در جریان این نشست تحویل دو جزیره "تیران و صنافیر" مصر به عربستان به موجب توافق با رژیم صهیونیستی به صورت رسمی اعلام شد و بر اساس آن هواپیماهای اسرائیلی قادرند برای نخستین بار بر فراز آسمان این کشور پرواز کنند.
به گزارش العربی الجدید، توئیت کنندگان دهها دلیل برای عزل عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر در طول سالهای ریاست جمهوری وی اعلام کردند که از جمله آنها میتوان به وضعیت نابسامان اقتصادی، فساد فضای سیاسی، سرکوب و مجازات مخالفان، بازداشتها و ناپدید شدن اجباری فعالان اشاره کرد.
در همین راستا، أمجد، یکی از فعالان توئیتر نوشت، عزل عبد الفتاح السیسی درخواست تمامی عربها است نه فقط مصریها، زیرا آنها به خوبی میدانند که با آزادسازی مصر از دست نظامیان؛ تمامی کشورهای عربی از دست باندهایی که بر آنها حکمرانی میکنند، آزاد میشوند.
حسن، یکی دیگر از فعالان درخصوص خطرات افزایش بدهیها در توئیتر نوشت، براساس بیانیههای بانک جهانی، این بدهیها به رقم بیسابقهای در تاریخ رسیده و بدهیهای خارجی تا اواخر ماه مارس گذشته به ۱۵۷.۸ میلیارد دلار در مقابل ۱۴۵.۵ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۲۱ رسیده است.
در همین رابطه، ابو اسماعیل، یکی از توئیت کنندگان مصری در خصوص تحویل دو جزیره "تیران و صنافیر" خاطرنشان کرد، فروش این دو جزیره خیانتی بزرگ است و عبد الفتاح السیسی باید براساس ماده ۸۵ قانون اساسی به اتهام "خیانت بزرگ" عزل شود.
سعید، یک شهروند دیگر مصری در خصوص هدف سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: بایدن آمده تا بگوید تیران و صنافیر در اختیار همگان از جمله اسرائیل قرار دارد. ما مبارزه کردیم و سربازانمان کشته شدند تا اشغالگران را بیرون برانیم اما امروز این اشغالگران در اراضی ما هستند و جشن میگیرند.
جهاد الحداد، دیگر فعال مصری با انتشار تصویری از عمرو امام پس از آزادیاش گفت: زندان، سارق عمر و روح ماست اما صدای آزادیخواهی باقی میماند.
جیهان عبدالرحمان، فعال دیگر نیز اظهار داشت: عزل عبد الفتاح السیسی تنها راهکار برای حل بحران گرانی و اوضاع بد معیشتی است، دولت دست خود را در جیب شهروندان فقیر کرده است، باید به پارتی بازی خاتمه داد، ای کاش همه برابر بودند. ای کاش قانون بشریت وجود داشت نه قانون جنگل.
هند سلیم، یکی دیگر از کاربران مصری نیز درخصوص اعطای وظایف مهم به نظامیان سابق نوشت: اعطای پستهای مهم در موسسات و سازمانهای مدنی به نظامیان به این معناست که اولویت در تعیین وظایف عالی دولتی، با افسران سابق ارتش است و دولت تنها به آنها اعتماد دارد.
پیشتر دو مسئول ارشد اسرائیلی اعلام کردند: اسرائیل به آمریکا برای پیشبرد توافق جزایر تیران و صنافیر چراغ سبز نشان داده است. این اقدام راه را برای اقدامات عادی سازی روابط میان اسرائیل و عربستان طی سفر جو بایدن به ریاض هموار میکند.
این توافق اجازه میدهد تا آمریکا و عربستان توافقنامهای را امضا کنند که اجازه استفاده شرکتهای هواپیمایی اسرائیلی از حریم هوایی عربستان برای سفر به آسیا به ویژه هند و چین و پروازهای مستقیم از اسرائیل به عربستان برای حجاج اسرائیلی را میدهد.
منابع آگاه نیز اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اعتراضی به انتقال حاکمیت جزایر تیران و صنافیر به عربستان ندارد.
مصر پیشتر با تحویل این دو جزیره به عربستان موافقت کرده بود اما باید اسرائیل نیز به موجب شروط توافق صلح ۱۹۷۹ بین قاهره و تل آویو با آن موافقت کند.