معترضان در پی تظاهرات بیانیهای صادر کردند و از الدبیبه خواستند قدرت را به صورت مسالمت آمیز تحویل دهد و قبل از اینکه دیر شود از سمت خود کنارهگیری کند.
به گزارش روسیا الیوم، معترضان در بیانیه خود به الدبیبه هشدار دادند که در صورت عدم کناره گیری از قدرت، وی مسئول تمام عواقب احتمالی خواهد بود.
دوران دولت الدبیبه چندی پیش به پایان رسید اما وی از تحویل قدرت به دولت موازی ممانعت میکند.
سازمان دهندگان این اعتراضات، محتوای تظاهرات را در چند نکته خلاصه کردند، اول شکست کامل دولت وحدت ملی در برآوردن نیازهای مردم لیبی به ویژه در زمینه خدمات عمومی که مهمترین آن قطع برق است. همچنین گرانی سرسام آور مواد غذایی که منجر به گسترش فقر و تکدیگری در میان برخی از خانوادههای لیبیایی شده است و شکست دولت وحدت ملی در دنبال کردن اهدافش.
در بیانیه صادره در این باره همچنین به از بین رفتن حیثیت و حاکمیت کشور، نقض امنیت مرزها، آب و حریم هوایی و دخالت منفی بی سابقه خارجی در امور لیبی، گسترش فساد، اتلاف اموال عمومی، تشدید ارتباطات خویشاوندی در دولت و رشوه خواری اشاره شده است.
لیبی با یک بحران سیاسی رو به فزونی مواجه است و دو دولت در حال حاضر در این کشور حکومت میکنند، اولی به ریاست فتحی باشاغا است که مارس گذشته پارلمان طبرق به آن رای اعتماد داد و دومی کابینه دولت وحدت ملی لیبی به ریاست الدبیبه است که بیش از یک سال قبل بر اساس توافقهای سیاسی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد و الدبیبه تاکید دارد که قدرت را تنها پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تحویل خواهد داد.