آفتابنیوز : 
در این میان یک چیز مشخص است و آن این است که بوش به وزارت دفاع اجازه داده است تا سناریوهای خود را برای چنین حمله ای عملیات مقدماتی آن تنظیم کنند. این جریان همانند آنچه در سال 2002 برای عراق رخ داد می نماید و اکنون گویا مراحل اولیه حمله برای ایران در حال انجام شدن است.
هیچ گاه کسی ندانست بوش چه زمانی تصمیم به حمله به عراق گرفت ولی برخی از تحلیلگران زمان آنرا مربوط به نوامبر 2001 و برخی دیگر می گویند که تا پیش از اکتبر 2002 چنین تصمیمی گرفته نشده بود.
ولی واقعیت هر چه بود، کاملا معلوم است که برنامه ریزی این حمله تا جولای 2002 به خوبی صورت گرفته بود. در آن زمان مقامات اطلاعاتی بریتانیا به واشنگتن رفتند و با طی تفاهم نامه داونیگ استریت، به تونی بلر اعلام کردندکه جنگ امری گریز ناپذیر است.
بنابر این مسائل، درحالی که تصمیم نهایی برای گزینه های موجود ممکن است به تعویق انداخته شود وزارت دفاع امریکا نمی تواند در صورت دستوز پیشروی رییس جمهوری، برای شروع حمله درنگ کند.
بنابراین به بررسی مراحل مختلف می پردازد و نخستین گام در این راه تعیین اهداف احتمالی در ایران و ارزیابی کارایی نیروهای دفاعی ایران است. تعیی این اهداف آشکارا از سال گذشته هنگامی که هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین از سوی CAI و نیروهای عملیات ویژه امریکا برفراز ایران پرواز کردند آغاز شده است.
این فعالیت ها را نخستین بار سیمور هرش افشا کرد و هدف آنها را تعیین اهدافی دانست که بتواند در حمله هوایی مورد اصابت قرار گیرند. بنا بر گفته تحلیلگران نظامی، امریکا مناطق ساحلی را نیز بازیردریایی و هواپیما های خاص مورد بررسی قرار می دهد و عدم انجام این کارها جای تعجب دارد.
با جمع آوری این گونه اطلاعات تا بی شک استراتژی های امریکا برای حمله احتمالی علیه ایران شکل می گیرند.
و چنین تلاش هایی نیز از گزارشاتی که در مورد دیدار مقامات پنتاگون و همتایان اسراییلی برای همکاری این کشور انتشار می یابد، قابل مشاهده است.
گرچه هیچ اعلان عمومی از این مذاکرات صورت نپذیرفته است، دیک چنی، معاون رییس جمهوری امریکا در ماه ژانویه اظهار داشت که ممکن در صورت گسترش سلاح های هسته ای توسط ایران ممکن است اسراییل نخستین گام را در این راه بردارد و کاملا مشهود بود که امریکا از این اقدام خرسند خواهد شد.
از سوی دیگر نشانه های مبنی بر دیدار مقامات اطلاعاتی و نیورهای عملیات ویژه امریکا با گروههای مخالف ایرانی به ویژه مجاهدین خلق وجود دارد تا حضور احتمالی آنها در جنگ در داخل یا علیه ایران مشخص شود.
با اوضاع حاکم بر عراق ای احتمال وجود داردکه پنتاگون در اقدام نظامی خود علیه در ایران ترکیبی از حملات هوایی و نیروهای مجاهدین خلق به کار برد. اما هر گونه حرکتی حتی کوچک موجب واکنش متقابل ایران شود و شامل حملات موشکی به تانکرهای نفتی خلیج فارس و یا دامن زدن به نا آرامی های عراق باشد.
از این رو امریکا باید برنامهای همه جانبه برخورد با اقدامات احتمالی داشته باشد. با اینکه هنوز تصمیم بوش معلوم نیست و برنامه هایی برای این حرکت در حال صورت گرفتن است، اگر از جنگ عراق چیزی آموخته باشیم متوجه می شویم که ادامه این گونه برنامه ریزی که یکبار هم پیشتر انجام شده بسیار دشوار خواهد بود.