کد خبر: ۷۵۳۳
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۸۴ - ۱۸:۴۹
مديركل بهداشت و درمان سازمان زندانها:

درمان با متادون اعمال مجرمانه معتادان تحت پوشش را 80 درصد كاهش داده است

آفتاب‌‌نیوز : دكتر افشار كه در نخستين همايش مراكز دولتي و تشكلهاي غيردولتي در زمينه كاهش تقاضا و مصرف مواد مخدر در ايران سخن مي‌گفت، اظهار كرد: طبق اطلاعات جمع آوري شده از سازمان زندانها، طي دو دهه اخير بيش از دو ميليون معتاد در سراسر كشور دستگير و به زندانها انتقال داده شده‌اند و از اين رو به نظر مي‌رسد انجام يك ارزيابي دقيق از مقوله مورد نظر مبني بر اينكه اساسا چه فعاليت‌هايي در اين مدت براي اين دسته از زندانيان انجام شده و يا حلقه‌هاي مفقوده چه بوده است و در آينده نيز چه بايد كرد بيش از پيش ضرورت داشته باشد.

وي گفت: به واقع حقيقت اين است كه تمامي تجارب بين المللي نشان مي‌دهد كه زندان محل مناسبي براي نگهداري معتادان نيست اما حتي اگر به سمت و سويي پيش رويم كه معتادان را هم وارد زندان نكنيم، باز هم زندانها در هيچ جاي دنيا فارغ از مقوله اعتياد نخواهند بود.

وي تاكيد كرد: بر اين اساس درمان و ترك اعتياد در زندانها يكي از ضروري ترين حلقه‌هاي مفقوده نظام سلامت در دنيا و كشور ماست.

دكتر افشار با اشاره به آماري مبني بر اينكه 45 درصد زندانيان در حال حاضر به طريقي در ارتباط با سو مصرف مواد مخدر يا جرايم مرتبط وارد زندان شده‌اند، تصريح كرد: اين در حالي است كه ارائه اين آمار غير از آمار آن دسته از مجرماني است كه به دليل ارتكاب جرائم ديگر وارد زندان شده‌اند كه در واقع به نوعي به صورت غير مستقيم با مواد مخدر مرتبط اند.

وي همچنين با بيان اينكه بين 40 تا 60 درصد زندانيان دنيا در طول عمرشان سابقه سوء مصرف مواد مخدر داشته‌اند، تاكيد كرد: از اين رو اين حق بايد براي زندانيان محفوظ باشد كه همچون افراد مشابه خارج از زندان از خدمات درماني اعتياد برخوردار شوند. اين در حاليست كه محيط زندان نيز مكاني پراسترس براي اين دسته از افراد است كه در كنار ابتلا به انواع افسردگي‌ها به دليل انگ وارده، دوري از خانواده ، متلاشي شدن نظام خانواده و كم رنگ شدن حمايت‌هاي مادي و معنوي، احتمال وخيم تر شدن وضعيت اعتياد آنها را افزايش مي‌دهد.

افشار تصريح كرد:‌بر اين اساس توجه به سياست‌هاي پيشگيري، درمان و كاهش آسيب‌ها در كنار مبارزه همه جانبه با عرضه مواد مخدر كه نيروي انتظامي متولي اصلي آن است، بر همه ما واجب عيني است و چنانچه سازمان‌هاي متولي راهكارهاي مبارزه‌اي را همسو با يكديگر به پيش نبرند قادر نخواهند بود رسالت خود را به نحو مطلوب به انجام رسانند و قطعا با شكست روبرو خواهند شد.

مدير كل بهداشت و درمان سازمان زندانها با اشاره به دستورالعمل اخير رئيس قوه قضاييه مبني بر در اختيار قرار دادن سرنگ به معتادان تزريقي، گفت: اين تغيير نگاه، جهانيان را دچار حيرت كرد.

وي گفت: بر اين اساس طي چهار سال گذشته فعاليت‌هايي را در زندانها آغاز كرده‌ايم كه پيشگيري و آموزش در صدر آن قرار دارد.

همچنين در طول سالهاي 82 -83 امكاناتي را براي سم زدايي پنجاه هزار نفر از زندانيان معتاد فراهم كرده‌ايم و 25 درصد از جمعيت شش هزار نفري معتادان تزريقي با سابقه ترك‌هاي متعدد كه به درمانهاي جايگزين همچون متادون نياز داشتند را تحت پوشش قرار داديم.

مدير كل بهداشت و درمان سازمان زندانها در پايان تاكيد كرد:‌چنانچه عزت نفس و كرامت انساني را در معتادان افزايش دهيم قطعا در كنار خدمات درماني نگهدارنده براي آنها، نيروي امنيتي و گارد انتظامي ما بيشترين منفعت را خواهد برد چرا كه بر اساس نتايج ارزيابي انجام شده از طرح متادون و درمان معتادان، ميزان رفتار و اعمال مجرمانه در آن دسته از معتاداني كه تحت پوشش اين برنامه‌ها قرار داشتند حداقل 80 درصد كاهش پيدا كرده است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین