آفتاب: رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر همگرایی و تعامل بین اصولگرایان واقعبین و اصلاحطلبان دوراندیش در انتخابات ریاست جمهوری دهم اظهار داشت: «شرایط امروز کشور یک حرکت خلاف انتظار، انقلابی و یک حرکتی که به همه گروهگراییها و انحصارگراییها پشت پا بزند را میطلبد».
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، گفت: «طبعا نقاط مشترک بین مجموعههای اصلاحطلب و اصولگرا زیاد است لذا اگر برخوردها صرفاً سیاسی و بر اساس خطکشیها و مرزبندیهای گروهی نباشد جناحها میتوانند بر روی نقاط مشترک خود تکیه کرده و حتی در نهایت به یک کاندیدای مشترک برسند».
وی با اعتقاد به اینکه در فضای سیاسی فعلی این امکان وجود دارد در عینحال افزود: «البته امروز شرایط را به گونهای میبینیم که غالباً احزاب بر روی گزینههای اختصاصی خود تکیه میکنند که این موضوع در شرایط فعلی نتیجهبخش نخواهد بود».
مصباحیمقدم تأکید کرد: «اگر احزاب در این شرایط به گزینههایی فکر کنند که توافق جمعی بیشتری را داشته باشند به نظر میرسد در شرایط امروز کشور بهتر میتواند نتیجه دهد».
این عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به این تحلیل که برخی عملکردهای افراطی طی چند سال آینده موجب شده که گروههای سیاسی شناسنامهدار فارغ از قطببندیهای رایج برای انتخابات پیشرو کاندیدای مشترک ارائه کنند، یادآور شد: «اوایل انقلاب هم لیستهای مشترک انتخابات چند گروه را تحت عنوان ائتلاف بزرگ شاهد بودیم که این چند گروه بعضا هم از نظر مواضع با یکدیگر فاصله داشتند».
وی با اعتقاد به اینکه امروز شرایط مناسبی برای رفتن به سمت ائتلافهای بزرگ است، گفت: «شرایط امروز کشور یک حرکت خلاف انتظار ، انقلابی و یک حرکتی که به گروهگرایی و انحصارگرایی پشت پا بزند را میطلبد».
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در عینحال بر وجود گروهها و احزاب در فضای موجود تأکید کرد و ادامه داد: «برای رفتن به سمت انتخابات ریاست جمهوری خردمندانه عمل کردن اقتضاء میکند که بهترین گزینه را صرفنظر از مواضع حزبی و گروهی انتخاب کنیم».
مصباحیمقدم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر اصرار دارید فضای انتخاباتی آینده کشور به اصولگرا و اصلاحطلب تقسیم شود و آیا اجماعی فراگیرتر لازم نیست؟ گفت: «من شخصا به یک اجماع بزرگتری فکر میکنم و اتفاقا رهبر معظم انقلاب نیز بعد از هر انتخابات بر همگرایی بین احزاب و گروههای مختلف از جناحهای مختلف تأکید دارند».
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر اصلاحطلبی اصولگرایانه پس از تشکیل مجلس هفتم، ادامه داد: «بر این اساس متوجه میشویم که این مرزبندیها یک مرزبندیهای دقیق نیست و میتواند بر اساس شرایط به هم بریزد. لذا خوب است که اصولگرایان واقعبین و اصلاحطلبان دوراندیش امروز بر روی مشترکات خود فکر کنند».
مصباحیمقدم گفت: «در برخی دورههای گذشته انتخابات ریاست جمهوری نیز، جامعه روحانیت مبارز، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجمع روحانیون مبارز به عنوان سه گروه روحانی برای رسیدن به وفاق فراخوان کردند؛ بنابراین این موارد را نباید فراموش کنیم و این یعنی میشود چنین کاری انجام بگیرد که رهبر معظم انقلاب نیز همواره از جایگاه خودشان عنایت بیشتر به همگرایی و توجه به وفاق را مورد تأکید قرار میدهند».
نماینده مردم تهران در خانه ملت با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی همگرایی و تعامل بیشتر ممکن است، افزود: «البته به شرط آنکه احزاب و جمعیتها از آن موضع تصلب حزبی تا حدودی خارج شوند چنین کاری میسر است».
این عضو جامعه روحانیت مبارز با پیروزی یک جریان یا جریان سیاسی را با معرفی یک کاندیدای حزبی در این شرایط بعید دانست و اظهار داشت: «این شقاق و چندگانگی را ما در هر دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا وارد و شاهدیم».
هماکنون عدهای در جریان اصلاحطلبان بر روی آقای خاتمی تکیه میکنند و عدهای بر کاندیداتوری آقای کروبی. اما قطعا اگر هر دوی این شخصیتها برای انتخابات کاندیدا شوند پیروزی نصیب هیچکدام از این چهرهها نخواهد شد که این مسأله در جریان اصولگرایان نیز صادق است.
مصباحیمقدم مجددا بر این مسأله تأکید کرد که اگر دو اردوگاه اصلاحطلبان و اصولگرایان بتوانند به وفاق برسند بسیار خوشایند است و نتیجه مثبتی هم به بار خواهد آورد.
وی درباره زمان مناسب برای معرفی کاندیداهای ریاست جمهوری، گفت: «شاید زمان دقیقی نشود برای این مسأله مشخص کرد اما زمانی که بحثها در احزاب و گروهها و جمعیتهای مؤثر حول انتخابات ریاست جمهوری به نتیجه برسد و در میان خود کاندیدای مشخصی را انتخاب کنند آن زمان بهترین مقطع جهت معرفی کاندیداها از سوی احزاب به مردم است».
مصباحیمقدم با اشاره به اینکه به طور معمول حدود 7 الی 8 ماه پیش از انتخابات کاندیداها خود را به مردم معرفی میکنند؛ در عینحال نقش رسانهها و مطبوعات را در رفع فضای تخریب علیه کاندیداها بسیار مناسب دانست و افزود: «رسانهها و اصحاب مطبوعات در انتخابات هم میتوانند نقش مثبت ایفا کنند و هم میتوانند اوضاع را به هم بزنند».
به اعتقاد این فعال سیاسی اگر رسانهها نسبت به این مسأله متعهدانه برخورد کنند طبعا تخریبها مؤثر نخواهد بود و فضا برای کاندیداتوری افراد به دور از فضای تخریب آماده خواهد شد.