آفتابنیوز : آفتاب: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر روز دوشنبه با رییس قوه قضاییه دیدار و گفت و گو كردند.
به گزارش سرویس حقوقی آفتاب،آیت الله «سیدمحمود هاشمی شاهرودی» در این دیدار با تاکید بر اهمیت مقوله امنیت ،آن را رکن اساسی هر جامعه ای برشمرد و گفت: «تلاش برای برقراری امنیت باید دغدغه مستمر تمام مسئولان نظام باشد».
وی با تاکید بر این که امنیت دارای زمینهها و بخشهای مختلفی است خواستار اولویت بندی مقوله امنیت شد و گفت: «باید محورهای مهم و اساسی مقوله امنیت بررسی و نسبت به تقویت امنیت در بخشهای ضروریتر از سوی هر سه قوه تلاش شود».
شاهرودی به بحث مقابله با مواد مخدر و ناامنی ناشی از ورود مواد مخدر به کشور اشاره کرد و افزود: «با توجه به شرایط کشور افغانستان متاسفانه احساس میشود که بحث مواد مخدر به عنوان یک معضل همچنان در جامعه مطرح است و حتی در حال افزایش است و ضروریست که به عنوان یک موضوع مهم به آن پرداخته شود و به عنوان یک اولویت در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد».
رییس قوه قضاییه با اشاره به این که حفظ حقوق بیتالمال و مقابله با زمینخواری و جلوگیری از تجاوز و حیف ومیل منابع طبیعی اولویت دیگر امنیت است گفت: «قوه قضاییه در این زمینه تلاشهای خوبی انجام داده است که در کوتاه کردن دست متجاوزان به بیتالمال و مقابله با زمین خواری بسیار موثر بوده اما این مسئله نیازمند قوانین جدید و ارائه طرح جامع زمین و مسکن است که میتوان با همکاری قوای سه گانه به آن پرداخت».
هاشمی شاهرودی یکی دیگر از محورهای امنیت را امنیت اقتصادی و مقابله با آسیبهای تاثیر گذار و مخرب امنیت اقتصادی برشمرد و تاکید کرد: «در راه ایجاد امنیت اقتصادی ضمن ایجاد سیستم مناسب باید جایگاه مالکیت خصوصی و سرمایه گذاری و حرمت آن را نه تنها در حرف که در عمل و در حین اجرا نیز حفظ کنیم».
رییس قوه قضاییه افزود: « نباید به اسم مبارزه با مفاسد اقتصادی، حرمت و جایگاه سرمایههای مشروع و سرمایه گذاریهای مشروع زیر سئوال برود».
هاشمی شاهرودی گفت: «باید با مالکیت خصوصی و سرمایه گذاری به گونهای برخورد کرد که سرمایه گذار احساس کند که حرمت دارد و بداند با کار و تلاش و سرمایه گذاری خود میتواند به اشتغال و تولید جامعه کمک کند».
رییس قوه قضاییه همچنین خواستار تدوین و تصویب قانونی مناسب برای رعایت حرمت سرمایه گذاری در کشور شد و گفت: «باید با تعریف دقیق مقوله امنیت اقتصادی ضمن مقابله با جرایم اقتصادی، فضای مناسبی را برای سرمایهگذاری مناسب و تشویق سرمایههای کشور ایجاد کرد».
وی با طرح این پرسش که چرا شرکتهای اقتصادی ایران و حتی شرکتهای دولتی تمایل زیادی به سرمایهگذاری در کشورهای خارجی دارند گفت: «این روند نتیجه نگاه نامناسب به بحث سرمایهگذاری و حمایت از سرمایهها و قفل کردن سرمایهگذاری در کشور به بهانه مبارزه با مفاسد و ایجاد امنیت اقتصادی است».
هاشمی شاهرودی حفظ حرمت اشخاص و جلوگیری از زیر سئوال رفتن سوابق و تجربیات مدیران، نمایندگان مجلس و یکایک مردم در نظام اسلامی را زمینه دیگر امنیت بر شمرد و گفت: «اشخاصی که تریبونهایی را در اختیار دارند باید مراقب باشند که به راحتی حرمت افراد در ردههای مختلف و در تریبونهای رسمی خدشه دار نشود».
رئیس قوه قضاییه ایجاد امنیت حیثیتی و جلوگیری از هتک حرمت افراد را بسیار مهم دانست و بر آن تاکید کرد.
هاشمی شاهرودی با اشاره به اینکه در مقوله امنیت باید به دنبال راهکاری برای امنیت پایدار بود تاکید کرد توجه به اصل پیشگیری مقدمهای برای برقراری امنیت پایدار است.
وی استفاده از ظرفیتهای مردمی را یکی دیگر از مقدمات و اصول زیربنایی برقراری امنیت پایدار بر شمرد.
رئیس قوه قضاییه همچنین استفاده از فن آوری نوین را در برقراری امنیت پایدار در جامعه بسیار موثر توصیف کرد.
هاشمی شاهرودی وجود قوانین مناسب توجه به شفاف سازی قوانین در امور اجرایی و اصلاح قوانین نامناسب را زمینه ای دیگر برای رسیدن به امنیت پایدار بر شمرد.
در این دیدار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در سخنانی با تقدیر از اقدامات و سیاستهای رییس قوه قضاییه و دستگاه قضایی در پرداختن به مقوله امنیت خواستار تداوم همکاری و تعامل نمایندگان مجلس و قوه قضاییه شدند.