کد خبر: ۷۶۵۹۸۷
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۶

جاسوسی ۴ کشور از دفتر بوریس جانسون و وزارت خارجه انگلیس

براساس گزارش‌ها، دفتر نخست‌وزیری انگلیس هدف جاسوس‌افزاز پگاسوس متعلق به شرکت اسرائیلی ان‌اس‌او قرار گرفته است، اما این شرکت کما فی ‌السابق این اتهامات را "نادرست" ارزیابی می‌کند.
جاسوسی ۴ کشور از دفتر بوریس جانسون و وزارت خارجه انگلیس
آفتاب‌‌نیوز :

به نوشته روزنامه گاردین، روز دوشنبه گزارش شد که به بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس گفته شده که دفترش "چندین" مرتبه با نرم‌افزار هکری پیچیده پگاسوس که می‌تواند تلفن همراه را به یک ابزار شنود از راه دور تبدیل کند، هدف گرفته شده است.

در گزارش روز دوشنبه "سیتیزن لب" در دانشگاه تورنتو کانادا آمده است، امارات متحده عربی مظنون به سازمان‌دهی حملاتی با این جاسوس‌افزار اسرائیلی علیه دفتر نخست‌وزیری انگلیس در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ است.

این گزارش همچنین در ادامه تاکید کرد، همینطور حملات مشکوکی علیه وزارت خارجه انگلیس در همین بازه زمانی دو ساله، مرتبط با پگاسوس در کنترل امارات و همچنین هند، قبرس و اردن صورت گرفته است.

متخصصان حوزه شناسایی حملات دیجیتال، این مساله را به اطلاع دولت انگلیس رسانده‌اند. با این حال آنها نتوانستند شخص خاصی که در دفتر نخست‌وزیری و وزارت خارجه انگلیس هدف حمله هکری قرار گرفته است، شناسایی کنند.

در بیانیه سیتیزن لب که توسعه‌دهنده نرم‌افزاری است، آمده است: ما تایید می‌کنیم که در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ما چندین نمونه مشکوک از نفوذهای جاسوس‌افزار پگاسوس در شبکه‌های دولتی انگلیس را ردیابی کرده و به اطلاع دولت رسانده‌ایم. این‌ها شامل دفتر نخست‌وزیری و وزارت امور خارجه می‌شوند.

این بیانیه افزود: نفوذهای مشکوک مرتبط با وزارت خارجه، به عوامل استفاده‌کننده از پگاسوس که ما به امارات، هند، قبرس و اردن مرتبط می‌دانیم، بود. نفوذ به دفتر نخست‌وزیری هم مرتبط با اپراتور پگاسوس که ما با امارات مرتبط می‌دانیم، صورت گرفت.

دولت‌های امارات، هند، قبرس و اردن هنوز اظهارنظری نکرده‌اند. این اتهامات، سوالات مهمی را در ارتباط با رخنه امنیت ملی احتمالی در عالی‌ترین سطوح دولت انگلیس آشکار می‌کند. سخنگوی دولت انگلیس هم گفت درباره مسائل امنیتی اظهارنظر نمی‌کند.

نوامبر گذشته دولت بایدن در اقدامی بی‌سابقه نام‌ ان‌اس‌او را به یک فهرست سیاه ایالات متحده افزود و گفت مدارکی از اقدام این شرکت اسرائیلی در فروش نرم‌افزار جاسوسی به دولت‌های خارجی که از آن برای "سرکوب فراملی" استفاده می‌کنند، وجود دارد. در آن زمان، سخنگوی شرکت ان‌اس‌او این تصمیم را "مایه دلسردی" نامید.

سخنگوی ان‌اس‌او گفت: این شرکت همچنان هدف شماری از سازمان‌های فعال با انگیزه سیاسی همچون سیتیزن لب و عفو بین‌الملل است که گزارش‌های غیردقیق و بدون مدرک بر پایه اطلاعات مبهم و ناقص ارائه می‌دهند. ما مکررا با تحقیقات‌های دولتی همکاری کرده‌ایم، در مواردی که ادعاها موثق است. با این حال، اطلاعات مطرح شده در مورد این اتهامات، باز هم نادرست است و به دلایل فنی و قراردادی نمی‌تواند به محصولات ان‌اس‌او مربوط شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین