آفتابنیوز :
آفتاب: رییس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: «كار مهم حوزههای علمیه، طلاب و ائمه جماعات از بعد روحانیت این است كه پل مطمئنی بین مردم و نظام باشند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، به نقل از ایسنا آیتالله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی در همایش سراسری ائمه جماعات اظهار كرد: «اگر مردم را از دست بدهیم ركن عینی تحقق نظام اسلامی از دست میرود. مردم ما آنقدر به دینشان بها میدهند كه چیز دیگری برایشان مهم نباشد. این مردم حقیقتا مسلمانند و اولویتشان حاكمیت اسلام است».
وی افزود: «در زمان طاغوت بهترین پایگاه ما جلسات عزاداری، مساجد و این تریبونهای خوب شفاهی رودرو بود كه باید این ركن اساسی را تقویت كنیم؛ زیرا مساجد پایگاه این اقدام، یعنی جمع كردن مردم به دور هم هستند».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه " شرط تحقق و علت حدوث و بقای حكومت اسلامی حضور مردم است" خاطرنشان كرد: «مشروعیت بحث دیگری است، حقهای زیادی در دنیا محقق نشده و حقیقتها مدفون است. اگر فكر كنیم حالا كه نظام دستمان است و حاكم هستیم در صورت نارضایتی مردم هم حكومت ادامه پیدا میكند، درست نیست؛ زیرا دیگر حكومت آن چیزی نیست كه ما میخواهیم. دین، حكومت و ولایتی كه ما میخواهیم این است كه مردم با رغبت، میل، ایمان حضور و فداكاری خود این نظام را سرپا نگه دارند».
آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: «اگر قرار باشد با نیزه و سركوب مردم را نگه داریم، این میشود مثل حكومت امرای قاجار. مردم دین را میخواهند و نگران نباشیم اگر آنچه مردم میخواهند تحقق پیدا كند. این موضوع در انقلاب جنگ و هر وقت كه لازم بود اثبات شده است».
هاشمی ادامه داد: «ولایتی كه مبنای سایر مسائل فقهی و عملی ماست، تحقق عینی و شكل سیاسی و حكومتیاش فقط با اراده مردم حفظ میشود، اما مشروعیتش همان حقانیتی است كه خدا قرار داده است».
رییس مجلس خبرگان تاكید كرد: «انشاءالله مساجد ما، علما و نظام ما زیر سایه ولایت فقیه بتوانند روح اسلامی و مكتب اهل بیت(ع) را همانطور كه هست به مردم ارائه كنند؛ زیرا در این شرایط كاری از دست دشمنان ساخته نخواهد بود؛ در حالی كه اگر رابطه مستحكم بین نظام و مردم نباشد، دشمنان از هر پنجرهای وارد میشوند و شیطنت میكنند اما با هوشیاری شما علما این اتفاق تا حكومت امام زمان(عج) نخواهد افتاد تا انقلاب را به صاحب اصلیاش تحویل دهیم».
هاشمی رفسنجانی در ادامه اظهار داشت: «گزارش مركز رسیدگی به امور مساجد حاكی از سامان دادن به مهمترین مركز اسلامی سیاسی كشورمان است. اگر بتوانیم مساجد را به جایگاه واقعیشان كه استحقاق آن را دارند، نزدیك كنیم، كار بزرگ، ماندگار و جاویدی انجام دادهایم كه نمونه این مساجد مسجدالنبی است».
رییس مجلس خبرگان گفت: «قبل از همه چیز روشن است مكتبی كه امروز میتواند بشریت را اداره و مشكلات بشر را حل كند اسلام است، ممكن است ما خوب عمل نكرده باشیم، اما كاملا روشن است كه در تطبیق ادیان و مكاتب موجود امتیازات اسلام را هیچ یك از ادیان ندارند؛ گرچه در زمان خود بهترین بودهاند».
وی افزود: «هیچ كدام از ادیان جامعیت اسلام را از لحاظ راهبردی و برنامههای عملیاتی ، سیاسی و اجتماعی ندارند. خداوند برنامه جامعی به ما داده و از ما خواسته به عنوان امت شاهد نمونه و راهنما برای همه جهان باشیم. واقعیت اسلام این طور كه از اسناد برمی آید در زمان ظهور حضرت حجت(عج) خوب اجرا و شناخته میشود و آن روز روزیست كه مردم با رغبت اسلام را میپذیرند».
هاشمی تصریح كرد: «در تبیین اسلام و دعوت به آن، فقط منطق حاكم است و هیچ پیغمبر و امامی در طول تاریخ دینش را به زور به مردم تحمیل و بر آنها حكومت نكرده است».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این كه مبنای ادیان الهی پذیرش مردم است، یادآور شد: «بدون پذیرش و موافقت اكثریت مردم ممكن است حكومتی تشكیل شود، اما این حكومت دینی نیست، مشی ائمه و علمای بزرگ ما در تاریخ هم بر همین مبنا بوده است، به طور مثال در زمان پیامبر(ص) هم زمانی كه قبایل موافقت كردند حاكمیت اسلام در مدینه اتفاق افتاد؛ همان طور كه امروز هم در كشورهایی كه دموكراسی وجود دارد، احزاب تصمیم میگیرند».
وی در ادامه با اشاره به سالروز ولادت امام حسین(ع) گفت: «آثار عاشورا امروز هم همچنان توفنده عمل میكند و سرمایه نیروهایی است كه میخواهند در راه خدا حركت كنند. ما هم همه وجودمان مدیون همین عاشوراست؛ همانطور كه امام خمینی(ره) بارها بر این مساله تصریح داشتهاند، زمانی سالها پیش از انقلاب امام خمینی(ره) در یكی از درسهای خود در قم به مناسبتی تشریح كردند كه عاشورا، روضهها و برنامههای محرم و صفر چطور باعث تداوم اسلام ، مكتب اهل بیت(ص) و حتی روحانیت شده است».
هاشمی رفسنجانی با تاكید بر این كه ملاك تشكیل حكومت اسلامی حضور مردم است، اضافه كرد: «این واقعیتی است كه در عقاید و مكتب شیعه آمده، در زمانی كه هم دموكراسی وجود نداشت كسانی كه میخواستند حكومتشان مشروع باشد، از علما اجازه میگرفتند تا كارشان حرام نباشد. عینیت قضیه این است كه ولایت یك واقعیت ملموس عینی و تاریخی است كه بدون حضور مردم و همراهی آنها حكومت دینی نمیتواند تشكیل شود. اگر هم ذاتا مشروع باشد مانند مساله امیرالمومنین و برخی ائمه میشود كه نتوانستند حكومت تشكیل دهند».
رییس مجلس خبرگان ادامه داد: «حضور مردم و عینیت یافتن حكومت اسلامی شرط و ركن اساسی است، حتی با این فرض كه بگوییم بدون حضور مردم هم حكومت مشروعیت دارد، قطعا بدون رضایت آنها قابل تحقق نیست. ممكن است در كودتا افسر متدینی حكومت را به دست بگیرد اما اگر مردم آن را قبول نداشته باشند آن چیزی نیست كه اسلام میگوید».
وی افزود: «در زمان پیش از ما هم علمای بزرگی پس از غیبت امام زمان(عج) وجود داشتهاند و شخصیتهای مقبول زیادی بودهاند، اما هیچ وقت به حكومت نرسیدهاند؛ زیرا دموكراسی و رای مردم وجود نداشت؛ یعنی حكومتها یا ارثی شده بود یا برخی با حركتهای نظامی، زور و شمشیر حكومت تشكیل میدادند. مساله رای مردم متعلق به قرون اخیر پس از انقلاب فرانسه است، وقتی كم كم این سنت خوب به شرق و منطقه ما آمد، مردم ایران زودتر از دیگران به میدان آمدند».
هاشمی رفسنجانی گفت: «در جریان مشروطه هم اولین كار از سوی روحانیت شكل گرفت. دو سه جریان موثر در مشروطه حضور داشتند، یكی فرنگ رفتهها بودند كه آثار حكومت دموكراتیك را دیده بودند. عدهای هم تودهای و كمونیست حضور داشتند كه از حكومت روسها تاثیر گرفته بودند كه تعداد این دو بسیار كم بود و بدنه اصلی مشروطه با خواست علما و مرجعیت متدین آمد و توانست اولین مجلس را بگیرد، این كار روحانیت جرقه مهمی در غرب بود كه قدرت روحانیت شناخته شد».
وی با بیان این كه عمده ناكامی مشروطه به دلیل حضورنداشتن توده مردم بود گفت: «در مشروطه وقتی حكومت خواست روحانیت را نابود كند، مردم مقابلش نایستادند؛ مثل انقلاب نبود كه همه اقشار در صحنه حضور داشته باشند. در مقدمه انقلاب حوزههای علمیه تشكیل شد كه آیتالله حائری و آیتالله بروجردی پیشگامانان این حركت بودند. امام(ره) هم حقیقتا مردم را خوب تشویق كردند و اعجاز سیاسی داشتند كه امت خفته و ملت سركوب و مایوس شده از اقدامات سیاسی را به حركت در آوردند و با همین حركت مردم بود كه انقلاب پیروز شد».
رییس مجمع تشخحیص مصلحت نظام در پایان اظهار كرد: «حدود ده بیست سال پیش از انقلاب مبارزه میكردیم اما حضور مردم در آن سطح نبود، ولی وقتی مردم به میدان آمدند هیچ كس حریفشان نشد؛ زیرا اگر افكار عمومی در جهتی بسیج شود آن جهت قطعا پیروز است. انقلاب معجزه واقعی بود، گرچه عوامل مادی آن هم مشخص است، این گونه بود كه ولایت تحقق عینی پیدا كرد».