نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پنجره جمعیتی حدود ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر بسته میشود، گفت: در حوزه جمعیت فعال که بیشترین آنها جوان یا میانسال باشند بین ۱۵ تا ۲۰ سال آینده وضعیت ما خوب است اما پنجره جمعیتی مربوط به زاد و ولد ۵ یا ۶ سال دیگر بسته میشود.
امیرحسین بانکی پور نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: باید مراقب بود که در این شرایط نیروی خود را صرف حواشی نکنیم و باید اخبار به نحوی پرداخته شود که در عین دیده شدن، اثر مثبتی هم بر جامعه داشته باشد زیرا امروزه بیش از هر زمان دیگری به همدلی، وحدت، امید و تلاش نیاز داریم.
وی عنوان کرد: قانون جوانی جمعیت آبان ماه به دولت ابلاغ شد و با جلساتی که هر هفته داشتیم منابع هم تأمین شد، البته باید برای عملیاتی شدن این قانون پیگیری شود.
بانکیپور با اشاره به جزئیاتی از این قانون با بیان اینکه تسهیلات ازدواج نسبت به دو سال قبل چهار الی پنج برابر شده است، افزود: همچنین دستگاهها را وادار کردیم تا تسهیلاتی هم که در سالهای قبل داده نشده را پرداخت کنند؛ مرحله بعد از بودجه تشکیل ستاد بازرسی جوانی جمعیت بود که در این راستا نظارت قانون را به بازرسی کل کشور سپردیم و برای ترک فعل از این قانون مجازات تعیین کردیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در خلال این چند ماه منتظر نماندیم و اتفاقات مهمی هم رخ داد، توضیح داد: تسهیلات فرزندآوری و ازدواج را از نوبت خارج کردیم و تصویب کردیم که این تسهیلات باید در اولویت نخست قرار بگیرد که سال قبل بیش از ۹۰۰ هزار نفر ثبتنام کردهاند اما به همه پرداخت نشده است، البته برخی بانکها را اطلاع داریم که وامها را پرداخت کردند.
وی با اشاره به دستور رئیسجمهور برای اجرای مفاد این قانون بیان داشت: نیمی از آن مواد اجرا شده و براساس پیشبینیها ظرف پنج ماه آینده ۸۰ درصد مواد قانون حتما اجرایی خواهد شد.
بانکیپور با بیان اینکه این قانون در این شرایط سخت اقتصادی کمک خوبی به خانوادهها بود، افزود: تعدادی از مواد این قانون در زمینه اقناع سازی است، مثلا در تبلیغات بازرگانی تغییراتی برای فرهنگسازی ایجاد شده است و صداوسیما نیز ملزم شده که ۱۰ درصد از تولیداتش در حوزه جوانی جمعیت باشد که از همین الان درحال انعقاد قرارداد است و تا به مرحله تولید برسد کمی طول میکشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: پنجره جمعیتی حدود ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر بسته میشود، اما این به معنای آن نبیست که ما ۱۵ سال وقت داشته باشیم چرا که در حوزه جمعیت فعال که بیشترین آنها جوان یا میانسال باشند بین ۱۵ تا ۲۰ سال آینده وضعیت ما خوب است اما نوع دوم مربوط به پنجرهای است که میتواند زاد و ولد کند که پنجره جمعیتی در این قسمت ۵ یا ۶ سال دیگر بسته میشود چرا که جمعیت فعال از نظر اشتغال را ۶۰ یا ۶۵ سال در نظر میگیریم اما به لحاظ زاد و ولد تا ۴۰ سال در نظر گرفته میشود.
وی بیان داشت: مشکل بحران پیری جمعیت این است که مردم لمس نمیکنند و الان اطرافمان پر از جوان است اما ۲۰ سال دیگر با آن مواجه خواهیم شد که دیگر هم قابل جبران نخواهد بود و اینجا است که کار فرهنگسازان سخت میشود که چیزی که ملموس نیست و فوقالعاده خطرناک است را برای جامعه ملموس کنیم.
بانکیپور خاطرنشان کرد: برای فرزندان متولد سال ۹۹، ۲۰۰ میلیون وام مسکن به صورت قرض الحسنه چهار درصد پیش بینی شده است، از این رو ابلاغ قانون به بانک انجام شده اما ثبت نام آغاز نشده است؛ برای کسانی که قبلا بچهدار شدهاند، حق اولاد هر سال دو برابر میشود اگر امسال به دنیا بیایند سه برابر خواهد شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این قانون در امتیاز جذب افراد برای استخدام هم اثرگذار خواهد بود، گفت: طبق این قانون به حداکثر سن اشتغال به ازای تأهل یک سال و به ازای هر فرزند یک سال دیگر اضافه میشود و مشکل جوانانی که نمیتوانستند در آزمون استخدامی شرکت کنند حل خواهد شد.
وی در همین زمینه تصریح کرد: بیمه تأمین اجتماعی برای مادران خانهدار، ۵۰ درصد تخفیف عوارض ساخت و ساز برای سه فرزندیها و ۷۰ درصد برای چهار فرزندیها، در نظر گرفتن ۷۰ درصد منازل مسکونی سازمانی و تخفیف ۵۰ درصدی برای بازدید از اماکن از دیگر مواردی است که در این طرح پیشبینی شده است.