آفتابنیوز : آفتاب: تورج حریرچیان گفت: «بهتر است تا زمان برای رفع اشکالات موجود در فرمهای جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوارها وجود دارد، این اقدام هر چه سریعتر انجام شود».
تورج حریرچیان در گفتوگو با خبرنگار سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب درباره اشکالات موجود در فرمهای ارائه شده از سوی دولت اظهار داشت: «دولت باید برای دستیابی به آمار و اطلاعات مستند فرمهای قابل قبولتری ارائه کند».
این کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: «یکی از ایرادات موجود در این فرمها این است که پرسشها به صورت مستقیم مطرح شده است که نباید این گونه باشد».
حریرچیان با بیان اینکه نحوه تهیه و اجرای فرمهای اقتصادی خانوارها باید منطقی و کارشناسی شده باشد و به گونهای باشد که حداقل زحمت را به افراد بدهد، گفت: «متاسفانه نحوه اجرا و تهیه این فرمها قابل قبول نیست زیرا در ابتدا فرمها توسط اشخاص پر میشود، بعد از آن چندین مرجع باید صحت آن مورد تایید قرار دهند و با توجه به اینکه افراد زیادی در این طرح مشغول به کار میشوند و از طرفی هم هزینههای زیادی برای جمعآوری این اطلاعات صرف میشود، این روش به نظر درست و منطقی نمیآید».
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «یکی دیگر از اشکالات موجود در این فرمها این است که حضور سرپرست خانواده جهت ارائه و امضای این فرم الزامی است و با توجه به اینکه ممکن است سرپرست خانواده به دلایلی در موعد مقرر حضور نداشته باشد،باید شرایطی فراهم باشد تا شخص دیگری حق وکالت یا حق امضای این فرمها را داشته باشد که متاسفانه توضیحی در این باره وجود ندارد».
وی در پاسخ به این سوال که با برطرف شدن اشکالات موجود در این فرمها آیا جمعآوری اطلاعات اقتصادی به این صورت منطقی است یا خیر؟ اظهار داشت: «مطمئن نیستم که این گونه جمعآوری اطلاعات بتواند موثر واقع شود».
حریرچیان با تایید وجود شایعاتی مبنی بر اینکه پر نکردن و ارائه ندادن این فرمها میتواند جلوی تورم را بگیرد، گفت: «طراحی فرمها نباید به نحوی باشد که هر کسی برداشت خاصی از آن داشته باشد».
وی در ادامه افزود: «این بهترین دلیل برای طراحی نادرست فرمهای اقتصادی است».
این کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از طرح پرداخت نقدی یارانهها اظهار داشت: «در صورت اجرای این طرح، حجم عظیم نقدینگی به گروهی که کشش تقاضا در آنها بسیار زیاد است تعلق میگیرد و تمامی این افراد پول بدست آورده را مستقیما مصرف میکنند که این منجر به تورم خواهد شد و شوک شدیدی به جامعه وارد خواهد آورد».
وی افزود: «این که گفته میشود جراحی اقتصادی ضرورت دارد سخن درستی است، ولی این جراحی باید به تدریج و با فرصت و مطالعه انجام شود و نه به صورت ضربتی».