اکنون ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی که خود فرزند شهید و از سهامداران این شرکت است، شکایتی از بنیاد شهید به کمیسیون اصل نود قانون اساسی ارائه داده است. ابوترابی میگوید که چرا اکنون که فرزندان شهدا بزرگ شدهاند، شرکت شاهد مطابق قانون تجارت انتخاب هیات مدیره را به سهامداران نمیسپارد؟
این نماینده مجلس می گوید که من به عنوان یک فرزند شهید واقعا نمیدانم این شرکت چگونه اداره میشود و چرا قانون تجارت در مورد آن اعمال نمیشود. اکنون تمامی آن فرزندان شهدا بزرگ شدهاند ولی متاسفانه هنوز هم مانند صغیر با آنها رفتار میشود.
مشروح این گفتوگو را با ابوالفضل ابوترابی حقوقدان و نماینده نجفآباد و تیران در مجلس شورای اسلامی را بخوانید.
شما امروز وقع فساد در شرکت شاهد و شکایت به کمیسیون اصل نود قانون اساسی خبر دادید. امکان دارد جزئیات بیشتری در این باره بیان کنید؟
شرکت شاهد اوایل انقلاب برای خدماتدهی و حمایت از فرزندان شاهد تشکیل شد. بر این اساس که بنیاد شهید و خانوادههای شاهد سهامدار این شرکت باشند، همان زمان برای این اقدام وکالتی از خانوادهها نیز گرفته شد. در این سالها این شرکت بدون اینکه توضیحی به فرزندان شهدا و خانوادههایشان بدهد به فعالیت خود ادامه داده است. این شرکت تخلفات زیادی دارد که باید حتما بررسی شود. این شرکت شاهد ۲۰۷ هزار سهامدار فرزند شهید دارد. اما اکنون اعضای بانک دی سهامدار شرکت شاهد هستند و مدیریت را به دست گرفتهاند. در صورتی که اکنون فرزندان شاهد به عنوان سهامداران اصلی باید روی کار بیایند و شرکت را مدیریت کنند.
این شرکت چه تخلفاتی دارد؟
شرکت اکنون در وضعیت بدی قرار دارد. در ۳ سال گذشته به برخی از نورچشمیهای خود ۱۰۰ میلیارد تومان با سفته وام دادهاند که اکنون آن اشخاص به دلیل داشتن تخلفات متعدد در زندان به سر میبرند.
مورد دیگر اینکه مسئول وقت شرکت شاهد در آلمان، از بانکهای آلمانی وام شخصی گرفته است و ملک شرکت را به عنوان وثیقه نزد بانک قرار داده است. اما به دلیل اینکه اقساط خود را پرداخت نکرده، بانک نیز آن ملک را مصادره کرده است. تخلفاتشان بسیار زیاد است مورد دیگر اینکه یک قطعه زمین در شمال کشور متعلق به این شرکت است که آن را به سوی نابودی بردهاند و سرنوشت نامعلومی دارد.
یا برای مثال برای ناهار و شامهایی که هیات مدیره برای خود تدارک میداد، هر یک از اقلام ناهار و شام را از بهترین رستورانها انتخاب میکردند به تعبیری دیگر مثلا برنج از یک رستوران، سالاد از رستورانی دیگر و مثلا ماهی از یک رستوران دیگر به این شکل هزینههای هنگفت میشد. ما در چند دهه اخیر شاهد حیف و میل شدن اموال این شرکت بودهایم. شرکت مشکلات زیادی دارد که به هیچ جایی هم پاسخگو نیست. قرآن کریم این همه به مال یتیم تاکید دارد و گوشزد کرده است، اما این این شرکت حتی اهمیتی هم به فرزندان شهید نمیدهد.
نام نماینده آلمان و مبلغ وام را میتوانید مطرح کنید؟
اکنون ترجیح میدهیم در این مورد چیزی عنوان نشود.
اکنون شکایت شما از چیست؟
ما وقتی کوچک یا صغیر بودهایم به این نماینده ولی فقیه و بنیاد شهید وکالت دادهایم تا به جای ما در شرکت شاهد تصمیم گیری کنند و هیات مدیره را تعیین کنند. حال که از صغیری درآمده و هریک دارای پست و مقام شده و در زمینهای فعالیت میکنیم. باز هم هیات مدیره برخلاف قانون تجارت از بین سهامداران انتخاب نمی شود. حال آنکه ما سهامدار هستیم و خودمان باید هیات مدیره را تعیین کنیم.
شرکت شاهد دقیقا چه فعالیتی دارد؟
این شرکت کارهای مختلفی انجام میدهد. شرکت سرمایهگذار هلندینگی است و جاهای مختلف سرمایهگذاری کرده است.
فرزندان شاهد چه نفعی از این سرمایهگذاریها کرده است؟
فرزندان شاهد نفعی نبردهاند که هیچ، به عنوان سهامدار نیز که باید هیات مدیره را انتخاب کنند اما همچنان ما را صغیر میدانند و هیات مدیره را بنیاد شهید و... انتخاب میکنند.
آیا بنیاد شهید پیگیر این ماجراست؟
من خبر ندارم!