کد خبر: ۷۷۰۲۵۸
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۱
عملیات خروج غیرنظامیان از کارخانه فولاد ماریوپل پایان یافت

جنگ اوکراین| پوتین: همانند سال ۱۹۴۵ پیروزی از آن ما خواهد بود| زلنسکی: شر برگشته است!

تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین که محکومیت جامعه جهانی و اغلب نهاد‌های بین المللی را به همراه داشته روز یکشنبه، هشتم مه وارد هفتاد و چهارمین روز خود شد.
جنگ اوکراین| پوتین: همانند سال ۱۹۴۵ پیروزی از آن ما خواهد بود| زلنسکی: شر برگشته است!
آفتاب‌‌نیوز :

وضعیت بحرانی غیرنظامیان پناه‌گرفته در کارخانه فولاد شهر محاصره و اشغال شده ماریوپل طی روز‌های اخیر به کانون اصلی خبر‌ها در منطقه شرق اوکراین تبدیل شده است.

گزارش‌ها از آن حکایت دارد که نزدیک به ۳۰۰ غیرنظامیان پناه گرفته در مجتمع صنعتی آزوفستال سرانجام با میانجی‌گری و هماهنگی امداد رسانان سازمان ملل متحد و صلیب سرخ جهانی به خارج از ماریوپل منتقل شده‌اند.

مجتمع فولاد شهر آزوفستال که از چند هفته پیش تحت محاصره نیرو‌های روسیه درآمده آخرین سنگر نیرو‌های مقاومت اوکراین از جمله اعضای گردان آزوف است که به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تلاش‌هایی دیپلماتیک برای فراهم کردن زمینه نجات آن‌ها نیز در پیش گرفته شده است.

رئیس جمهوری اوکراین شامگاه شنبه با انتشار پیامی تایید کرد که «غیرنظامیان از آزوفستال تخلیه شده‌اند» و اکنون تدارک لازم برای انجام مرحله دوم عملیات تخلیه شامل مجروحان و کادر پزشکی در پیش گرفته شده است.

تازه‌ترین تحولات حمله روسیه به اوکراین در روز یکشنبه هشتم ماه مه ۲۰۲۲ را در ادامه می‌خوانید.

پوتین: همانند سال ۱۹۴۵ پیروزی از آن ما خواهد بود

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در پیامی به مناسبت روز هشتم مه ضمن مقایسه جنگ دوم جهانی با مناقشه جاری در اوکراین اطمینان داد که کشورش همانند سال ۱۹۴۵ به پیروزی دست خواهد یافت.

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد: «سربازان ما امروز همچون اجدادشان شانه به شانه برای آزادی سرزمین مادری خود از لوث نازی‌ها می‌جنگند و اطمینان دارند که همانند سال ۱۹۴۵ پیروزی از آن ما خواهد بود.»

پوتین سپس تاکید کرد: «وظیفه مقدس ما این است که نگذاریم وارثان و پیروان ایدئولوژیکی آن‌هایی که در جنگ بزرگ میهنی شکست خورده‌اند، دست به انتقام گیری زنند.»

تحریم نفت روسیه در اروپا؛ فن درلاین: بسته ششم در نهایت تصویب خواهد شد

مذاکرات دشوار میان نمایندگان بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا برای رفع ششمین بسته تحریمی علیه مسکو و تحریم کامل نفت روسیه توسط اعضای اتحادیه روز یکشنبه به رغم مخالفت چند کشور از جمله مجارستان ادامه یافت.

یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفت که سفرای بیست و هفت کشور عضو بنا است ظهر روز یکشنبه در بروکسل گرد هم آیند.

کشور‌های عضو روز جمعه نتوانستند بر سر اجرای ششمین بسته تحریمی علیه مسکو که روز چهارشنبه از سوی کمیسیون اروپا ارائه شد به توافق دست یابند.

این پروژه تحریم نفت روسیه را تا پایان سال جاری میلادی به اعضا پیشنهاد می‌کند؛ تحریمی که اجرای آن مشکلات بزرگی را برای برخی از کشور‌های عضو ایجاد می‌کند.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان که کشورش برای تامین انرژی به شدت به روسیه وابسته است، صبح جمعه لحن انتقاد خود را سخت‌تر کرد و گفت که پیشنهاد بروکسل وحدت اتحادیه اروپا را «تضعیف» می‌کند.

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی روز جمعه تاکید کرد که در صورت عدم دستیابی به توافق در آخر هفته، پس از «روز اروپا» در ۹ می، «هفته آینده» نشست فوق‌العاده وزرای خارجه اتحادیه اروپا را تشکیل خواهد داد.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز اعلام کرده که اعتقاد کامل دارد این بسته تحریمی حتی در صورت چند روز تاخیر در نهایت تصویب خواهد شد.

رئیس پارلمان آلمان وارد کی‌یف شد

بائربل باس، رئیس پارلمان آلمان روز یکشنبه برای گرامیداشت یاد قربانیان جنگ جهانی دوم و انجام گفتگو‌های سیاسی با مقامات اوکراینی وارد کی‌یف شد.

انریکو بریسا، رئیس پروتکل بوندستاگ با اعلام این خیر تصاویری از ورود بائربل باس با قطار به کی‌یف و دیدار او با نخست وزیر اوکراین را در توییتر منتشر کرد.

زلنسکی در سالگرد پایان جنگ دوم جهانی در اروپا: «شر برگشته است!»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه در سخنانی احساسی به مناسبت سالگرد پایان جنگ دوم جهانی و تسلیم شدن رسمی آلمان نازی در برابر نیرو‌های متفقین با اشاره تهاجم نظامی روسیه به کشورش گفت: «شر به اوکراین بازگشته است.»

زلنسکی در این پیام ویدیویی تصریح کرد: «آن زندگی که سربازان برایش جنگیدند روز بیست و چهارم فوریه با تهاجم نیرو‌های اشغالگر روسیه به پایان خود رسید.»

وی با تکرار این جمله که «شر دوباره، به شکلی متفاوت، با شعار‌های متفاوت، اما برای یک هدف بازگشته» تاکید کرد که اوکراین و متحدانش پیروز خواهند شد.

تهاجم نظامی به اوکراین تاکنون هزاران کشته بر جای گذاشته و نزدیک به ۱۰ میلیون نفر را آواره کرده است. این جنگ مسکو را در چنگال تحریم‌های سخت غرب قرار داده و ترس از رویارویی گسترده‌تر بین روسیه و غرب را افزایش داده است.

بمباران مدرسه‌ای در لوهانسک دست کم دو کشته به جا گذاشت؛ ۶۰ نفر همچنان مفقود هستند

سرهی گایدای، فرماندار منطقه لوهانسک در شرق اوکراین روز یکشنبه از کشته شدن دست کم دو نفر در جریان اصابت بمب به مدرسه‌ای در یکی از روستا‌های این منطقه خبر داد.

فرماندار لوهانسک تصریح کرد که نیرو‌های نظامی روسیه عصر روز شنبه مدرسه‌ای را که ۹۰ نفر در آن پناه گرفته بودند هدف بمباران قرار دادند.

وی مدعی شد که در جریان این حمله تاکنون بیش از ۳۰ نفر از مخمصه نجات یافته‌اند و دست کم دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.

فرماندار در پیامی تلگرامی از احتمال کشته شدن شمار بیشتری از افراد پناه گرفته در این مدرسه خبر داد و تاکید کرد که آتش‌سوزی ناشی از بمباران تقریبا پس از چهار ساعت مهار شد.

بر اساس آخرین خبر‌ها شصت نفر از افراد پناه گرفته در این مدرسه همچنان مفقود هستند.

رهبر چچن می‌گوید سربازانش کنترل پوپاسنا در لوهانسک را در دست دارند

رمضان قدیروف، رهبر جمهوری خودمختار چچن که از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به شمار می‌آید روز یکشنبه مدعی شد که جنگجویان تحت رهبری وی کنترل بخش عمده‌ای از شهر پوپاسنا در شرق اوکراین را دردست دارند.

رمضان قدیروف در پستی که در تلگرام منتشر شد تصریح کرد: «جنگجویان نیرو‌های ویژه چچن بیشتر مناطق پوپاسنا را تحت تصرف خود درآورده‌اند.»

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارش در این خصوص تاکید کرده است که در حال حاضر نمی‌تواند ادعای رهبر چچن را در تایید کند.

مقامات اوکراینی هنوز به این ادعا واکنش نشان نداده‌اند، اما تنها شامگاه شنبه تایید کردند که درگیری شدیدی در این شهر جریان دارد.

هشدار نماینده پارلمان اوکراین نسبت به وضعیت سربازان مجروح در آزوفستال

یاروسلاو ژلزنیاک، نماینده شهر ماریوپل در پارلمان اوکراین روز یکشنبه با اشاره به خروج کلیه غیرنظامیان از مجتمع آزوفستال نسبت به وضعیت مجروحان که همچنان در این مکان تحت محاصره هستند هشدار داد.

این نماینده پارلمان اوکراین که با شبکه خبری «ب. اف. ام» فرانسه گفتگو می‌کرد اطلاعاتی را که شامگاه شنبه در خصوص تخلیه غیرنظامیان از آزوفستال منتشر شد، مورد تایید قرار داد.

وی گفت: «زنان، کودکان و همه افراد مسن از کارخانه آزوفستال تخلیه شدند.

با این وجود، بسیاری از سربازان، که شماری از آن‌ها مجروح شده‌اند هنوز در شبکه تونل‌های زیرزمینی مجتمع پناه گرفته‌اند.

نماینده شهر ماریوپل در پارلمان اوکراین در این خصوص تصریح کرد: «هنوز تعداد زیادی مجروح در محل هستند. آن‌ها باید تخلیه شوند. (..) ما نمی‌توانیم آن‌ها را تخلیه کنیم، رزمندگان در سایت آزوفستال از دارو محروم هستند.»

لندن ۱.۳ میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین می‌فرستد

دولت بریتانیا می‌گوید که قصد دارد ۱.۳ میلیارد پوند کمک نظامی (حدود۱.۵۲ میلیارد یورو) در اختیار اوکراین قرار دهد.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در روز بیست و چهارم فوریه گذشته تاکنون از جمله حامیان جدی کی‌یف در این مناقشه بوده است.

دولت بریتانیا پیش‌تر اعلام کرده بود که موشک‌های ضد تانک، سامانه‌های دفاع هوایی و سایر تسلیحات و تجهیزات نظامی را به اوکراین ارسال کرده است.

کمک تازه نظامی ۱.۳ میلیارد پوندی بر اساس گزارش‌ها تقریبا دو برابر تعهدات پیشین دولت بریتانیا در قبال اوکراین اعلام شده است.

نشست سران کشور‌های گروه هفت با حضور ولودیمیر زلنسکی

سران قدرت‌های بزرگ عضو گروه هفت امروز، یکشنبه هشتم ماه مه به صورت ویدیو کنفرانس و با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین گرد هم می‌آیند.

بررسی آخرین تحولات مرتبط با تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از جمله محور‌های اصلی این نشست خواهد بود. به نظر می‌آید که شرکت کنندگان به ویژه در خصوص آخرین نیرو‌های مقاومت اوکراینی که در شهر محاصره و اشغال شده ماریوپل سنگر گرفته‌اند رایزنی و تبادل نظر کنند.

آقای زلنسکی پیش‌تر بدون ارائه توضیحات بیشتر گفته بود که تلاش‌هایی دیپلماتیک برای فراهم کردن زمینه خروج نیرو‌های سنگر گرفته در مجتمع فولاد آزوفستال در جریان است.

سخنگوی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز با اشاره به این نشست که روز هشتم مه، سالگرد تاریخی پایان جنگ دوم جهانی در اروپا برگزار می‌شود یادآور شد که جنگ اوکراین انسجام و همبستگی میان اعضای گروه هفت را بیش از پیش تقویت کرده است.

آلمان در سال جاری میلادی ریاست دوره‌ای گروه هفت را بر عهده دارد؛ کانادا، آمریکا، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا و ژاپن دیگر اعضای این گروه هستند.

وزارت دفاع روسیه: چند فرودگاه محلی را در غرب اوکراین منهدم کردیم

وزارت دفاع روسیه شامگاه شنبه اعلام کرد که نظامیان این کشور در جریان عملیاتی در جنوب غربی اوکراین چند فرودگاه محلی از جمله در آرتسیز (نزدیک مرز رومانی)، اودسا (بندر اصلی اوکراین در دریای سیاه) و ووزنسنسسک واقع در شمال میکولایف را هدف قرار داده و منهدم کرده‌اند.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است که در عملیات موشکی منطقه شمال شرق نیز سامانه‌های متحرک اسکندر تسلیحات و تجهیزات نظامی ارسال شده به اوکراین از سوی ایالات متحده و دیگر کشور‌های غربی را در نزدیکی خارکیف هدف قرار دادند.

به گفته فرماندار دونتسک، حملاتی نیز روز شنبه در اطراف این منطقه از شرق اوکراین گزارش شد که در آن چهار نفر کشته و ۹ نفر زخمی شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین