کد خبر: ۷۸۲۳۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۹
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد:

در سه سال گذشته از لحاظ توسعه یافتگی در منطقه عقب‌تر رفته‌ایم

گام‌های اولیه برای گداخت هسته‌ای در دانشگاه آزاد آغاز شده‌است
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: جمعی از تشکل‌های دانشجویی درحسینیه جماران با آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدار کردند. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار به تشریح هشت شاخص مصوب مجمع درباره برنامه پنجم توسعه کشور پرداخت.

‌به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، درابتدای این دیدار رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پس از رحلت امام(ره) نیز این مکان (حسینیه جماران) یکی از مقدس‌ترین مکان‌هاست، با اشاره به خاطراتی از دوران انقلاب تا آغاز جنگ گفت: «تصمیمات اساسی کشور از سوی امام در حسینیه جماران اتخاذ می‌شد و من نقش اساسی و اصلی در پایگاه جماران داشتم».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «ما کارهای کشورداری را پیش از جنگ آغاز کرده بودیم و پرورش نیروها به سالهای ابتدایی انقلاب برمی‌گردد و همین باعث شد که کار ما پس از جنگ نسبتا راحت تر باشد».

وی افزود: «سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد شورش‌های منافقین و ضد انقلاب بودیم و مجال چندانی برای برنامه‌ریزی توسعه وجود نداشت».

هاشمی رفسنجانی افزود: «ما از همان دوران سخت نیز به فکر پرورش دانشگاه‌ها و توسعه آنها بودیم، لذا از همان سالهای اول با نظر امام آماده سازی دانشگاه‌ها، پرورش و توسعه آن طراحی شد که ازنظر کمی‌ و کیفی حرکت‌های علمی ‌را آغاز کردیم، چرا که معتقد بودیم و هستیم که پایه‌های اساسی توسعه کشور نیروی انسانی است و تاریخ هم همین امر را گواهی می‌دهد».

وی ادامه داد: «هرجا در تاریخ انسان‌های عالم و آگاه وجود داشته‌اند تمدن‌ها خلق شده‌اند و هرگاه به دلیلی مانند غرور و تکبرها در داخل، نیروی انسانی صالح تضعیف شده، تمدن‌ها شکسته شده است».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «‌توسعه کمی ‌برای ما تا حدودی آسان بود در حالی که ابتدای انقلاب مشکلات جدی در بخش آموزش داشتیم و بسیاری از اساتید استخوان دار و با معلومات یا فرار کرده بودند و یا شرایطی داشتند که از نظر نیروهای انقلابی قابل قبول نبود. بنابراین با ایجاد انقلاب فرهنگی به سمت توسعه کمی‌ دانشگاه‌ها پیش رفتیم البته دولت امکاناتی نداشت و ناچار شدیم که به سمت بخش خصوصی روی بیاوریم و دانشگاه آزاد را تاسیس کردیم و سختی‌های زیادی را در عرصه آموزش تحمل کردیم تا امروز که 5/3 میلیون دانشجو و عده‌ زیادی فارغ‌التحصیل در کشور داریم».

هاشمی رفسنجانی شرایط را از هر جهت برای جهش علمی ‌در کشور مهیا توصیف کرد و اظهار داشت: «توسعه تحصیلات، تربیت نیروها و دیگر شرایط لازم برای جهش علمی‌مهیا است و هیچ مشکلی از این بابت نداریم».

وی گفت: «ما راه را گام به گام طی کردیم تا به اینجا رسیدم و امروز برای یک جهش علمی‌که مقدمه جهش بسیار وسیع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است، آماده هستیم. در سند چشم انداز بیست ساله باید تبدیل به مقام اول در منطقه شویم که متاسفانه در دو سه سال گذشته نه تنها جلو نرفتیم، بلکه در مقاطعی هم عقب گرد کردیم و باید در 17 سال آینده با سرعت بیشتری حرکت کنیم».

رییس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه باید محور حرکت دانایی باشد، نه نفت و منابع طبیعی، تاکید کرد: «آنچه کمبود داشته‌ایم و تا به حال درست استفاده نشده بهره‌وری از سطوح انسانی است. ما امروز کمبود سرمایه نداریم؛ زمانی ما برای تهیه حتی یک دلار میدویدیم اما امروز دولت به این فکر است که از دلارها چگونه استفاده کند»

وی ادامه داد:« درعین حال همواره محاصره خارجی را داشته‌ایم و هیچ گاه دستمان باز نبوده اما به هر حال با تکیه بر منابع انسانی و خصوصی سازی در سال 1404 در میان 27 کشور منطقه باید اول باشیم».

در ادامه آیت الله هاشمی رفسنجانی به بیان برخی از شاخص‌های برنامه پنجم توسعه پرداخت و گفت:« این شاخص‌ها شامل هشت محور است که هنوز به تایید مقام معظم رهبری نرسیده و تنها در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده است».

هاشمی رفسنجانی از «سطح تحقیق در کشور» به عنوان ساخص اول نام برد و گفت: «طبق این سند بایستی تا پایان برنامه پنجم توسعه، ارتقاء سطح تحقیق در کشور به 3 درصد برسد، در حالی که هم اکنون این رقم تنها نیم درصد است، اما قرار بود این رقم در برنامه چهارم 5/2 درصد باشد، لذا در این 4 سال تقریباً در جا زده و حتی پائین‌تر از قبل هستیم».

وی با بیان اینکه طبق بند دوم سند چشم‌انداز 20 ساله بایستی حداقل 20 درصد از فارغ‌التحصیلان کارشناسی به مقاطع عالی کارشناسی ارشد و دکترا بروند، گفت: «این درصد در حال حاضر بسیار پایین است و در عین حال در این مورد در چند سال اخیر با شیب آرامی به پیش رفته‌ایم که بابودجه‌ای که در نظر گرفته‌ایم وضع‌مان بسیار بهتر از گذشته خواهد شد».

وی افزود: «شاخص سوم تلاش برای کسب مقام اول در تولید علم و فناوری است که درحال حاضر وضع‌مان بد نیست، البته مقام اول نیستیم و ترکیه‌، مصر و عربستان از ما جلوتر هستند و احتمالا در برنامه پنجم به مقام اول نخواهیم رسید، ولی مقام دوم را بایستی حفظ کرده و برای مقام اول تلاش کنیم».

هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه شاخص چهارم در سند چشم‌انداز افزایش سهم تولید ثروت از علم و فنآوری است، افزود: «این شاخص بسیار مهمی‌است؛ چرا که شاخص اصلی تحقق سند چشم‌انداز و بالارفتن از تولید ناخالص ملی همین افزایش سهم تولید ثروت از علم و فنآوری است که طبق برنامه سهم افزایش ثروت از ناحیه علم و فن باید به سه درصد افزایش پیدا کند».

وی با اشاره به اینکه ما در استفاده از منابع به طور افراطی عمل می‌کنیم، خاطرنشان کرد: «از لحاظ بهره‌وری نیروی انسانی در وضعیت خوبی قرار نداریم، حال آنکه بهره‌وری نیروی انسانی عامل اصلی توسعه است».

رییس مجلس تشخیص مصلحت نظام گفت که شاخص پنجم شامل افزایش ثبت اختراعات است که پایین تر از حد کافی ثبت اختراعات داریم، درحالی که جوانان ما بسیار خلاقند؛ اما اختراعاتشان به ثبت نمی‌رسد و تلاش داریم که در این برنامه سهم اختراعات افزایش یابد و لذا بایستی سهم اختراعات ما افزایش بالایی داشته باشد. همچنین مقالات علمی‌محققان بیشتر در نمایه‌های معتبر جهانی چاپ شود.

هاشمی رفسنجانی همچنین به افزایش سرانه خدمات الکترونیکی به عنوان شاخص ششم تاکید شده در سند چشم‌انداز اشاره کرد و گفت: «طبق سند چشم‌انداز بایستی حداقل 35 درصد از خدمات کشورمان به صورت الکترونیکی عرضه شود؛ چرا که یکی از ابزار بسیار خوب پیشرفت استفاده از خدمات الکترونیکی است».

وی با اشاره به تاکید بر استفاده از فنآوری‌های پیشرفته وHIGH TECK (تکنولوژی برتر) به عنوان شاخص هفتم در سند چشم‌انداز 20 ساله گفت: «دقیقا همین نقطه است که تنازع میان کشورهای جهان سوم و اروپا و آمریکا آغاز می‌شود. در حال حاضر کشورهای پیشرفته مانند آمریکا، روسیه، چین و ژاپن به خوبی از تکنولوژی‌های برتر استفاده می‌کنند و نمی‌خواهند که کشورهای جهان سوم خصوصا ایران که دارای مکتب بالنده، اهداف خاص بشری و نیروهای نخبه زیادی است از این فناوری بهره ببرند و به خوبی می‌دانند که اگر تکنولوژی‌های درجه پایین حتی در اختیار جهان سوم هم باشد فاصله آنها با کشورهای دارای تکنولوژی برتر نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه روز به روز این فاصله افزایش خواهد یافت».

هاشمی رفسنجانی افزود: «امروز مساله انرژی مساله‌ آینده ساز بشری است. مواد انرژی زای گاز و نفت تجدید پذیر نیستند بنابراین بحران در قیمت نفت به همین دلیل رو به افزایش است».

وی بحران انرژی را بسیار جدی دانست و افزود: «در حال حاضر تا حدودی ارزانی نفت به دلیل ارزان‌ تمام شدن استخراج این انرژی در جاهایی مانند خلیج فارس و... است».

وی افزود: «آمریکایی‌ها سالها استفاده از منابع طبیعی را در سواحل این کشور و آلاسکا ممنوع کرده بودند تا در زمانی که جهان با کمبود منابع مواجه شد قدرت اول باشند اما امروز به دلیل وجود بحران بوش از مجلس این کشور اجازه گرفته است تا بخشی از سواحل مریکا و آلاسکا را بهره برداری کنند و در این شرایط یکی از راه‌ها استفاده از انرژی هسته‌‌ای است که گرچه گران تمام می‌شود، اما مفید است».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: «آمریکایی‌ها می‌دانند و ما هم ثابت کرده‌ایم که به دنبال جنگ نیستیم ما در زمان جنگ می‌توانستیم از سلاح‌های شیمیایی استفاده کنیم اما این کار را نکردیم چرا که نمی‌خواستیم بی گناه در جنگ کشته شود. برای ایران مقدور بود که به سرعت سلاح شیمیایی تولید کند، اما هیچ وقت دست به این کارهای ضد بشری نزدیم و آنها می‌دانند اما به خاطر آنکه ما انحصار هسته‌ای را نشکنیم با ما این گونه رفتار می‌کنند».

وی با اشاره به اینکه ما می‌توانیم انحصار تکنولوژی‌های برتر را بشکنیم و این رخنه‌ای است که در مقابل سد سکندری کشورهای دارای تکنولوژی‌های برتر ایجاد کرده‌ایم، افزود: «مساله بسیار جدی است و نباید ساده فکر کرد. ما می‌خواهیم انحصار «های تک» را بشکنیم اما آنها این را نمی‌خواهند این مسائل مربوط به امروز نیست بلکه من از ابتدای دولت خودم نیز با انحصار هسته‌ای مواجه بودم اما همیشه با تدبیر و مذاکره مشکلات را عبور می‌دادیم، امروز که نزدیک شده‌ایم به این فناوری، فشارها را بیشتر کرده‌اند که باید با تدبیر، یکدیگر را درنظر بگیریم».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه فضای کشور بسیار مهم است و نباید بی‌گدار به آب زد تصریح کرد: «‌این انرژی برای ما بعد علمی ‌دارد نه امنیتی».

هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود به تکنولوژی گداخت و جوش هسته‌ای اشاره کرد و گفت: «نقطه مقابل دانش شکافت هسته‌ای، انرژی حاصل از جوش هسته‌ای است که اگر بشر بتواند به آن دست پیدا کند به منبع ناتمامی‌دست پیدا خواهد کرد. امروز در دنیا گام‌های اولیه آن برداشته شده است. پیش از انقلاب نیز روس‌ها امکانات بسیار محدودی را به ما داده بودند که امروز در دانشگاه آزاد گام‌های اولیه آن را آغاز کرده‌ایم که البته به نظرم در آینده نیز با فشارهایی از این جهت مواجه خواهیم شد».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل نزدیک شدن ایران به بهره‌گیری درست از انرژی هسته‌ای فشارها بر ایران مضاعف شده است، گفت: «باید در عین حال که مقاومت خود را افزایش می‌دهیم؛ تدبیر را به کار گیریم، چرا که اینجا میدان زورآزمایی نظامی‌و اقتصادی نیست بلکه جنگ مغزها است و بایستی با تدبیر میدان را مدیریت کنیم و این شدنی است».

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه 25 سال پیش از انقلاب کشورهای غربی به خاطر اعتماد به شاه قصد داشتند ایران را به کشوری هسته‌ای تبدیل کنند، اظهار داشت: «اما بعد از رفتن شاه از ایران این کشورها کارهای خود متوقف کردند و ما از صفر کارهای خود را شروع کرده و به این مرحله از پیشرفت رسیدیم».

وی ادامه داد: «اما شاخص هشتم نقشه جامع علمی‌کشور است که باید مشخص شود چون همه علوم و فنون ما و اهداف بلند مدت و کوتاه مدت آنها باید مشخص شود و با این هشت مورد می‌توانیم به هدف مهم دانایی محوری که در چشم انداز بیست ساله آمده است برسیم و این کار، کار شما دانشجویان است که با تحقیق و تفحص این مسوولیت را انجام می‌دهید البته نظام باید پشتیبانی کند و دانشگاه‌ها و بانکها نیز در این زمینه سهیم شوند چرا که دانشجو یا استاد تنها بودجه‌ای ندارد تا بتواند به تنهایی هزینه‌ آن را تحمل کند. در عین حال مطمئن باشید که ما در هر گام با فشارهای بین‌المللی مواجه خواهیم شد اما مقاومت را از قرآن و ائمه و امام راحل آموخته ایم. دانشمندان در دنیا زیاداند اما دانشمندان متعبدی که پایبند به دین‌ومذهب باشند کم‌اند انشاءالله شما از آنان باشید و دراین مصاف بزرگی که انقلاب اسلامی‌در پیش دارد سربازان پیشتازی باشید».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۱
0
0
من برای آقای هاشمی احترام قایلم ولی باید بگویم این رییس جمهور فعلی دردوسه سال گذشته بیشتروقت خودراصرف ترمیم خرابکاریهای شماودوستانتان در16سال گذشته کرده است بااین حال روند خصوصی سازی راچندبرابر شماها انجام داده ولی درعین حال اطلاع رسانی خدماتش به مردم البته ضعیف بوده وهست ومثل بعضی بزرگان یک فرودگاه راسه بارافتتاح نکرده وسه بارهم گزارش برای مردم پخش بشه بهرحال شاید دوستان شمادررسیدن به مطالبات خود عقب مانده باشند ولی
کشورروبه پیشرفت بوده وهست
ناشناس
|
-
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۱
0
0
در پاسخ به اين دوستمان بايد عرض كنم كه اگر ممكن است منظور خود را از «ترمیم خرابکاریهای 16سال گذشته » و «کشور روبه پیشرفت» با ذكر مصاديق بيان كنند.
علي رغم انتقاداتي كه خود من به 16 سال دوره هاشمي و خاتمي دارم، اما بايد بگويم در هيچ دوره اي مانند دوره كنوني در سياست خارجي، ايران اينقدر منزوي نبوده است. تنها احمدي نژاد توانست معناي تورم و گراني را به مردم بفهماند. فقط در دوره احمدي نژاد انتشار مجدد كتاب هاي مجوز گرفته، نيازمند كسب مجوز وزارت ارشاد شد. معناي عدالت احمدي نژادي چيزي جز از بين بردن طبقه متوسط و ايجاد شكاف طبقاتي عظيم نبود.
اندك فضاي باز دوره خاتمي، ملت را پررو كرده بود. اكنون فقط مي توانيم به قول احمدي نژاد «با آزادي راه برويم».
در عرصه اجتماعي، هيچگاه حقوق شهروندي مردم به نام «ارتقاي امنيت اجتماعي» مورد تجاوز قرار نگرفته بود.
ناشناس
|
-
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۱
0
0
من با نظر آقاي هاشمي موافقم ..چون ما در اين 3 سال گذشته نه تنها پيشرفتي نكرديم بلكه با سرعت هر چه بيشتر رو به عقب در حال حركت هستيم....
ناشناس
|
-
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۱
0
0
اقاي احمدي نژاد و دولت ایشان فاجعه اي براي اقتصاد ايران شد اگر اين درامد هنگفت بجاي واردات بي رويه و و هدفمند كردن يارانه انرژي و جلوگيري از اصراف بيش از حد بنزين و غيره كه در دنيا نظير ندارد وووو..و عدم اصول اقتصاد نوين و نا تواني دولت از استفاده درست از اين درامد هنگفت نفت در احياي اقتصادي و ايجاد شغل و مهار تورم بخاطر باورهاي غلط شخص ريئس جمهور و دخالت ايشان در كار وزير اقتصاد باعث افزايش تورم و همچنين افزايش نقدينگي شد .
همچنين اصرار ايشان به ايجاد فضاي تهديد و اظهارات نسنجيده ايشان و دخالت مكرر در كار وزير خارجه باعث تحريم ها و فرار سرمايه گذاران خارجي شد .
همچنين سياست گدا پروري و سفرهاي استاني بدون بهره و صرفا در جهت سياست پوپوليستي ايشان و بر خلاف پندار ايشان افزايش فاصله طبقاتي و افزايش و بي عدالتي در اجتماع شد
بنابرين از همان ابتدا معلوم بود كه ايشان از عهده چنين مسئوليت سنگين ناتوان و از سابقه ايشان در شهرداري هم گواه برا ين مدعا است و فرصتهاي فراوان وطلائي براي شكوفائي اقتصادي در دوران ايشان از دست رفت و كشور فقير تر و گراني فزون تر از دولتهاي قبل شداگر چه دولتهاي قبل هم در عقب ماندگي اقتصادي و عدم اصلاح زيربنائي اقتصاد ايران مقصر هستند تجديد نظر در كل اقتصاد بيمار ايران بايستي ازسالها پيس و در دوره خود اقاي رفسنجاي اغاز ميشده است كه امروز عملا با هما ن جراحي اقتصادي گفته اقاي احمدي نژاد هم قابل درمان نيست و اين دگرگوني بنيادين در اقتصاد با توجه به اينكه عزم و اختيارات كامل براي دولت نيست از دست رفته و غير ممكن بنظر ميرسد.
ناشناس
|
-
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۱
0
0
من به هاشمي راي ندادم اما الان فهميدم كه اشتباه كردم درود بر هاشمي
ناشناس
|
-
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۲
0
0
دوست عزيز در 16سال كي اينقدر برق مي رفت چه وقت گراني به اندازه اين روزها به اوج خود مي رسد فقط اوايل سال قيمتها يك كمي بالا مي رفت حقوقمان 10 درصداضافه مي شد اجناس 7درصد بالا مي رفت حالا حقوق 10 درصد اضافه مي شود و قيمتها 100 درصد و هر موقع براي خريد مراجعه مي شود با قيمت جديد وروبرو مي شويم اتفاقا اين دولت برعكس دولتهاي قبل همه رسانه ها در اختيار دارد ببخشيد شما در 16 سال كجا بوديد كه اينقدر بي انصافا قضاوت مي كنيد !!!!!!!!
ناشناس
|
-
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۲
0
0
به نظراينجانب عقب افتادگي 8سال جنگ تحميلي به اندازه اين سه سال به ايران خسارت واردنكرد.تنهاشانسي كه ايران اسلامي داشت افزايش قيمت نفت بودكه توانست ازسقوط كشورجلوگيري كندواگرهركس ديگررييس جمهورايران بودطي اين سه سال كشورمامي توانست يكي ازكشورهاي قدرتمنددنياباشد
ناشناس
|
-
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۲
0
0
بهتر كمي معقول تر فكر كنيم به نظر بنده امثال آقاي احمدي نژاد به درد رياست جمهوري نمي خورند اين افراد بهتر هست در حوزه دين كارشناسي كنند. بخصوص كابينه ايشان وزير بهداشت كه همش [...] هست معاون اول كه فكر ميكنه [...] هست سخنگوش كه بهتر بره [...] يه وزير باهوش هم داشت كه اخراجش كرد دانش جعفري
ناشناس
|
Turkey
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۰
0
0
ترديدى نيست كه بيش از سى سال است كه كشور گرفتار عقب ماندگى غير قابل برگشت شده است. فرصت از دست رفته و هجوم جمعيت و نابودى منابع مارا به سمت شرايط نا معلومى مى برد كه مقابله با ان كار اين جماعت نيست. نا اميدى افت است ولى فكرش را بكنيد چگونه مى توان اميدوار بود.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین