آفتابنیوز :
آفتاب: رییس اداره ایدز وزارت بهداشت از تشكیل نخستین كمیته فنی كشوری ایدز به دبیری وزارت رفاه و تامین اجتماعی به منظور برخورداری مبتلایان ایدز از حمایتهای اجتماعی خبر داد و گفت: هدف از تشكیل این كمیته تجمیع حمایتها از طریق توانمند كردن مبتلایان، خانوادهها و افراد متاثر از آنان است.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی آفتاب دكتر عباس صداقت پیشگیری مثبت را از مباحث مهم مطرح در ارتباط با كنترل ایدز دانست و افزود: «هدف این برنامه توانمند كردن مبتلایان در ابعاد متعدد برای كنترل انتقال ویروس از فرد به سایرین است كه نیازمند زیرساختی مناسب برای كاهش انگ و تبعیض و ارایه مشاوره مناسب به مبتلایان و خانوادههای آنان است».
وی به بحث تقویت پژوهشهای كاربردی و نظام مراقبت در سال نخست اجرای برنامه اشاره كرد و افزود: «به موجب این پژوهشها و مطالعات كاربردی، اطلاعات مفیدی برای مداخلات موثر حاصل میشود».
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت، تقویت زیر ساختها را وابسته به میزان منابع مالی و فیزیكی برشمرد و یادآور شد: «تقویت دانشگاههای علوم پزشكی كشور به عنوان بازوان اجرایی وزارت بهداشت، نیازمند توجه بیشتر سایر دستگاهها و واقعی دیدن برنامههاست».
دكتر صداقت با بیان این كه برنامه راهبردی دوم ایدز در كشور برای سه سال همسو با برنامه چهارم توسعه تنظیم شده است، ادامه داد : «سال آینده مقدمات تدوین برنامه راهبردی سوم ایدز هم فراهم میشود».
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با بیان این كه اعتبارات تخصیصی به وزارت بهداشت در زمینه ایدز عمدتا صرف تامین داروهای اساسی برای ارائه رایگان به مبتلایان میشود گفت: «چنانچه اعتبارات بیشتری با توجه به برنامههای پیش بینی شده جذب شود، سهمیه بیشتری به برنامه پیشگیری اختصاص مییابد».
دكتر صداقت گفت : «آموزش و اطلاع رسانی از برنامههای پیشگیرانه برنامه راهبردی دوم ایدز است و آموزش جامع خانوادهها به شیوههای متعدد و توانمند كردن دانش آموزان مدارس برای مدیریت بحران از آن جملهاند».
وی، تاكید وزارت بهداشت را بر ارتقای كیفی مراكز ارایه دهنده خدمات پیشگیرانه و مراقبتی ایدز دانست و افزود: «هم اكنون 70 مركز مشاوره بیماریهای رفتاری در كشور وابسته به وزارت بهداشت و سازمان زندانها وجود دارد كه مسئول ارائه مشاوره قبل و بعد از آزمایش، خانوادهها و درمانهای پیشگیرانه مبتلایان نسبت به عفونتهای فرصت طلب هستند».
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت افزود: «ارتقای كیفی مراكز مشاورهای در دستور كار وزارت بهداشت قرار دارد و در این زمینه برنامههایی نیز پیش بینی شده است».
دكتر صداقت خاطرنشان كرد: «طی دو تا سه ماه آینده این مراكز ارزیابی و استاندارد مشخصی تا پایان سال تعریف و كنترل كیفی به دانشگاهها واگذار میشود».