کد خبر: ۷۸۹۰۰
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۲
علی لاریجانی تصریح کرد:

اداره جهان با حرفهای سست و حقیر امکان‌پذیر نیست

مسجد توپخانه و جولانگاه احزاب نیست
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پرهیز از کشاندن دعواهای سیاسی به مساجد گفت: «مسجد توپخانه و جولانگاه احزاب نیست».
 
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی آفتاب، دکتر علی لاریجانی که در ششمین همایش هفته جهانی مساجد و در جمع ائمه جماعات سخن می‌گفت با اشاره به کارویژه‌های مساجد گفت: «دولت‌ها می‌آیند و می‌روند اما تفکر اسلامی پایدار است و مساجد می‌مانند و اگر کسی دعواهای سیاسی را به مساجد الحاق کند قطعا دوستدار مساجد نیست».

وی با بیان اینکه مسئولیت مساجد عمیق تر کردن مبانی نظری افراد است اظهار داشت: «اگر کسی به مبانی نظری فکری و اسلامی مسلح شود در امواج، راه درست را از دست نمی‌دهد و مسجد جای تربیت انسانهای بصیر است».

رئیس قوه مقننه با تاکید بر اینکه برای تربیت انسانهای بصیر در مساجد دو شرط لازم است خاطرنشان کرد: «در مرحله اول باید به جذب جوانان توجه شود که در این رابطه به‌کارگیری جاذبه های اخلاقی و نوع رفتار امام جماعت اهمیت دارد و گام بعدی رسوخ فکر دینی در اذهان جوانان به شمار می رود و در صورت رسوخ اندیشه دینی در اذهان جوانان مجال برای حرفهای بی مقدار و بی وزن فراهم نخواهد شد».

لاریجانی خطاب به ائمه جماعات حاضر در اجلاس با تاکید بر اینکه شما سربازان رهبری و مراجع تقلید هستید یادآور شد: «البته باید بدانید که سرباز مجلس و دولت نیستید هر چند که دولت و مجلس باید به شما کمک کنند اما با توجه به اینکه راهبری فکری جامعه بر عهده مساجد است باید استقلال مساجد و حوزه های علمیه همواره حفظ شود».


وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پاسخگویی به مسائل اجرایی کشور وظیفه مساجد نیست تاکید کرد: «هر چند مسجد محل رجوع مردم است و مردم برای حل مشکلات زندگی و تورم به سراغ ائمه جماعات می‌روند اما مسجد مسئول این کار نیست و دولت باید پاسخگو باشد و این را هم باید در نظر داشته باشید که میزان ارزیابی عملکرد دولتمردان به نظریه پردازی نیست بلکه به عرضه آنان در انجام امور اجرایی کشوراست و دولت باید پاسخگو باشد که چرا وضعیت برق اینگونه است و چرا تورم به این شکل است».

رئیس مجلس افزود: «اداره جهان با حرفهای سست و حقیر و روبنایی امکانپذیر نیست و عمارتی که در طول این سالیان در غرب ایجاد شده مبتنی بر اندیشه های غربی است و اگر کسی می خواهد به نقد غرب بپردازد باید مبانی فلسفی غرب را بشناسد تا بتواند از این مبانی عبور کند و اگر کسی مدعی است که در دنیا حرف نویی دارد باید مدرنیته‌ای که از اساس فلسفه غربی است را به خوبی بشناسد».

لاریجانی طراز کار مساجد را طراز کار فکری خواند و اظهار داشت: «نمی توانید بگویید که جوانان امروز در معرض مسائل دینی نیستند بلکه باید مساجد به تربیت ذهنی و عقلانی مسلح باشند چرا که موج گسترده لیبرالیسم، سکولاریسم و مادیگرایی به شدت در حال افزایش است و مساجد مسئولیت فکری و هدایت اندیشه در جامعه را بر عهده دارند».

وی افزود: «تفاوت تفکر اسلامی با سایر ادیان در این است که به اعتقاد ما مومن در همه جا می‌تواند ارتباط خود را با خدا برقرار کند و احتیاجی به زمان و مکان خاصی نیست و از طرفی دیگر احادیث و روایات مختلفی در باب اهمیت مساجد داریم و ما نباید این دو را منافی هم بدانیم بلکه هر دو مکمل یکدیگرند چون آیین مقدس اسلام یک آیین جمع گراست و کل آیین اسلام انفرادی نیست ضمن اینکه حضور در مساجد باعث همافزایی ارتباط با خدا می‌شود».

نماینده مردم قم در خانه ملت با اشاره به اینکه در صدر اسلام بسیاری از مسائل سیاسی و اجتماعی در مساجد دنبال می شد، اظهار داشت: «امروز ما در شرایط جدیدی هستیم و واقعیت این است که در شرایط جدید حکومت و دولت جایگاه خود را دارند و احزاب هم وظیفه خود را انجام می‌دهند و مساجد نیز در شرایط جدید جایگاه خاص خود را دارند و کارکرد مساجد کارکرد حزب نیست بلکه مسجد تراز رهبری فکری جامعه به شمار می‌رود».

رئیس قوه مقننه با تاکید مجدد بر اینکه مسجد جولانگاه احزاب و بوستان دولت نیست گفت: «امروز در مختصات جدیدی هستیم و باید مساجد را به خوبی بشناسیم و درک جدیدی از شرایط دنیا داشته باشیم چرا که در شرایط امروز برخی تئوریها از جمله تئوری یکجانبه گرایی ادعای مدیریت جهانی و تئوری حمله پیش دستانه در جهان مطرح هستند و کشورهای غربی برای مقابله با اسلام این فرهنگ را اشاعه می‌دهند که لزومی ندارد انسانها در چارچوب یک حقیقت قرار بگیرند و به همین دلیل باید تنوع فرهنگی وجود داشته باشد».

امروز نه قدرت نظامی و نه قدرت اقتصادی و نه داشتن فناوری نمی تواند عامل قدرت باشد بلکه قدرت خطر پذیری برای کسانی که اهل جهاد باشند جایگزین همه تئوری‌های سابق شده‌است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح اندیشه سکولاریسم یادآور شد: «کشورهای غربی به شدت ترویج سکولاریسم در جهان اسلام را دنبال می کنند چون خطر بیداری اسلامی را احساس کرده‌اند و به همین دلیل تلاش می کنند عنصر اصلی اسلام که همان اندیشه های اسلامی است را دچار نسیان کنند».


وی با تاکید بر اینکه در چند دهه گذشته در باب اقتدار جهانی تئوریهای مختلفی مطرح شده است بیان داشت: «برخی قدرت نظامی را عامل اقتدار تعریف کرده اند و در برخی دیگر از این تئوریها قدرت مسلط اقتصادی عامل اقتدار جهانی توصیف شده است و حتی برخی تسلط بر دانش و فکر و دانایی را موجب تسلط و اقتدار جهانی عنوان کرده اند».

لاریجانی ادامه داد: «بعد از فروپاشی شوروی آمریکا تئوری یکجانبه‌گرایی که در حقیقت نوعی توحش مدرن است را مطرح کرد اما امروز این تئوری هم دچار مشکل شده به خصوص با آزمونهایی که آمریکا در عراق و افغانستان انجام داد نقص این تئوری به اثبات رسید».

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: «امروز نه قدرت نظامی و نه قدرت اقتصادی و نه داشتن فناوری نمی‌تواند عامل قدرت باشد بلکه قدرت خطر پذیری برای کسانی که اهل جهاد باشند جایگزین همه تئوریهای سابق شده است و این تئوری می تواند شرایط را تغییر دهد و به همین دلیل کشورهای غربی در کتب و سخنان خود سعی می کنند روحیه شهادت طلبی را برابر با تروریسم مطرح کنند».

در آغاز این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گزارشی از فعالیتهای این مرکز ارائه داد و سپس آیت الله موحدی کرمانی به بیان سخنانی در باب اهمیت کار مساجد و ضرورت مدیریت صحیح مساجد پرداخت و در خاتمه از برگزیدگان اجلاس تقدیر شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
اولا اگر «مسجد توپخانه و جولانگاه احزاب نیست» پس چرا ايشان مسجد را محل ارايه نظرات سياسي خود قرار داده است؟
ثانيا با اين حرف‌ها نمي‌توان مردم را فريب داد. ايشان از حاميان جدي دولت نهم بوده و در بروز شرايط فعلي تاثيرگذار عمل كرده است.
ثالثا از كي ايشان به جدايي دين از سياست اعتقاد پيدا كرده و چرا اين تغيير را رسما اعلام نمي‌كند؟ مسجد هميشه محلي براي فعاليتهاي عبادي-سياسي است.
ناشناس
|
-
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
شما را به خدا قسم ميدهم كه اينقدر دولت را اذيت وآزار ندهيد واين قدر بر او نتازيد واگر وجدان داريد دست ازلجاجت وكينه توزي برداريد وبدانيد كه در كنار گود ايستادن وگفتن لنكش كن براي همه آسان است مرد آن است كه مثل احمدي نژاد مثل كوه مقاوم است
ناشناس
|
-
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
اگر مردم هم نظر آقاي لاريجاني را سال 57 داشتند انقلاب نمي شد.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
اين نظر شما مخالف گفتگوي تمدنها ست. لطفآ به كشورهاي ماتتد دوبي و تركيه و تايلند و مالزي نگاه كنيد تا راه پيشرفت بدون جنگ را ياد بگيريد. خدا رو شكر كه مديران بيشتر خارج تشريف دارن و اينهارو ميبينند. اين حرفهاترويج دولتي تروريست است. ايا حاضريد فرزندان خودتان رو ت اين راه بفرستيد؟
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
بسيار لذت بردم .از اينكه هنوز افرادي در راس نظام هستند كه داراي تفكر عقلاني٬ بينش٬ جهان بيني اسلامي ٬ تدبير و پيروي از رهبري باشند٬ در عمل و نتنها در ظاهر.خدا توفيق دهد.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۱
0
0
جناب اقاي لاريجاني مدتي است كه به [...]رسيده اند و هر از چندگاهي نظراتي بسيار متين،عقلگرايانه و علمي ارايه مي كنند!

اما بايد به ايشان گفت كه اقاي لاريجاني! براي اين حرفها ديگرخيلي دير است، ان زمان كه در مديريت صدا و سيما براي حذف جناح سياسي مقابل خود با استفاده از امكانات عمومي ملت، تيشه به ريشه تمامي مباني عقلي و علمي ارايه شده از سوي روشنفكران ديني اين مرز و بوم(كه بسيار بسيار از شما مسلط تر بر فلسفه مدرنيته غربي هم بودند) مي زديد و انها را لجن مال مي كرديد تا مقرب تر شو يد! بايد متانت و گفتمان عقلي و علمي پيشه مي كرديد كه نكرديد!!!
امروزمردم اگاه به خوبي مي دانند كه وضعيت كنوني اين كشور چيزي نيست جز محصول تفكر و عملكرد شما و همفكرانتان!
لطفا مردانه بايستيد ، رنگ عوض نكنيد و از هويت فكري خود فرار نكنيد!
ناشناس
|
-
|
۰۳:۳۶ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
اقاي لاريجاني مزاح مي فرمايند.خداوند به ايشان و همفكرانشان طول عمر عطا فرمايد. به هر حال ايشان و همفكرانشان نماينده [...] بر روي زمين هستند.
ناشناس
|
-
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
[...] كشور ما فقط حرف قشنگ ميرنند اين رابدونند كه 90٪جامعه شماها را ميشناسند 10٪ باقي هم بابت همين حرفهاگول ميخورند شما خوشحالي و خوشبختي ملت را نميخواهيد تا چه قدر هر كجا ميريم تحقير بشيم.بخدا بسه.
ناشناس
|
-
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
احتمالا آقاي لاريجاني حرفهاي قشنگ ولي بسيار ناقص از لحاظ نظري و ديني را براي انتخابات رياست جمهوري آينده مطرح ميكنند . نتيجه كل تفكر شما ها تا كنون اين بوده كه هست . اصلا شما ها براي دينداري واقعي مردم چه خدمت موثري تا حالا كرده ايد . اشكال از نگاه شما ها به دين است و متاسفانه هيچگاه در اين مورد ترديدي نكرده ايد كه فلسفه وجودي خودتان اشتباه بوده است . حالا هم در صدد بسيج مساجد براي انتخابات هستيد نه چيز ديگر وگرنه چرا حالا . و نظرتان در مورد مسئوليت و جايگاه مساجد كاملا يكطرفه است و صرفا مساجد به هواداري شما ها در خواهد آمد نه ترويج دينداري واقعي و نهج البلاغه اي در مردم كه اگر مردم نهج البلاغه علي ع را خوب بشناسند حتي يك روز هم شما ها را تائيد نخواهند كرد
ناشناس
|
-
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
احتمالا دوست نداريد نظر مرا منعكس كنيد .
ناشناس
|
-
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
خدايش گفتن اين جملات به حرف زيباست اما در عمل!؟ خودتان از وضعيت مملكت بهتر ميتوانيد قضاوت كنيد.يادمان باشد كه نتيجه هر برنامه و عملكردي خيلي مهم است شما نمي توانيد برنامه خوبي ارائه كنيد اما نتيجه اي بد بگيريد!!!
ناشناس
|
-
|
۲۳:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۱
0
0
آقاي لاريجاني از فرداي انقلاب به بعد ما چيزي كه زياد شنيدم از [...] شماها دين و اسلام و مساجد و از اين قبيل حرف هاست. حالا سوال اينجاست كه اين حرف ها [...] ؟كمر مردم از گراني و بيكاري شكسته و داره همين جوري خرد ميشه. بعد شما [...] واستادين اونجا صحبت مسجد و اينها ميكنيد ؟ واقعا كه ؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین