پترائوس در مصاحبه با سی ان ان گفت: تهاجم نظامی روسیه به اوکراین مجموعهای از ضعفها در ارتش روسیه را نمایان کرد.
این فرمانده سابق ارتش آمریکا در دو جنگ عراق و افغانستان گفت: روسیه بصورت ناباورانهای نشان داد که عملکردی غیر حرفهای داشته است. از استانداردهای بسیار ضعیفی در ارائه تاکتیکهای اولیه بخصوص در زمینه تلفیق عملیات خودروها، ادوات و تجهیزات نظامی از خود نشان داد.
پترائوس افزود: به وضوح نشان داده شد که روسها نیروی کافی برای تصرف کی یف و برخی از شهرهای بزرگ دیگر اوکراین و حتی کنترل آنها پس از تصرف این شهرها را ندارند.
شمار تلفات روسیه تاکنون بیش از تلفات آمریکا درعراق است
پترائوس در ادامه گفت: به نظر میرسد تلفات روسیه طی هفتههای اولیه حمله به اوکراین بیش از مجموع شمار کشته شدگان نظامیان آمریکا در عراق طی ۲۰ سال بوده است. گفته میشود تعداد تلفات روسها در دو هفته حملات حدود پنج هزار نفر بوده است.
پترائوس که همچنین رییس آژانس اطلاعات مرکزی «سیا» در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما بود، در بخش دیگری از این مصاحبه به سی ان ان گفت: درحال حاضر، به نظر نمیرسد پایانی بر این جنگ باشد و جنگ اوکراین به باتلاقی خونین برای روسیه خواهد بود، وضعیتی بدتر از جنگ اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان در دهه ۱۹۸۰ میلادی.
ختم به مذاکره - فهرستی از افراد میانجی کننده
پترائوس در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: از دیگر سو میتواند راه حلی از طریق مذاکره وجود داشته باشد، چون هم پوتین و هم زلنسکی متوجه میشوند که هیچ یک از دو طرف نمیتوانند به طور کامل به خواسته هایشان دست یابند، زیرا که هر دو طرف از لطمات عظیم این جنگ در رنج خواهند بود.
پترائوس افزود: دراین صورت بطور مثال میتوان از افرادی همچون رئیس جمهوری فنلاند یا رئیس جمهوری فرانسه و یا «انگلا مرکل» صدر اعظم پیشین آلمان یا رئیس جمهوری چین برای انجام چنین رویکردی نام برد.