مسعود میرکاظمی روز پنجشنبه در نشستی با مدیران سازمان در تبریز اظهار کرد: تلاش ما این است به استان ها بیشتر بپردازیم و اختیارات آنها را افزایش دهیم تا فعال تر شوند و نظارت بر امور دقیق تر شده و کیفیت کارها افزایش یابد.
معاون رییس جمهور افزود: با افزایش اختیارات استان ها و تامین منابع مقامات استانی باید در قبال بهبود شاخص های کلان استان پاسخگو باشند. ما نگاه بودجهای به استانها نداریم؛ بودجه باید پشتیبانی کننده برنامه باشد؛ برنامه هم مشکلات را برطرف کند و شاخص های کلان کشور را بهبود بخشد.
میرکاظمی با بیان اینکه در هشت سال گذشته میزان نقدینگی هشت برابر شد، گفت: با وجود این رشد نقدینگی شاهد رشد اقتصادی نزدیک به صفر و تورم ۵۰ درصدی بودیم.
وی اضافه کرد: متوسط سطح درآمدها در کشور پایین است و سطح درآمد آذربایجان شرقی هم از این قاعده مستثنی نیست، اما با توجه به ظرفیت های اقتصادی بالای این استان این روند حتما اصلاح خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته که رشد اقتصادی کشور نزدیک به صفر بوده، مصرف انرژی بسیار بالا رفته و در بخش گاز از ۱۴۰ میلیارد متر مکعب به ۲۴۰ میلیارد متر مکعب رسیده است؛ در حالی که رشد انرژی باید متناسب با رشد اقتصادی باشد. حتما باید مدیریت مصرف اتفاق افتد و شاخص های کلان کشور بهبود یابد که اگر بهبود نمی یابد باید گره کار را پیدا و رفع کنیم. لازم است روی این مسائلی مانند سطح درآمد، نرخ رشد سرمایه گذاری و بهره وری پایین که منجر به ایجاد ارزش افزوده نمی شود، حساس باشیم و آنها را رفع کنیم.
وی افزود: باید در روندهای گذشته تغییرات اساسی صورت گیرد و برخی از مواردی که مورد غفلت واقع شده و در حاشیه بودند در متن قرار گیرند و حواشی بی اهمیت که در متن قرار گرفته اند، حذف شوند. ما منابع زیادی داریم که باید بهره ور شوند و کشور فقیری نیستیم که معطل تصمیمات اتحادیه اروپا و آمریکا بمانیم؛ همانطور که آنها معطل ما نیستند.
وی با بیان اینکه اساسنامه صندوق کارآفرینی امید در حال اصلاح است و در نوبت تصویب دولت قرار دارد، ابراز داشت: استان ها برای بهره گیری از منابع این صندوق در جهت تحقق برنامه های منجر به رشد با همکاری بانک ها اقدام کنند.
میرکاظمی در قالب سفر استانی هیات دولت به آذربایجان شرقی سفر کرده است.