کد خبر: ۷۷۲۹۹۸
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۱

وضعیت برق در تابستان امسال/ خروج زیمنس با نیروگاه‌های ایران چه کرد؟

موتمنی با اشاره به خروج شرکت زیمنس پس از آغاز دور جدید تحریم‌ها از برخی مشکلات در ماه‌های ابتدایی خبر داد و مدعی شد که بخش زیادی از قطعات مهم نیروگاهی حالا در کشور تولید می‌شود. او با تاکید بر اینکه سیستم کنترل نیروگاه‌ها تا پیش از این در انحصار تعدادی از شرکت‌های مطرح خارجی بوده است، گفت: خوشبختانه با تلاش متخصصان داخلی این تجهیزات برای نخستین بار در کارخانه‌های گروه مپنا طراحی و بومی‌سازی شده و در بخش بخار نیروگاه پرند با موفقیت مورداستفاده قرار گرفته است.
وضعیت برق در تابستان امسال/ خروج زیمنس با نیروگاه‌های ایران چه کرد؟
آفتاب‌‌نیوز :

چندسالی است که ایرانیان در تابستان و اوج گرما با قطعی برق روبه‌بر می‌شوند و از همین الان نگرانی‌ها درباره تابستان امسال هم آغاز شده است. در خبری تازه مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشهد گفت: ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور تا پیک تابستان امسال بدون مصرف سوخت زیادی، اضافه می‌شود.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ «فریبرز موتمنی» این خبر را در جریان بازدید خبرنگاران از روند ساخت واحد‌های بخار نیروگاه ۱۴۳۴ مگاواتی فردوسی مشهد بیان کرد و گفت: این نیروگاه دارای ۶ واحد گاز ۱۵۹ مگاواتی و سه واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی است که عملیات ساخت واحد‌های بخار این نیروگاه در قالب طرح‌های قرارداد بیع متقابل در دستور کار قرار گرفته است.

او ادامه داد: ماموریت اصلی طرح‌های بیع متقابل ساخت بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی از محل منابع حاصل از صرفه‌جویی سوخت است و ساخت بخش بخار نیروگاه فردوسی طی قرارداد بیع متقابل میان شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و تولید برق توس مپنا منعقد شده است و مکانیزم بازگشت سرمایه آن از محل صرفه‌جویی سوخت خواهد بود.

موتمنی گفت: در نیروگاه‌های گازی، حرارت واحد‌ها از اگزوز بخش گاز با درجه حرارتی بین ۵۴۰ تا ۶۰۰ درجه سانتی‌گراد به محیط بیرونی خارج می‌شود که علاوه بر هدررفت انرژی، باعث افزایش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود، اما در این طرح با استفاده از حرارت خروجی اگزوز واحد‌های گازی و هدایت آن به تجهیزات بخش بخار، انرژی الکتریکی تولید می‌شود.

مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی گفت: ساخت سه واحد بخار نیروگاه فردوسی مانع از انتشار ۲.۴ میلیون تن دی‌اکسیدکربن در سال می‌شود. افزایش تولید و پاسخگویی به رشد فزاینده بار در شمال شرق کشور به میزان ۴۸۰ مگاوات، بالابردن راندمان نیروگاه و افزایش آن به ۵۰ درصد، دستیابی به صرفه‌جویی ۸۷۰ میلیون لیتر سوخت مایع در سال برای کل بخش بخار و کاهش آلایندگی زیست‌محیطی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.

موتمنی حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای ساخت واحد‌های بخار این نیروگاه را حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برشمرد و افزود: در مدت‌زمان ساخت واحد‌های این پروژه ۸۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و یک هزار و ۵۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند که طبق برنامه واحد دوم بخار پیک تابستان امسال و واحد سوم نیز پیک تابستان سال آینده وارد مدار می‌شوند.

موتمنی همچنین با اشاره به خروج شرکت زیمنس پس از آغاز دور جدید تحریم‌ها از برخی مشکلات در ماه‌های ابتدایی خبر داد و مدعی شد که بخش زیادی از قطعات مهم نیروگاهی حالا در کشور تولید می‌شود. او با تاکید بر اینکه سیستم کنترل نیروگاه‌ها تا پیش از این در انحصار تعدادی از شرکت‌های مطرح خارجی بوده است، گفت: خوشبختانه با تلاش متخصصان داخلی این تجهیزات برای نخستین بار در کارخانه‌های گروه مپنا طراحی و بومی‌سازی شده و در بخش بخار نیروگاه پرند با موفقیت مورداستفاده قرار گرفته است.

نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی در کیلومتر ۲۵ جاده مشهد به قوچان واقع شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین