کارشناس ارشد مسائل استراتژیک به تشریح اهمیت سفر پیش روی رئیس جمهور کشورمان به روسیه پرداخت.
محمدفرهاد کلینی درباره اهمیت سفر پیش روی رئیسی به روسیه و دیدار با ولادیمیر پوتین گفت: این سفر بنا به دعوت ولادیمیر پوتین صورت میگیرد و به نظر میرسد سفری کاری باشد تا رسمی. در این میان، سفر رسمی و سفر کاری و همچنین سفر عالی هر کدام مختصات خاص خود رادارند. طبق گفته جناب آقای جلالی سفیر کشورمان قرار نیست در این سفر قرارداد جدید و رسمی ۲۰ ساله ای دیگر به امضای طرفین برسد.
این قرارداد از قبل موجود بوده است ضمن اینکه باید در نظر داشت در صورت پایان این قرارداد به صورت خودکار ۵ سال دیگر تمدید میشود. این سفری کاری به منظور تبادل نظر دو رئیس جمهور صورت میگیرد. متاسفانه فرض غلط و موجی در رسانه ها شکلگرفته و بر همین اساس نیز تداوم مییابد. توجهی به اصل موضوع صورت نگرفته و ما شاهد فضاسازی و برداشتهای اشتباه نسبت به این سفر هستیم.
این کارشناس افزود: در سفر پیش رو یک آسیبشناسی و ارزیابی از روابط موجود بین دو کشور صورت میگیرد و بررسی میشود که در چه مواردی نیاز است تا همکاریهای بلند مدت بهبود پیدا کند و چه سازوکارهای جدید باید تعریف شوند.یکی از مسائل مهم و اصلی بحث ظرفیتهای مهم کریدور شمال و جنوب است و با توجه به جاده ابریشم جدیدی که چین آن را مطرح میکند ضروری است تا درک تازهای از زیرساختها در این خصوص مورد توجه قرار گیرد. یکی از تعابیر موهوم و اشتباهی که مطرح میشود بحث وابستگی بیشتر ایران و روسیه است، این در حالی است که روابط بر اساس مدل ایرانی با فدراسیون روسیه دنبال میشود.
کلینی در پایان گفت: در ضمیر تاریخی بحثی که باید بدان توجه شود این است باید روسیه تزاری، شوروی کمونیست و همچنین فدراسیون جدید روسیه را هر کدام در جایگاه خاص خود بررسی کرد. از همین رو ضروری است که رفتارهای جدید روسیه به منظور تنظیم مناسبات تهران و مسکو مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتوانیم به سمت سامانهای جدید حرکت کنیم. باید در نظر داشته باشیم که مناسبات ایران و روسیه از زمان دیدار مقام معظم رهبری با ولادیمیر پوتین بر مبنای ایران مستقل و روسیه مقتدر شکلگرفته است که در این راستا دولت قبلی و کنونی سیاست های خود را در این بستر تنظیم و ادامه میدهد.