۰ پاندای آزاد وجود دارند که افزایش شمار آنها به لطف سال‌ها تلاش برای کاشت مجدد جنگل‌های بامبو ممکن شده است. پوشش گیاهی بامبو زیستگاه طبیعی پانداها همچنین مهمترین ماده غذایی آنها است.

چین بطور ویژه از زمان جنگ سرد، از پانداها که حیوانات بومی این کشور محسوب می‌شوند، به عنوان ابزاری در راستای اعمال قدرت نرم استفاده می‌کند و این حیوانات بسیار محبوب را به دیگر کشورها امانت می‌دهد. به عبارت دیگر چین مالک همه پانداهایی است که هم اکنون در باغ وحش‌ها و پارک‌های عمومی در سراسر جهان تحت مراقبت کارشناسان زندگی می‌کنند.

پانداهای چین در دانمارک؛ حیوانات کمیاب در خدمت دیپلماسی

۴- اولین واکسن مالاریا در آفریقا به کودکان تزریق شد

این خبر خوب را می‌توان یک «رویداد تاریخی» توصیف کرد. سازمان جهانی بهداشت در ۶ اکتبر از آغاز واکسیناسیون گسترده کودکان در آفریقا علیه بیماری مالاریا خبر داد.

واکسن «موسکیریکس» که شرکت چندملیتی بریتانیایی «GlaxoSmithKline» ساخته شده، می تواند انگل Plasmodium falciparum عامل بیماری مالاریا را که توسط نیش پشه منتقل می‌شود، هدف قرار دهد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تنها یکسال پیش از آن یعنی در ۲۰۲۰ میلادی ۲۴۱ میلیون مورد ابتلا به بیماری مالاریا در سراسر جهان ثبت شده است که ۶۲۷ هزار نفر از مبتلایان نیز جان باخته‌اند.

۹۵ درصد از مبتلایان به این بیماری ساکن آفریقا و ۸۰ درصد از قربانیان این بیماری نیز کودکان زیر ۵ سال هستند. به همین دلیل واکسیناسیون گسترده کودکان آفریقایی امیدهای بسیاری را برای مقابله با شیوع این بیماری ایجاد کرده است.

لازم به ذکر است که چین و السالوادور توانستند در سال ۲۰۲۱ میلادی بیماری مالاریا را ریشه کن کنند.

۵- بهبودی دومین بیمار مبتلا به «اچ آی وی» آنهم بدون دریافت درمان‌های پزشکی

بر اساس گزارش پزشکان آمریکا در ۱۶ نوامبر، بدن یک شهروند ۳۰ سالۀ آرژانتینی که در سال ۲۰۱۳ میلادی به اچ آی وی مبتلا شده بود، کاملا از این بیماری پاک شده و اکنون نتایج آزمایش‌های «اچ آی وی» او منفی است. این زن ۳۰ ساله تنها در سال ۲۰۱۷ میلادی آنهم فقط برای چند ماه در دوران بارداری، تحت درمان‌های «اچ آی وی» قرار داشت.

زن دیگری ملقب به «بیمار اهل سانفرانسیسکو» نیز اولین فردی است که بدنش بطور طبیعی در سال ۲۰۲۰ میلادی از این بیماری بهبود یافت. سیستم ایمنی بدن هر دوی این افراد توانسته بود با ویروس «اچ آی وی» مقابله و آن را بدون هیچ درمان روشنی از بدن پاک کند.

اینکه سیستم ایمنی بدن توانسته ایدز را ریشه‌کن کند، خبر امیدوارکننده‌ای برای دانشمندان بود که به دنبال یافتن واکسنی هستند که به قویتر شدن سیستم ایمنی بدن مبتلایان به این ویروس کمک کند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی تعداد ۳۷.۷ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ایدز مبتلا بودند که از این تعداد ۱.۷ میلیون کودک هستند.

بدن دومین بیمار مبتلا به ایدز از ویروس «اچ آی وی» پاکسازی شد

یک زن آرژانتینی دومین مبتلا به اچ‌آی‌وی نام گرفت که بدون مداخله پزشکی درمان شد

۶- مالاوی، سیرالئون و قزاقستان مجازات اعدام را لغو کردند

در سال ۲۰۲۱ میلادی سه کشور آفریقایی و آسیایی اعلام کردند که بدون توجه به جنایتی که افراد مرتکب شده‌اند، اجرای مجازات اعدام را متوقف خواهند کرد.

بنا بر گزارش عفو بین‌الملل در سال ۲۰۲۱ میلادی، تعداد ۱۰۸ کشور به طور کامل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند.

تصمیم به لغو حکم اعدام در قزاقستان، در راستای الحاق این کشور به میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی سازمان ملل گرفته شد. با این وجود از سال‌ها پیش از این نیز دادگاه‌های قزاقستان صدور حکم اعدام را متوقف کرده بودند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین