وزیر دفاع ترکیه روز سه شنبه اندکی پیش از خروج سکوی حفاری شناور ترکیه برای حفاری در دریای مدیترانه، تهدیدات جدیدی را مطرح کرد.
«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه در اقدامی کنایه آمیز بار دیگر جزیره غیر مسکونی «کاستلوریزو» در یونان را هدف آماج حملات لفظی خود قرار داد.
به گزارش وبگاه یونانی «ویتوما»، وی در سخنانی در نشست سفرای ترکیه که در آنکارا برگزار می شد، به فاصله این جزیره از ترکیه اشاره کرد و گفت: «این فاصله تنها ۱۹۵۰ متر است و دانشجویان نظامی حتی میتوانند در آنجا شنا کنند.»
آکار با تهدید گفت: «اگر خدا بخواهد، میآییم.»
بر اساس این گزارش، مقصد سکوی حفاری ترکیه همچنان مخفی مانده و در آینده نزدیک مشخص خواهد شد که «رجب طیب اردوغان» تا چه حد میخواهد تنش در شرق مدیترانه را افزایش دهد و همچنین تا چه اندازه میخواهد محدودیتهای ناتو و غرب را آزمایش کند.
وزیر دفاع ترکیه چندی قبل نیز گفت که هرگونه اقدام احتمالی علیه یونان «دفاع از خود» خواهد بود. وزیر دفاع ترکیه با بیان مجدد درخواست آنکارا مبنی بر غیرنظامی کردن جزایر مورد اختلاف در شرق دریای اژه تهدید کرد که در صورت عدم رعایت یونان، اقدام پیشگیرانه انجام خواهد داد.
آکار اظهار داشت: «آیا این حق دفاع از خود را ایجاد نمیکند؟ آیا استقرار سلاح جلوی ما تهدیدی برای کشور ما نیست؟»
وی ضمن متهم کردن یونان به «لفاظیهای تهاجمی» علیه آنکارا گفت که افزایش بودجه دفاعی این کشور نشان میدهد که یونان مشکلی با ترکیه دارد.
ترکیه و یونان در زمینه امر مهاجرتی، حاکمیت جزایر و حق استخراج گاز به شدت با هم اختلاف دارند.
ترکیه در ماههای اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر اکیدا ممنوع است.
این در حالی است که یونان در راستای تقویت بنیه نظامی خود ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم، وهمچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامهای را برای خرید یک اسکادران از جنگندههای «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد.