ایسیاکا عبدالغدیر امام - دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (موسوم به دی هشت) که به تهران سفر کرده است با مهدی صفری - معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه دیدار و رایزنی کرد.
در این دیدار ابتدا دبیرکل دی هشت ضمن ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران گزارشی از آخرین وضعیت همکاریها در این سازمان را ارائه کرد.
وی با اشاره به توافقات اعضا در حوزه هایی نظیر تجارت، صنعت، کشاورزی، فنآوری، علمی، ارتباطات و هوانوردی، نقش کشورمان در اجرایی کردن آنها را مهم دانست.
دبیرکل سازمان دی هشت همچنین به معرفی برخی برنامه های در دست انجام در حوزه های مرتبط با تجارت از جمله سیستم پرداخت و اتاق تهاتر دی هشت پرداخت.
وی همچنین پیشنهاد کرد کشورهای عضو پروژه های مشترک منطقه ای را به اجرا گذارند.
معاون دیپلماسی اقتصادی نیز در این دیدار، سازمانهای اقتصادی چندجانبه همچون دی هشت را در دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت دانست و آمادگی کشورمان برای تحقق اهداف مشترک کشورهای عضو را اعلام کرد.
وی به توانمندیها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف نظیر نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و سایر تولیدات دانش بنیان، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی پرداخت و آمادگی شرکتهای ایرانی برای اجرای پروژه های مختلف در کشورهای عضو دی هشت را اعلام کرد .
معاون وزیر امور خارجه همچنین پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد کمیته دائم ارتباطات و فنآوری اطلاعات در سازمان دی هشت را یادآور شد و از دبیرکل خواست با توجه به اهمیت این فناوریها به عملیاتی شدن این پیشنهاد کمک کند.
بر اساس این گزارش، سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (دی هشت) مرکب از هشت کشور مسلمان در حال توسعه شامل بنگلادش، مصر، اندونزی، جمهوری اسلامی ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه است که با هدف ارتقای سطح توسعه و رفاه کشورهای عضو و کسب جایگاه والا در نظام اقتصادی جهان در سال ۱۳۷۶ پایه گذاری شد و مقر این سازمان در استانبول است.