کد خبر: ۷۷۷۴۱۹
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱

علت زلزله‌های متعدد هرمزگان چیست؟

به گفته سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، زمین‌لرزه‌هایی متعددی که اخیرا برای هرمزگان به ثبت رسیده است از جمله ویژگی‌های منطقه‌ زاگرس است و ربطی به وقوع سونامی در این منطقه ندارد.
علت زلزله‌های متعدد هرمزگان چیست؟
آفتاب‌‌نیوز :

سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله تاکید کرد: از ویژگی‌های زلزله‌های منطقه زاگرس وقوع زلزله‌های متعدد است. بر این اساسا زلزله‌هایی که در بندر چارک استان هرمزگان رخ داد، نه ربطی به وقوع سونامی و نه نشان از احتمال وقوع زلزله‌های بزرگ دارد.

حمید زعفرانی گفت: زلزله‌های منطقه زاگرس عموما با تکرار زیاد و بالا رخ می‌دهد. حوالی تنگه هرمز جزو لرزه‌خیزترین مناطق به لحاظ تعداد زلزله‌ها در کشور توصیف شده است. بر این اساس زلزله‌های اخیری که در بندر چارک به ثبت رسیده، طبیعی است.

زعفرانی افزود: این زلزله‌ها ارتباطی با سونامی ندارد. چرا که اگر نگران وقوع سونامی باشیم، باید از سمت ساحل مکران این اتفاق به وقوع بپیوندد. سواحل مکران از جاسک شروع می‌شود و به سمت چابهار ادامه دارد. زلزله‌های اخیر استان هرمزگان در داخل خشکی رخ می‌دهد و ربطی به وقوع سونامی ندارد.

زلزله‌های بزرگ بعد از زلزله‌های متعدد در هرمزگان
سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در خصوص اینکه آیا این زلزله‌ها می‌تواند پس‌لرزه‌هایی برای وقوع زلزله‌های بزرگتر باشد، با تاکید بر اینکه این ادعا از نظر علمی صحیح نیست، توضیح داد: وقوع زلزله در ناحیه زاگرس، دارای توالی است. به این صورت که یک زلزله بزرگ با چندین زلزله کوچک همراه است. ولی هیچ‌گاه نمی‌توان این ادعا را داشت که با این توالی زلزله‌ها، یک زلزله بزرگ در راه است.

حمید زعفرانی افزود: احتمال وقوع زلزله بزرگ در منطقه هرمزگان بعد از این زلزله‌ها کم است. ولی توصیه ما به هموطنانمان در این منطقه آن است که در چنین شرایطی احتیاطات لازم را داشته باشند.

گسل‌هایی که استان‌های جنوبی را احاطه کرده است
سرپرست پژوهشکده زلزله‌شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی ادامه داد: علاوه بر آن اکثر گسل‌هایی که در زاگرس وجود دارند، رخنمون سطحی ندارند، به این معنی که اگر زلزله‌ای رخ دهد، گسیختگی گسل بر روی زمین آثاری ندارد و این طبیعت لرزه‌ساختی زمین در منطقه زاگرس است.

حمید زعفرانی اضافه کرد: مهمترین گسل‌های شناخته شده این منطقه، گسل «راندگی اصلی زاگرس» و گسل «زندان-میناب» در شرق استان هرمزگان است که یکی از گسل‌های اصلی به شمار می‌رود.

وی گسل «قشم» در جزیره قشم را از دیگر گسل‌های مهم این منطقه نام برد و افزود: تقریبا بسیاری از گسل‌های استان هرمزگان شناخته‌شده هستند و مطالعات زیادی بر روی آنها انجام شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین