آفتابنیوز :
آفتاب: یک کارشناس انرژی درباره «طرح ملی» دولت برای مقابله با تحریم بنزین گفت: «تولید داخلی بنزین 45 میلیون و مصرف روزانه آن کمتر از 70 میلیون لیتر برآورده شده است بنابراین در شرایط تحریم باید حدود 20 میلیون لیتر صرفهجویی بیشتر صورت گیرد».
وزیر نفت روز یکشنبه از تهیه طرحی بزرگ برای مقابله با تحریم احتمالی واردات بنزین به کشور خبر داده بود.
به گفته ترکان، معاون وزیر نفت این طرح شامل تغییر نظام سهمیه بندی و کاهش آن برای استفاده از تولید داخلی بنزین است.
حسن مرادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب اظهار داشت: «اگر وضعیت استفاده از خودرو در ایران و به خصوص در شهرهای بزرگی مانند تهران مورد بررسی قرار گیرد متوجه خواهیم شد که بسیاری از خودروها در مسیرهای پرتردد و به صورت تک سرنشین حرکت میکنند».
عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم با اشاره به وجود نابسامانی در حمل ونقل شهری گفت: «متاسفانه بسیاری از سیاستهایی که از سوی نهادها و سازمانها اتخاذ میشود با طرح و برنامه دولت برای صرفهجویی در بنزین مغایرت دارد. به طور مثال سازمان تاکسیرانی بزرگترین ضربه را در افزایش مصرف بنزین به کشور میزند. این سازمان میتوانست با سازماندهی ناوگان خود در سطح شهر تهران مانع از تردد بسیاری از خودروهای تک سرنشین شود. از سوی دیگر نیرو انتظامی و شهرداری و سایر سازمانهای مرتبط مخالفتی با مجوز تاسیس قارچگونه موسسات و آژانسهایی کرایه اتومبیل در مرکز شهر نمیکنند. این در حالی است که اکنون در سطح شهر و اطراف آن نیاز شدیدی به اینگونه موسسات احساس میشود با اینحال درخواست آژانسها فعالیت در محدوده مرکزی شهر است که مسیر کوتاه و مسافران متمول بیشتری دارد».
مرادی تاکید کرد: «اگر دولت بخواهد در شرایط تحریم متکی به 45 میلیون لیتر بنزین تولید داخلی باشد باید به این نکات توجه و تصمیم به اصلاح امور حمل ونقل بگیرد در غیر اینصورت اجرای این طرح مشکلاتی برای مردم به دنبال خواهد داشت».
عضو کمیسیون انرژی مجلس هفتم تاکید کرد: «متاسفانه در حمل و نقل شهری سوءمدیریت وجود دارد و به جای توجه به گسترش وسایل حمل و نقل عمومی بزرگتر و گازوئیل و گازسوز مانند اتوبوس بر تعداد سواریهای کوچک افزوده میشود. از سوی دیگر شنیده میشود که بسیاری از اتوبوسهای گازسوز به دلیل نبود جایگاه سوختگیری برای آنان از سیستم حمل ونقل شهری خارج شدهاند که این بسیار عجیب است».
این کارشناس انرژی با بیان اینکه امکان صرفهجویی 5 میلیون لیتر از طریق اصلاح سامانه حمل ونقل وجود دارد تصریح کرد: «ما به جای تولید برخی فرآوردههای دیگر نفتی نیز میتوانیم تولید بنزین داخلی خود را افزایش دهیم همچنین میتوانیم با استفاده از فرآوردههایی چون GTL ،LPG و CNG سوخت تعداد زیادی از اتومبیلهای کشور را تامین کنیم و در مسیر صرفهجویی و مقابله با تحریم گام برداریم».
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دولت برای اجرای هر طرحی درباره صرفهجویی باید ابتدا از خود شروع کند گفت: «محدودتر شدن سهمیه اتومبیلها همانطور که طرح دولت بر آن تاکید دارد نیز از میزان مصرف میکاهد امادولت باید در اجرای این طرح از خود شروع کند».
وی با اشاره به سهمیهبندی برق افزود: «با قطع برق در مناطق مختلف امکان ذخیره و استفاده از برق ایجاد شده است اما ادارات دولتی به هیچ وجه صرفهجویی را رعایت نمیکنند و با وجود تاکیدات گذشته مجلس هفتم همچنان از تعداد زیادی لامپهای رشتهای در روز روشن استفاده میکنند».
این کارشناس انرژی افزود: «در اداراتی نیز 10 لامپ کم مصرف جایگزین یک لامپ رشتهای میشود و اثر استفاده از آن را به کلی از بین میبرد. در این ادارات موتورخانهها برای تامین آب گرم که نیازی به آن در گرمای تابستان احساس نمیشود ساعتها روشن میمانند».
مرادی گفت: «دولت برای صرفهجویی در بنزین اقدامات جدی را، از خود شروع کند تا مردم نیز آن را همراهی کنند».