آفتاب: دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی تنوع زیستی 22 ماه مه برابر با 2 خرداد 1387 گفت: «روند نابودی تنوع زیستی موجب گرسنگی و سوء تغذیه گسترده می شود ومی تواند وضعیتی پدید آورد که در آن فقر، بیماری ها و حتی درگیری رخ دهد».
به گزارش سرویس بین الملل آفتاب، بان کی مون ضمن هشدار درباره از بین رفتن گونههای مختلف جانوری و گیاهی گفت هنوز برای حفظ آنچه از زیست بوم سیاره زمین باقی مانده دیر نشده است.
در پیام دبیر کل آمده است: «نسل نزدیک به یک پنجم حیوانات اهلی پرورشی با میانگین یک گونه در ماه، در حال انقراض است».
وی افزود: «از 7 هزار گونه گیاهی که انسان طی 10هزار سال تاریخ کشاورزی خود بومی کرده، امروزه تنها قریب به 30 گونه از آنها باقی مانده که غذای عمده ما را تشکیل می دهند. اتکا به این گونه های محدود برای تغذیه به معنی شکست استراتژی کشاورزی است».
وی میگوید صنعت تولید احشام به خودی خود عامل اصلی برای تغییرات آب و هوایی است و نسبت به حمل و نقل مسئول اشاعه گازهای گلخانهای بیشتری است.
وی افزود: «تنوع زیستی مستقیماً در معرض تهدید صنعت تولید احشام قرار دارد و نزدیک به یک پنجم زیست گاه های حیوانات برای احشام استفاده می شود یعنی تخریب زمینی که سابقا زیستگاه وحوش بوده و می تواند به عنوان حائل در برابر اثرات تغییرات آب و هوایی عمل کند».
بان کی مون در پیام خود گفتهاست: «در جهانی که جمعیت آن پیش بینی میشود تا 50 درصد تا سال 2050 افزایش یابد، روند نابودی تنوع زیستی موجب گرسنگی و سوء تغذیه گسترده میشود و میتواند وضعیتی را پدید آورد که در آن فقر، بیماری ها و حتی درگیری رخ دهد».