کد خبر: ۷۸۹۹۸
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۸:۴۳
با صدور بیانیه‌ای از سوی گرو‌ه‌های اصلاح‌طلب استان مرکزی ابراز شد؛

اعتراض به جدایی چهار شهر از استان مرکزی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جمعی از فعالان سیاسی استان مركزی در اعتراض به طرح جداسازی چهار شهرستان از استان مركزی و الحاق آن به استان قم بیانیه‌ای صادر کردند.
 
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی آفتاب در این بیانیه آمده‌است:
«در آستانه سفر دوم احمدی نژادبه استان مركزی، برخی اخبار نگران كننده در خصوص طرح جداسازی چهار شهرستان ساوه، زرندیه، محلات و دلیجان از استان مركزی و الحاق آنها به استان ویژه قم در محافل مختلف استان مطرح شده است. 

ائتلاف اصلاح طلبان استان مركزی مشتمل بر احزاب و گروه های سیاسی عضو ائتلاف، ضمن اعتراض جدی به طرح این قبیل موضوعات حاشیه‌ای توسط دولتمردان و شخص رئیس مجلس هشتم در جلسه كارگروه توسعه و عمران استان قم ـ كه بنا به مهرورزی دولت نهم به استان قم تصمیمات این كارگروه به مثابه مصوبات هیات دولت است ـ خواستار پاسخگویی و تعیین تكلیف موضوع یاد شده توسط رئیس دولت نهم در سفر اخیر به استان بوده و مسائل ذیل را با مردم فهیم، بافرهنگ و اصیل استان در میان می‌گذاریم».

این بیانیه در ادامه می‌افزاید:  
«1ـ از آقای احمدی نژاد می خواهیم كه در راستای تحقق شعارهای خود از قبیل عدالت محوری و مهرورزی، حقوق حقه‌ی مردم استان مركزی در تخصیص اعتبارات عمرانی و اصلاح زیرساخت ها و گسترش شبكه‌ی راه‌های ارتباطی شهرهای پیرامونی استان، از جمله شهرهای محلات، دلیجان و خمین را به صورت جدی مورد توجه قرار داده و با تشكیل كارگروه ویژه توسعه صنعتی، كشاورزی و عمرانی همانند كارگروه تشكیل شده در استان همجوار قم، عدالت مورد ادعای دولت نهم را در یكی از قطب‌های بزرگ صنعتی كشور به اجرا درآورد. لازم به یادآوری است كه دادن امتیاز ویژه به یك شهر، بخش یا استان و محروم نمودن سایر نقاط كشور از این امتیازات عین بی عدالتی بوده و احتمالا مصداق مهرورزی مدنظر دولت نهم خواهد بود و لاغیر. 

2ـ از آقای لاریجانی به عنوان رئیس مجلس هشتم انتظار می‌رود كه موضوعات مهم كشوری و ملی و مباحثی همچون حل معضل تورم، بیكاری و تنش‌های منطقه‌ای و بین المللی را كه گریبانگیر كشور عزیز و مردم مسلمان ایران شده است را در اولویت كاری خود و همكاران در مجلس هشتم قرار داده و از طرح مسائل منطقه‌ای و دامن زدن به بحث‌های حاشیه‌ای از جمله به هم ریزی نقشه استان مركزی به نفع استان حوزه نمایندگی خود به جد اجتناب نمایند. 

لازم به توضیح است كه جناب لاریجانی اگر به فكر توسعه و عمران استان تحت نمایندگی خود است، بهتر است از جیب مردم این استان هزینه ننموده و به راهبردهایی بهتر در این خصوص بیندیشد. 

3ـ اعتقاد داشته و داریم كه كوچك كردن استان منسوب به امام (ره) به نفع استان دیگر نه به نفع مردم شهرهای ساوه، زرندیه، دلیجان و محلات بوده و نه به نفع مردم استان ویژه قم. چرا كه آرامش و امنیت در مركزی ترین نقطه كشور، سرمایه‌ای عظیم بوده‌است كه سال‌ها مردم استان مركزی و قم در كنار هم (حتی زمانی كه قم هم جزئی از این استان بوده‌است) فرصت كار و تلاش و رتق و فتق امور را داشته‌اند و در حالی كه قم استانی با پشتوانه‌ی قوی فرهنگی و مذهبی است، استان مركزی نیز پشتوانه‌ای قوی صنعتی، تولیدی و كشاورزی دارد. به هم زدن این موازنه و ایجاد تنش‌های بیهوده‌ی منطقه‌ای باعث خواهد شد كه فرصت مردم و مسوولان به جای تلاش در جهت توسعه و پیشرفت به رتق و فتق امور امنیتی معطوف شود كه دود آن به چشم همگان خواهد رفت. 

4ـ و اما سخنی با مدیریت ارشد استان و مجمع نمایندگان استان مركزی. موضوع جدایی ساوه و زرندیه و محلات و دلیجان كه هراز چندگاهی تبدیل به موضوعی جنجالی در استان شده و سطح منازعات منطقه‌ای را بالا می‌برد، بایستی به صورت علمی و جدی مورد توجه قرار گیرد».
 
فعالان سیاسی استان مرکزی افزوده‌اند: 
«باید سوال كرد كه با گذشت بیش از سه سال از عمر دولت نهم، چه میزان برنامه‌های توسعه‌ای و زیربنایی در استان مركزی عملیاتی شده و به چه میزان مردم شهرهای مختلف این استان از نعمات صادرات میلیاردی نفت و اقلام پایین دستی و بالادستی آن بهره برده‌اند؟ اصولا جایگاه توسعه و نگاه توسعه گرایانه در استان كجاست؟ چه اتفاقی افتاده‌است كه برخی در شهرهایی با پتانسیل بالای صنعتی، كشاورزی و ذخایر مهم آبی و معدنی به فكر جدایی از استان و پیوستن به شهری هستند كه خود روزگاری جزئی از این استان بوده است».

 این بیانیه ‌ادامه می‌دهد: «لذا ضمن درخواست از مسوولان ملی و محلی برای بررسی همه جانبه‌ی موضوع واگرایی در استان درخواست داریم كه نقطه نظرات برخی نمایندگان این استان به عنوان نظر تمامی مردم این شهرها منظور نگردد و پیرامون موضوع یاد شده نشست‌هایی عمومی با حضور مردم این شهرستان‌ها برگزار و نظرات عموم مردم و شهروندان ساوجی، دلیجانی و محلاتی فصل الخطاب قرار گیرد». 

در خاتمه این بیانیه ضمن تقدیر از تمامی صاحبنظران، احزاب و جریان‌های سیاسی و اجتماعی كه مخالفت خود را با تجزیه استان اعلام نموده‌اند، به برخی دیگر از جریان‌های و كسانی كه امروز حاكمیت بركلیه‌ی قوای كشور را به صورت كامل در ید اختیار دارند، توصیه شده‌است  كه به جای فرافكنی و ایجاد منازعات بیهوده در سطح استان به توسعه و پیشرفت همه جانبه با توجه ویژه به همگرایی در سطح محلی و ملی بپردازند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین